Merhaba arkadaşlar. mevcut adsl bağlantımı modemim ile (USRobotics Wireless ADSL2+ Router (USR9114) evimin alk katında oturan arkadaşımla paylaşıyorum. durum şöyleki alt katta download başlayında mevcut download hızım olan 110kb - 120kb arası hız bir anda 15kb yi geçemez oluyor. bunu anlamakta zorluk çekiyorum çünkü modem pcmin yanında nasıl oluyorda alt kat daha fazla hızdan yararlanabiliyor? modem arayüzünde herhangi bir sınırlama bulamadım. bu hızı 120kb yi 60kb - 60kb olarak paylaştırabilme imkanımız varmıdır? cevaplar için teşekkürler.
modeme yakın olan daha hızlı indirir.uzakta olan buna göre daha yavaş indirmelidir mantıgı % 100 yanlıştır. kimin kaynağı daha sağlamsa o daha iyi kullanır bağlantıyı.sen forumda dolaşmaya çalışırsın ama adam en iyi kaynaktan en iyi seed li bişeyi indiriyordur.oldugu gibi kullanır bağlantıyı.sen bazen google ı bile açamaz olursun..
aşağıda gördüğün ss de yukarıda pc ismi yazıyor..virtual xp.... DL speed o anlık 125 kb lı bişey.hemen yan tarafta DL limit yazan kutucuğu işaretleyeceksiniz. orada standart limit 5 kb tır.internetiniz 1 mbit.en fazla 120 yaptıgını düşünerek 60 -60 böleceksiniz. böylece adam 60 ı istesede geçemeyecek..
tabi sen yokken kaldırmazsa o kutucugu
en iyisi ortak kullanmamaktır..
quote:
Orijinalden alıntı: rdog
Merhaba arkadaşlar. mevcut adsl bağlantımı modemim ile (USRobotics Wireless ADSL2+ Router (USR9114) evimin alk katında oturan arkadaşımla paylaşıyorum. durum şöyleki alt katta download başlayında mevcut download hızım olan 110kb - 120kb arası hız bir anda 15kb yi geçemez oluyor. bunu anlamakta zorluk çekiyorum çünkü modem pcmin yanında nasıl oluyorda alt kat daha fazla hızdan yararlanabiliyor? modem arayüzünde herhangi bir sınırlama bulamadım. bu hızı 120kb yi 60kb - 60kb olarak paylaştırabilme imkanımız varmıdır? cevaplar için teşekkürler.
sen browser ile 1 connection ile download ediyorsundur, arkadasin ise download manager ya da torrent kullaniyordur. wireless ayarlarinda ( SSID icinde) hangi hizla hizmet vermesi gerektigini belirttigin bir yer olmali, oradan 1 Mbit sec mesela, sonra yeni bir SSID olustur kendin icin orada 54M secebilirsin. bu sayede max 1 mbit'i kullanir arkadasin. Her modemde bu ozellik olmayabilir, diger yontem, telkin yontemi. torrent yasak, download manager yasak diye deklare edebilirsin :)