Şimdi Ara

Wireless bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bir problemim var. A binasından Pirelli, çift antenli wireless ile B binasındaki laptopumla internete bağlanmaya çalışıyorum. Binalar arası yaklaşık 35-40 metre. 5 kademeli çekim göstergesinde 1 kademe ile çekim sağlayabiliyorum. Forumda birçok konu var bu problemle ilgili ama teknik konulardan pek anlamadığım için bana daha yalın ve net bir şekilde konuyu anlatabillir misiniz?

Bir arkadaştan duydum, "laptopuna wireless adaptör al" diye.

Başka birinden duydum, "wireless'e parabol düzen kur".

Başka biri ise, "telefon kablosunu senin binaya çek, modemi senin daireye taşımış olursun" dedi.

Parabol düzeni araştırdım, oradaki teknik terimler beni çok aşar. Telefon kablosunun taşınması olayı ise, güneşte veya diğer hava koşullarında kablonun zarar görmesi veya telefon hattının kablosunun uzatılması, modeme giren sinyal gücünün azalması olabilir diye düşündüm. Wireless adaptör, masaüstüler için kullanılıyor diye biliyorum.

Yani bilmediğim çok şey var.

Sorumu net olarak soruyorum:

A binasında bulunan Pirelli çift antenli wireless modeme, B binasındaki laptopumla -yaklaşık mesafe 35-40 metre- en kolay, en güçlü olarak nasıl bağlanabilirim? Lütfen birileri yardım edebilir mi?

• Merhabalar hocam, wireless adaptör işinizi görecektir. Wireless adaptörler sadece masaüstü bilgisayarda çalışır diye bir kaide yok. Laptop ilede kullanabilirsiniz. Eğer kaliteli birşey olsun problemsiz bağlanayım derseniz Alfa AWUS036H model adaptör alın. Buradan ilanıma bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_51695411/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51695411

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 31 Ocak 2012; 14:39:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Merhabalar hocam, wireless adaptör işinizi görecektir. Wireless adaptörler sadece masaüstü bilgisayarda çalışır diye bir kaide yok. Laptop ilede kullanabilirsiniz. Eğer kaliteli birşey olsun problemsiz bağlanayım derseniz Alfa AWUS036H model adaptör alın. Buradan ilanıma bakabilirsiniz.

+1 ayrıca modeminizi b moduna alınki sinyal gücü artsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Merhabalar hocam, wireless adaptör işinizi görecektir. Wireless adaptörler sadece masaüstü bilgisayarda çalışır diye bir kaide yok. Laptop ilede kullanabilirsiniz. Eğer kaliteli birşey olsun problemsiz bağlanayım derseniz Alfa AWUS036H model adaptör alın. Buradan ilanıma bakabilirsiniz.

+1 ayrıca modeminizi b moduna alınki sinyal gücü artsın.

Mesela benim modemimde işe yaramıyor zaten çoğu ttnet kullanıcısıyla şuan benzer modemleri kullanmaktayız malesef sinyal gücü ve internet hızı artmıyor bu bilgiyi edindiğiniz kaynağı isteyebilir miyim sizden ?

• internet hızı artmaz zaten tam tersi b modu 11 mbit üst sınırdır. fakat erim yani çekim gücü artar. modeminin teknik özelliklerine bakarsan
    hangi modda kaç dbm çıkış yaptığını görürsün. en yüksek b modudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi 6 modem sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.