Şimdi Ara

WORD'de iki farklı yere kaydetmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar...bir sorum olacak...

Mesela Word de yazdığım bir belgeyi hem C hem de taşınabilir Harddiske aynı anda kaydedebilir miyim??böylece bir tane de yedeklemiş olacağım...bilgisi olanlar varsa yardım ederse sevinirim...

sürekli copy-paste yapmak zor oluyor...yedekler bir süre sonra eski kalıyor işe de yaramıyor...ne dersiniz??var mıdır böyle bir şey??

bilgisayarinda kullanici adi armi diyelim, bu durumda masaustune deneme isimli bir klasor acalim ve word dokumanlarini icinde yaratip öyle kullanalim.

usb hd mizin harfi F:\ olsun ve Yedek isimli bir klasor acmis olalim.

Word u kapatiktan sonra tek yapman gereken "Yedek Al.cmd" isimli dosyaya cift tiklamak olur.

Yedek Al.cmd dosyasinin yaratilmasi:
    masaustunde bir text dokumani yarat, "yeni metin belgesi.txt" gibi bisi olacaktir, adini "Yedek Al.cmd" olarak degistir, sonra sag tiklayip duzenle de ve icine bunlari yazip kaydet. (tabi kullanici adi ve usb hd harfi duzeltmelerinden sonra). Artik cift tiklama ile yedek alabilirsin.

copy /y "C:\Documents and Settings\armi\Desktop\Deneme\*.*" "F:\Yedek\"

ayrica windows ta zamanlanmis gorevleri (denetim masasindan ulasirsin) kullanarak bu yedek alma isini otomatik hale getirebilirsin. (mesela her saat başı, bilgisayar acilirken, bilgisayar kapanirken.....)

Yukardaki yöntem hicbir extra seye ihtiyac duymadan kullanabilecegin bir yontem, sanirim blue_life da bu yontemi sevecektir.

Bunun disinda hazir bir yedekleme programi ile ayni seyi yapabilirsin, googleda ve forumdonanim da "yedekleme programi" "backup software" gibi aramalar yapabilirsin.

• çok teşekkür ederim lancelot real arkadaşım...hemen deniyorum

kaydet dedikten sonra bide farklı kaydet yapsak daha kolay olmazmı?

şöyle düşün dostum...taşınabilir harddiskin var bilgilerin onda...ancak aynı zamanda çalıştığın sabit pc de de yedekleri olsun istiyorsun...ben kaydet e bastığımda hem taşınabilir harddiskteki belgelerim e hem de C'deki belgelerime kaydetmesini istiyorum...

yukardaki programları maalesef deneyemedim...belki word den bir ayarı vardır...bilen var mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

dedigin sekilde degil lakin su sekilde olabilir:

bilgisayarinda kullanici adi armi diyelim, bu durumda masaustune deneme isimli bir klasor acalim ve word dokumanlarini icinde yaratip öyle kullanalim.

usb hd mizin harfi F:\ olsun ve Yedek isimli bir klasor acmis olalim.

Word u kapatiktan sonra tek yapman gereken "Yedek Al.cmd" isimli dosyaya cift tiklamak olur.

Yedek Al.cmd dosyasinin yaratilmasi:
    masaustunde bir text dokumani yarat, "yeni metin belgesi.txt" gibi bisi olacaktir, adini "Yedek Al.cmd" olarak degistir, sonra sag tiklayip duzenle de ve icine bunlari yazip kaydet. (tabi kullanici adi ve usb hd harfi duzeltmelerinden sonra). Artik cift tiklama ile yedek alabilirsin.

copy /y "C:\Documents and Settings\armi\Desktop\Deneme\*.*" "F:\Yedek\"

ayrica windows ta zamanlanmis gorevleri (denetim masasindan ulasirsin) kullanarak bu yedek alma isini otomatik hale getirebilirsin. (mesela her saat başı, bilgisayar acilirken, bilgisayar kapanirken.....)

Yukardaki yöntem hicbir extra seye ihtiyac duymadan kullanabilecegin bir yontem, sanirim blue_life da bu yontemi sevecektir.

Bunun disinda hazir bir yedekleme programi ile ayni seyi yapabilirsin, googleda ve forumdonanim da "yedekleme programi" "backup software" gibi aramalar yapabilirsin.

Ustam döktürmüşsün yine ...

Arkadaşım bence zamanlanmı görevler iyi bir fikir. Denemeni tavsiye ederim.....

Ayrıca bende şuan office 2003 yüklü ve Araçlar ---> Seçenekler kısmında yedek alabileceğin ayarlar mevcut. Tabi eğer Office 2007 kullanıyorsan ondaki ayarlar daha gelişmiştir heralde....

WORD'de iki farklı yere kaydetmek?
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • blue_life:

resimde gosterdigin ayar ilgimi cekti,
    "Her zaman yedekle", backup yapiyor, .wbk yaratiyor, o ilgimi pek cekmedi (ne old. biliyorum)
    "ağda/kald..." güzel bisiye benziyor
    Secenek olarak secip deneme yapayim dedim
    usb flash diske bir word dokumani yaratip, icini acip bisi ler yazip kaydedip word u kapattim.
    dosya adi: 200804151756.doc
    sonrada bu dosya adini C:\ de ve D:\ de arattim, bulamadim. Nerede bu yerel kopya
    Bu 2. secenegin kullanimina dair bir bilgin var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

blue_life:

resimde gosterdigin ayar ilgimi cekti,
    "Her zaman yedekle", backup yapiyor, .wbk yaratiyor, o ilgimi pek cekmedi (ne old. biliyorum)
    "ağda/kald..." güzel bisiye benziyor
    Secenek olarak secip deneme yapayim dedim
    usb flash diske bir word dokumani yaratip, icini acip bisi ler yazip kaydedip word u kapattim.
    dosya adi: 200804151756.doc
    sonrada bu dosya adini C:\ de ve D:\ de arattim, bulamadim. Nerede bu yerel kopya
    Bu 2. secenegin kullanimina dair bir bilgin var mi?

Ustam dediğin gibi Her zaman yedekle seçeneği ile çalıştığın dosyanın olduğu yere .wbk adında bekap almasını sağlıyor. Belki biraz kurcalanınca bu olduğu yer meselesini farklı bir yer olarak değiştirilebilir diye düşünüyorum.

Ağ seçeneğini bende denedim ama bir türlü beceremedim. Belki Office 2007 de çalışıyor olabilir.
    Benim ofisle fazla işim olmadığı için programı fazla bilmiyorum. Bu özelliği çalıştıran birisi yorum yazarsa sevinirim.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 16 Nisan 2008; 10:30:00 >
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...

• bilen yok mu??bence vardır böyle bir özellik ama bulamıyoruz işte
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.