Wltoys q303-a fpv drone incelemesini yaptım videoda maalesef ses sıkıntısı var hem yağmurlu hava olması dolayısı ile hemde kamera ile ilk çekimim olmasından dolayı.
-Q303 drone -2.4 ghz 4kanal Kumanda -1500mah 2s 7.4v lipo -Balanslı şarj cihazı -Batarya şarj adabtörü -Fpv ekran -Fpv ekran şarj usb şarj adabtörü -2 adet Fpv ekran anteni -4 adet yedek pervane -4gb sd kart -pc için sd kart okuyucu
KUMANDA
Cihazın kumandası muadillerine göre 1-2 gömlek üstün.Ekstra özellikler içeriyor ve bundan dolayı kullanımına alışmam biraz vaktimi alacak gibi gözüküyor.
Kutudan çıkan kumanda mode 1-2-3-4 arası geçişler yapabiliyor.Mod 2 kullanmayı tercih ettim.
Normal kullanım ve Altitude hold arasında geçiş yapılabiliyor.
Alt sağ köşedeki tuşlar ile fotoğraf çekme,video çekme,eve geri dönüş ve altitude hold ayarı(daha kullanımını anlayamadım tam olarak videodaki düşmede bundan kaynaklanıyor zaten) yapılabiliyor.
Kullanım tercihinize göre güç %40-60-80-100 arasında geçiş yapabiliyor.
Kumandanın büyük oluşu da kullanım rahatlığı sağlıyor.
KULLANIM
İlk kullanımda kumandaya alışkın olmamamdan dolayı ufak bir kaza atlattım herhangi bir sıkıntı yok :)
Bundan dolayı şuan uçuş süresi ile ilgili net bilgi veremiyorum.Kitapçıkta 8 dk civarı yazıyor.
Verdiğiniz komutları sıkıntısız bir şekilde yerine getiriyor.
İniş takımları hoşuma gitmedi inişlerde ileri veya geri yatabiliyor.
KAMERA
2mp 150° geniş açı çekim özellikli kamerası var cihazın.
Aynı zamanda 1-axis gimbal ve silikon sarsıntı önleme aparatı ile birlikte geliyor kamera.
Gimbal basit gibi gözüksede gayet güzel iş görüyor.Kumanda üzerinden kamera açısını ayarlamamız da mümkün aynı zamanda.
Görüntü kalitesindende,fiyatına göre çok memnun kaldım.
Kayıt nedense 3dakikalık lık partlar halinde bölünmüştü her part yaklaşık olarak 500mb civarında alan kaplıyor.
FPV
FPV özelliği başarılı bir şekilde çalışıyor,drone'a bataryayı bağladığınız anda görüntü gecikme olmadan ekrana düşüyor.
Fpv ekran video çekimini başlatınca kayıt süresini gösteriyor.Fotoğraf çekimindede çekildiğini belirtiyor.
Şarj göstergesi de mevcut.
Ekran kalitesi yeterli,güneş koruma paneli koymalarıda hoş olmuş.
+ARTILAR
+5.8ghz FPV
+Dahili 1-axis Gimbal
+Detaylı özelliklere sahip 2.4ghz kumanda
-EKSİLER
-Kumandanın kullanımı biraz karışık alışma süreci gerektiriyor.
-Bataryanın özel hazne içerisinde gelmesi,sadece orjinal batarya kullanımına yönlendiriyor.