Şimdi Ara

WordPress Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Millet Selamlar,

    Öncelikle PHP veya Web jargonuna çok hakim olmadığım için kullandığım kelimelerde yanlışlık olabilir, şimdiden kusura bakmayın.

    Ben bir wordpress sitesi üzerinde çalışıyorum. Normalde ciddi ciddi bir web yazılımcının üzerinde 2-3 ay vakit ayırıp çıkarabileceği bir proje ancak çevremde uygun bir ortak bulamamaktan ve bir yazılımcıyı maaşlı çalıştırmayı da çok doğru bulmamamdan dolayı kendi çabalarımla iyi-kötü wordpress'te yapmayı düşündüm (En azından ön gösterim için)

    Bu yolda çok yoğun yaşadığım bazı sıkıntılar var, bir kısmı biliyorsanız birkaç cümleyle çözülebilecek şeyler, bir kısmı ödeme yapılması gereken şeyler, o yüzden yanıtlarınıza her türlü saygım vardır. Ayrıca bu yolda yardımcı olmaya devam edebilecek birisi olursa onunla iletişimde kalmaya devam etmek de isterim.

    Alt Yapı tamamen buddypress üzerine kurulu. Buna ek olarak "Üyelere Özel" olayı için "Subway" eklentisi bulunuyor.

    Sorun 1. Subway eklentisini kullanarak bir sayfayı public veya private yapmak için sayfaya gitmek gerekiyor. Ancak bu ayarlar anlayamadığım sebeplerden devamlı sıfırlanıyor. Yani anasayfadaki public yaptığım her şey bir anda private oluyor. Subway'in panelinde public postları ID'siyle belirlediğin bir kutucuk var, ama belirli bir sürümden sonra bunun artık kapandığı ve tek tek sayfaya giderek yapılması gerektiği yazıyor. Acaba buna PHP dosyaları üzerinden müdahele edip, ID'lerini girip işi kolaylaştırabilir miyiz? Hani sıfırlansın tamam da, sal bari geri dönüşü kolay olsun.

    Sorun 2. Üye özelinde bazı şeyler sunmamız gerekiyor. Örneğin bir kişi üye girişi yaptıktan sonra kendi paneline yönlendiriliyor Subway eklentisi sayesinde. Ancak üyelerin sidebar navigation'unu düzenlemekte sıkıntı çekiyorum. Yani kişiye özel yönlendirme yapamıyorum. Normalde buddypress sayesinde, siderbar menüsünden bir elemente özel bağlantı olarak /members/me/xxxx girdiğimde "me" yerine kullanıcı adı yazıyor. Ancak gittiği sayfayı düzenlemek zor. Bunun yerine yine URL'ye username yerleştirebileceğim sayfalar oluşturdum. Örneğin ben /mehmetali-bildirimler veya /mehmetali/bildirimler sayfalarını elle oluşturuyorum. Sidebar menüsüne link atarken de "username" değişkenini kullanabilmem lazım. Çok araştırma yaptım ama bir sonuç bulamadım. Umarım anlatabilmişimdir.

    Temel PHP bilgim var, ama iş bunlara gelince dosyaların arasında kayboluyorum. Yukarıdaki sorunlarıma yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Ayrıca yukarıdaki sorunlar dahil olmak üzere bazı özel isteklerim için özel eklenti geliştirebilecek birilerine ihtiyaç duyabilirim, bu konuda da "ücrete mukabil" yardımcı olabilecek olursa bekliyor olacağım.

    Okudunuz ve yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla,







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.