Şimdi Ara

Work and Travel İle Gidip Bir Daha Geri Gelmemek ? (Üni. Hakkında)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 senelik üni. okuyanalara yazları abd ye gidip hem çalışmak hemde gezmek için wat programı var sanırım bu programa da üni. 2 ya da 3 te katılabiliyorsun acaba ben wat ile abd ye gitsem 3-4 ay çalışma ve oturma iznim oluyor bu süre zarfında da birisiyle evlensem (ciddi ilişki) sonra da zaten vatandaşlık işlemlerim başlatılacak orda yaşar giderim böyle kolay anlattım ama şansım iyi giderse bu dediğim olabilir. Üni. 2 ya da 3 te abd ye gittiğim için ve orda yaşayacağım için üni. den atılırım yani mezunda olamam sizce hata mı yapmış olurum ? Oralarda pompacı, garsonluğa da razıyım zaten sonra senelerce büyük hırsla para biriktirip kendi yerimi açmayı düşünüyorum. İng sorun değil.

• okudugun bolum nedir ona gore yorum yapalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geç önce okulunu bitir. Evlilik daha sonra da gelebilir.
  • wat'ını yap, geri dön, okulunu bitir, temelli git oraya.
    ama oku oku oku
  • Benim durum biraz daha farklı.

1. sınıf öğrencisiyim.Burada okuyarak birşey olacağını düşünmüyorum vakit.kaybı olarak geliyor.Bu yaz New Jerseye gideceğim aynı programla.Work and travel bitişinde, dil okuluna kayıt olursam vize uzatabiliyormuşum.Toefl alıp,bir collegedan kayıt olup, Türkiyeye dönüp vize statümü değiştirmem gerekiyormuş.College 9.000 $ civarında.2 yıl collegeda okuyup ardından anlaşmalı olduğu devlet üniversitesine geçilebilirmiş.Ortalama iyi olduğunda üniversiteden bursta alınabilirmiş.

Bu şekilde kalan 2 arkadaşla konuştum geçenlerde.Zor olmuş ama alışmışlar.Haftada min 30 saar çalışıyorlarmış derslerin yoğunluğuna göre.Kendi.ihtiyaçlarıyla beraber okul parasının yarısınıda kazandıklarını söylediler.

Burada mezun olsamda, Amerika gibi ülkelere gitmek için upraşacağım.O yüzden oralarda bir okul okumak daha mantıklı geliyor.Yaş 19.Macera mı olur yoksa tutunabilir.miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nunogomes21

okudugun bolum nedir ona gore yorum yapalim

Hocam daha üni. ye gecmedim ama turizm ya da ing öğretmenliği düsünüyorum öğretmen olmak hiç istemiyorum anca TR de kalırsam turizmciliği severek yapabilirim öğretmenliğide annem çok istiyor ing öğretmen mezunu olurum ama o mesleği yapmam en azından turizm de işsiz kalırsam ya da beğenmezsem öğretmenliği yaparım diye düşünüyorum. Eğer abd de evliliği falan halledersem o zaman mesleğim tamamen farklı olacak kendi yerimi açmayı düşünüyorum orda, bir bakıma ticaret yani.

@Muhammet

hocam eğer üni. bahnesiyle wat sayesinde gidemezsem abd ye temelli yerleşmem çok zor olur diye düşünüyorum. Turist vizesiyle gidersemde çalışma iznim olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just.me -- 4 Ocak 2015; 14:02:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: just.me

quote:

Hocam daha üni. ye gecmedim ama turizm ya da ing öğretmenliği düsünüyorum öğretmen olmak hiç istemiyorum anca TR de kalırsam turizmciliği severek yapabilirim öğretmenliğide annem çok istiyor ing öğretmen mezunu olurum ama o mesleği yapmam en azından turizm de işsiz kalırsam ya da beğenmezsem öğretmenliği yaparım diye düşünüyorum. Eğer abd de evliliği falan halledersem o zaman mesleğim tamamen farklı olacak kendi yerimi açmayı düşünüyorum orda, bir bakıma ticaret yani.

@Muhammet

hocam eğer üni. bahnesiyle wat sayesinde gidemezsem abd ye temelli yerleşmem çok zor olur diye düşünüyorum. Turist vizesiyle gidersemde çalışma iznim olmuyor.

http://www.dr.com.tr/kitap/amerikada-yasam-kurmak/aylin-onur/egitim-basvuru/gezi/ulkeler-kentler/urunno=0000000283831

bunu okumadan abd konsolosluğuna dahi gitme
    101 çeşit vize var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

@Muhammet

annem de ingilizce ogretmenligi okumami istoyordu. ben inat ettim anadolu, selxuk universitesi vs ingilizce ogretmenligine gidebiliyorken italyan dilini yazdim. hala okulu bitirmeye calisiyorum. ve otelde calisiyorum. yapilcak, cekilcek is degil. ogretmenlik oku. kolejde, meb de, etud merkezinde, kurslarda calisirsin. turizmde alcagin para 900 lira en fazla 1000 lira. yilbasi, bayram calisirsin. antalyada maasina zam yapmsmak icin bor sene sonra isten cikartabilirler. meb de ogretmen olursan tatili var, ek derslere girersen daha fazla para alirsin. ogretmen evlerinden yararlanabiliyorsun. yazin calismadan para aliyorsun. iyi dusun ve oyle karar ver. benim gibi sonra pismsnlik duyma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

@Muhammet

annem de ingilizce ogretmenligi okumami istoyordu. ben inat ettim anadolu, selxuk universitesi vs ingilizce ogretmenligine gidebiliyorken italyan dilini yazdim. hala okulu bitirmeye calisiyorum. ve otelde calisiyorum. yapilcak, cekilcek is degil. ogretmenlik oku. kolejde, meb de, etud merkezinde, kurslarda calisirsin. turizmde alcagin para 900 lira en fazla 1000 lira. yilbasi, bayram calisirsin. antalyada maasina zam yapmsmak icin bor sene sonra isten cikartabilirler. meb de ogretmen olursan tatili var, ek derslere girersen daha fazla para alirsin. ogretmen evlerinden yararlanabiliyorsun. yazin calismadan para aliyorsun. iyi dusun ve oyle karar ver. benim gibi sonra pismsnlik duyma.

İşte öğretmenliği de ben sevmiyorum ama turizm daha ilgi çekici geliyor TR de kalırsam en azından turistlerle konuşurum birisinden duyduğuma göre turizm bölümü için illa üni sini okumak gerekmiyormuş eğer böyleyse öğretmenlik okurum ya da mutercim tercumanlıkta var o da olur ama ben bu meslekleri 2. planda da tutuyorum yani diplomam olsun odaklandığım iş yani abd de ticaret olayı benim ilk önceliğim hani abd işi olmazsa işsiz kalmayıp bunları yaparım. Üni. de elime abd ye kapak atmak için iyi bir fırsat geçicek o da work and travel. Ya bir riske gireceğim wat la gidip 3-4 ay orda takılıp ortamlarda kendimi sevdireceğim iş falan bulurum ben her işi yaparım ilk wat sürem bittiğinde de TR ye dönmeyeceğim orda kız bulup vatandaşlık almaya bakacağım sornası zaten kendiliğinden gelir. Ama ilk 2 sene alışma, para biriktirme anlamında zor olacak onlarıda büyük bir çabayla atlatacağımı düşünüyorum eğer bu wat yolunu seçersem üni. mezunu olamayacağım. Sen ne düşünüyorsun hocam ?

ya da mesela atıyorum burda üni 2 deyiz üni 3 e başlamadan yurtdışına gittik 5 sene sonra geldik tekrardan dondurup devam etme ya da sınavlara girip yeniden 4 senelik kayıt olma hakkımız var mıdır ?

• rehber olmayı düşündün mü herhangi bir ülkede ? amerika şart değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbortif

rehber olmayı düşündün mü herhangi bir ülkede ? amerika şart değil

Hic dusunmedim o is nasil acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zbortif

rehber olmayı düşündün mü herhangi bir ülkede ? amerika şart değil

Hic dusunmedim o is nasil acaba ?

Farklı şekillerde olabiliyor yabancıları türkiyede yada türkleri yabancı yerlerde gezdiriyorsun ordan oraya geziyosun deli para var
    Mesela grupla ya da tek kişiye rehberlik ediyorsun
    Yabancı bi ülkede türk bir iş adamına rehberlik yaptığında ya da tam tersinde bayağı para kazanabiliyorsun çok detayını bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.