Arkadaşlar evimde 1 masaüstü 2 tane dizüstü bilgisayar var. Masaüstü internete kablo ile, dizüstüler ise wireless ile bağlanıyor. Asus laptop internete kopmadan sorunsuz bağlanırken Exper'de 2 dk'da bir kopmalar oluyor. Fakat Exper ile işyerine gittiğimizde orada sorunsuz, kopmadan nete bağlanıyor. Üstelik işyerimizdeki modemimiz evdekinden çok daha uzakta.
Ev ve işteki modemde aynı. airties rt-204.
Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar ?
Not : aynı konu teknik yardım bölümündede var fakat orada kimse olmadığı için buraya açmak istedim..
benzer bir sorunla bende karşılaşmıştım. o zamanki notebookum evim hariç her yerde mükemmel bir şekilde internete bağlanıyordu. evdeki diğer bilgisayarlarda normal bir şekilde internete kablosuz olarak bağlanıyordu. hatta işin en ilginç tarafı ben eve gelip internete girdiğim zaman kablosuz bağlantı tamamen kesiliyordu evdeki diğer kişiler de internete benim yüzümden giremiyordu modemi resetlemek gerekiyordu. biraz arştırdım net bir sonuç bulamadım ancak kendimce bir çözüm ürettim, işe yaradı bir dene istersen. bu sorunların bilgisayarıma win7 yükledikten sonra oluştugunu farkettim oyüzden ilk olarak sistemi 0 dan temiz bir şekilde güncel driverlarla tekrar kurdum. ikinci olarak modemin firewareinin en güncel versiyonunu bulup update ettim ve bağlantı kurlumunu 0 dan tekrar yaptım. bu işlemlerden sonra sorun çözüldü, umarım yardımcı olur.
Bende artık formatı denicem. Fakat Exper'in bendeki modelinde DVD/cd rom gibi bişey olmadığından pek ilişmedim. Daha önceden bu tür bilgisayara format atmadığım için uğraşamadım. XP yükleyelim bakalım.