Şimdi Ara

Wireless menzil genişletme (Access Point ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • resimde beyaz işaretli evin zemin katından kırmızı işaretli evin 5. katına wireless bağlantı çekeceğim. mesafe 300 mt (google earth ile ölçülmüştür) araştırmalarımda Tp-Link TL-WA5210G 54Mbps Yüksek Güçlü Dış Ortam Access Point işimi görecek galiba. sizede danışmak istiyorum.

sistem şu şekilde olacak internet olan modemden ethernet ile access point e access point ten diğer evdeki modeme ve o modem ilede evin içinde wireless kullanmak istiyorum.

kuracağım sistem doğrumudur işimi görürmü arkadaşlar.

• 54Mbps lik tek bi Outdoor AP içini görmeyecektir. Çünkü dışarıda Wireless sinyalini etklileyebilecek olan o kadar çok unsur varki istediğin şeyi yapabilmen çok zor olacak Ekahau nun bir cihazı var duvar kalınlıkları vs bunları hesaba katarak sinyalin sağlıklı gelip gelmeyeceğini görebilirsin yada Programına haritadaki tüm binaları duvar kalınlıklarını metal plaka varmı yokmu bunları ve AP yi yerleştireceğin yeri belirleyerek Sanal bir rapor elde edebilirsin.

Tavsiyem şu 300M açık bir alan olmadığı için sinyal duvarlara çarpıp düşük gidecektir arada Tahta vs var ise Sinyal absorb edilecektir. Metal alışımlı birşey var ise sinyal geri dönecektir.

Bunları göz önünde bulundurarak geniş çaplı bir çalışma içerisine girmen gerekiyor.

Diyelim ki oldu ve yaptın ben tek bir Outdoor ap olarak çok zor diyorum ama denemende fayda var sinyal bazen yüksek ise bazen düşük gelecektir bazen sinyal olmasına rağmen ağdan kopacaktır.

Maliyet'i gözetmez isen daha güçlü Outdoor Antenler var apartmanda çatı katına her iki apartman dan bahsediyorum. Yerleştirirsin bunları ve birbirlerini görmelerini sağlayarak işini halletmiş olursun değil iki kişi o civarda bulunan herkez'i bu proje ye dahil edebilirsin.

• anladım bu evlerden biri 5 biri 4 katlı çatılardan birbirini engelsiz görmekteler iki evinde çatısına karşılıklı 5210g koysam sizce?

ha birde şu var intenet olan evin çatısında diğer evi engelsiz görebilecek bir nokta var. 5210g yi oraya bağladığımda 300 mt açık alanda sinyal ilerleyip bir karış duwarın arkasındaki modem sinyali alacak. bu sistemde sinyal kaybı yüksek olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copoglan -- 30 Mayıs 2013; 18:02:38 >
  • beyaz noktada airties 212 modemi pencerenin önüne koyduğumda telefondan 5. evin önüne kadar sinyal alabiliyorum. 4. evde 2 çubuk alıyorum. kırmızı noktadansa pencereden airties wus-300 usb wireless alıcıyı sarkıttığımda sinyali 2çizgi ama kesik kesik alıyorum. bu şartlarda 5210g nasıl bir performans sunar sizce
  • Selamlar ;

her iki binanında çatısına Ubiquiti Nanostation M5 ürününü yerleştirerek karşılıklı link oluşturabilirsin. ve sorunsuz bir şekilde bağlantı elde edersin ( iki çatı birbirini gördüğü için )

http://www.wi.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=350
    bu link'de ihtiyacını çözümleyecek ürün için fiyatı'da paylaşılmıştır.

adet Nanostation M5 ürünü ile karşılıklı konfigurasyon tarafımızdan yapılarak sunulmaktadır.

Tüm ayarlar tarafımızdan yapılarak sizlere kargolanmakta olup 5 km içerisinde birbirini gören iki nokta için minimum 10 mbit erişim sağlayabilirsiniz.

Set fiyatı KDV Dahil : 389 TL 'dir.

Set içeriği :

2 Adet Nanostation M5 2x2 Mimo ( Orj. UBNT )
    2 Adet Poe Destekli Adaptör ( Orj. UBNT )
    4 Adet Montaj için Plastik Klips ( Orj. UBNT )
    2 Adet 5 MT CAT-6 Outdoor Kablo
    Kargo , Konfigurasyon uzaktan kurulum ve ayarlamaları ücrete dahildir.

Nanostation Loco M5 ürünü 2 x2 Mimo 8 dBi anteni ve dual polarizasyonu sayesinde 5 KM menzile kadar 150 Mbit 'e yakın bağlantı avantajı sağlamaktadır.

Mobese kamera sistemlerinde AP yada Client olarak kullanilabildiği gibi bircok alternatif ürünler arasında segment olarak yerini başarılı bir şekilde almaktadır.

23dBm yayın gücü sayesinde zor koşullarda bile üstün performans sağlamaktadır.

ürün 2.4 ghz ve 5 Ghz olarak ülkemizde satılmakta olup . Atheros Mips 24Kc / 400 Mhz chipseti sayesinde 30 + kullanıcı aynı anda bağlanabilmektedir.

Ürün Özellikleri
    Processor Specs Atheros MIPS 24KC, 400MHz

Memory Information 32MB SDRAM, 8MB Flash
    Networking Interface 10/100 BASE-TX (Cat. 5, RJ-45) Ethernet Interface
    Physical - Electrical - Environmental :
    Antenna Integrated MIMO 2x2 8dBi Dual Pol Antenna
    TX Power 23dBm, +/-2dB
    RX Sensitivity -96dBm +/-2dB
    Outdoor Range Over 15Km
    TCP/IP Throughput 150Mbps+
    Enclosure Size 163 x 80 x 31mm
    Weight 0.18Kgr
    Enclosure Characteristics Outdoor UV Stabalized Plastic
    Mounting Kit Pole Mounting Kit included
    Max Power Consumption 5.5 Watts
    Power Supply 24V, 0.5A Surge protection integraded POE adapter included
    Power Method Passive Power over Ethernet (pairs 4,5+; 7,8 return)
    Operating Temperature -23C to 80C
    Operating Humidity 5 to 95% Condensing
    Shock and Vibration ETSI300-019-1.4
    Wireless Approvals FCC Part 15.247, IC RS210, CE

http://dl.ubnt.com/datasheets/nanostationm/nsm_ds_web.pdf

• ben bağlantımı internet olan evden 20mt cat-5e kablo ve tp-link 5210g ile güçlendirdim. ve ap yi çatıya koydum. internetin geleceği evde pikatel airmax 101 var bunuda access point olarak kullanıyorum. tp-link pikateli duvarın arkasından 5dbi sinyal ile görüyor. pencerenin önünde 15-20dbi arası sinyal ile görüyor. şimdi ben pikateli max 50-70tl lik bir n bağlantı destekli access pointle değiştirsem sizce verim 2 katına çıkarmı

NOT: KİMSE CEVAP YAZMIYOR AMA YİNEDE YAZDIĞIM GELİŞMELERİ TAKİP EDEN OLUR BELKİ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: copoglan

ben bağlantımı internet olan evden 20mt cat-5e kablo ve tp-link 5210g ile güçlendirdim. ve ap yi çatıya koydum. internetin geleceği evde pikatel airmax 101 var bunuda access point olarak kullanıyorum. tp-link pikateli duvarın arkasından 5dbi sinyal ile görüyor. pencerenin önünde 15-20dbi arası sinyal ile görüyor. şimdi ben pikateli max 50-70tl lik bir n bağlantı destekli access pointle değiştirsem sizce verim 2 katına çıkarmı

NOT: KİMSE CEVAP YAZMIYOR AMA YİNEDE YAZDIĞIM GELİŞMELERİ TAKİP EDEN OLUR BELKİ.

Pikatel i bence 5110g ile guclendirin daha verimli ur zaten pikatelin anteni baya ufakk 2db olması lazim neyle degistirirseniz değiştirin daha yüksek performans alacağınız garanti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Access point bağlantı sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşlar..

WiFi güçlendirici arıyorum birkaç yabancı sitede buldum fakat işe yarar mı ? kullanan var mı ? sizlerin fikirlerini almak istiyorum.. Boşuna para harcamak istemiyorum. Amacım 1 KM - 2 KM mesafeye internet bağlantısı sağlamak istiyorum. İşte bulduğum ürünler bunlar.. Hangisi işe yarar tavsiyelerinizi bekliyorum..

45$ - 50$ Arası
    Wireless 2W 2000mW 34dBm w/ Antenn Broadband WiFi Amplifier Signal Range Booster

30$ - 40$ Arası
    2W 802.11b/g/n 150Mbps WiFi Wireless LAN Signal Booster Amplifier Repeater 2.4G

80$ - 90$ Arası
    High Power 4000mW 2.4Ghz Wifi b/g/n booster Amplifier for Router AP Wifi Adapter

53$ - 60$ Arası
    8W Wireless Broadband Amplifier Router Wifi Power Range Signal Booster 2.4Ghz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.