Şimdi Ara

Work And Travel mi yoksa dil eğitimi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fikir verirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

Amacım tamamen dil öğrenmek olacak. Para kazanmak gibi bir amacım olmayacak. Sizce WAT yapıp 3-4 ay Amerika'da kalıp çalışmak ingilizce öğrenmeme faydalı olur mu? Mesela Amerika'da housekeeper işi aldım diyelim orada kiminle konuşacağım da dilimi geliştireceğim diye düşünüyorum haksız mıyım? Fikrim 6 ay İngiltere'de dil eğitimi almaktan yana ama 6 ay kalıp neredeyse 30-40 bin TL harcayacağım. Bu kadar para harcamaktansa 3 ay Amerika'da kalıp WAT yapmak ekonomik açıdan daha mantıklı geliyor. Dediğim gibi WAT yaparken dil öğrenmek konusunda şüphelerim var.

Ayrıca üniversite son sınıf öğrencisiyim ve okulum bu yıl %90 bitiyor. Bu yıl WAT yapamazsam bir daha yapamıyorum anlayacağınız üzere. Bu etkeni de göz önünde bulundurmam gerekiyor.

• up
  • Bence dil egitimi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler neden peki
  • Din eğitimi evladım.
  • Dil eğitimi alsan nolacak kardeşim bu yolun sonu kara toprak sonunda toprak olacaksın dine yönel camiye felan git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W&T tabii ki de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cambly mi English central mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    neden
  • Dil egitimi para tuzagi 8 yil okulda 1 yil amerikan kolejinde 1 yil da uni hazirlikta ingilizce gordum sonuc yok. Yazin kelime ezberi yaptim kalip cumleleri ezberleedim 9 yillik ugrastan daha fazla verim aldim

Simdi bu yazda work and travela gidecegim . Dil egitimi falan hic bana gore degil

Ben sadece kendimi anlattim ne yapip ne yapmayacagin sana kalmis

Yine karar senin WAT da istemedigin kotu bir yere gonderirler butun yazin kabus gibi gecer bana kufur edersin iyi dusun derim

• ingilizceyi ne için kullanacağın önemli. akademik bir sebep ise dil kursunu öneririm
  • Epsilonpruva E kullanıcısına yanıt
    Okul bittikten sonra iş hayatımda faydalı olması amacıyla öğrenmek istiyorum

• calientee C kullanıcısına yanıt
    Bence,önceden eğer bir inter-upper seviyesinde değilsen w&t da far yemiş tavşana dönersin ve hiçbir şeyi tam olarak öğrenemezsin.Dil kursunda 0 dan aldıkları için her şeyi bir düzen içinde öğrenirsin bencce daha faydalı olur ama ekonomik olarak da bakmak lazım olaya.
    Hocam B1-B2 arasıyım. Korkum şu aslında WAT yaptığımı düşünürsek oda temizlemeci veya bulaşıkçı işi verdiklerini düşünelim orada kiminle ingilizce pratiği yapacağımı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calientee

Hocam B1-B2 arasıyım. Korkum şu aslında WAT yaptığımı düşünürsek oda temizlemeci veya bulaşıkçı işi verdiklerini düşünelim orada kiminle ingilizce pratiği yapacağımı düşünüyorum.
    en iyi dil öğrenme tekniği maruz kalmaktır.ister istemez kimle konuşursanız ne dinlerseniz ne okursanız ingilizce olucak o yönden bi sıkıntı olucağını sanmıyorum ayriyeten 7/24 çalışmıyorsunuz sizin gibi oraya gelicek olan çok fazla insanla tanışma fırsatınız olucak.Ayriyeten gitceğinize çok eminsiniz fakat vize işinde 4.sınıflara çıkma ihtimali baya düşük haberiniz olsun
    Hocam geri döneceğimi ispatlarsam vize çıkma ihtimali yüksekmiş. Ayrıca vize çıkma oranı yüksek bir firma ile çalışıyorum. Son olarak, dil eğitimine para vermenin gereksiz olduğunu, work and travel ile öğrenebileceğimi söylüyorsunuz değil mi?

• calientee C kullanıcısına yanıt
    hocam o şirketlerin oranları göz boyama sadece,her duyduğunuza inanmayın.sonuçta istediğini alıp istediğini almama özgürlüğü var bu durumda çıkma ihtimali yüksek olanları alıp böyle oranlar verebilir,genel olarak istenenler belli zaten. dil eğitimine para verilebilir ama belli bir seviyeden sonra gereksiz gibi geliyor bana,çünkü deneyimlemek gerekiyor belli bir bilgi birikiminden sonra.
  • bence wat yap, bir daha gitmen de zormuş. sonra pişman olmazsın. wat yapacağın yere cankurtaranlık vb. sosyal bir işte çalışmanı tavsiye ederim. insanlarla konuşarak ve biraz kendin üzerine katarak dilini çok rahat geliştirirsin.

baktın yetmezse üni bittikten sonra dil eğitimi de alırsın. ne de olsa wat'ta da kendin para kazanacaksın. üniversite son isen, change of status ile amerika'da kalarak dil eğitimini de ucuza getirmen mümkün.

sonuç olarak ilk önce wat'a gitmeni tavsiye ederim, sonra dil okulu.

bonus : bu yazılar da faydalı olacaktır :

tıkla
    tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuridjking -- 20 Aralık 2018; 10:55:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.