Şimdi Ara

Wireless Anten için Çanak Yapımı F/D Oranı Yardım Lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar wireless anten için bir çanak yapıcam fakat F/D oranında kararsız kaldım en yüksek verim için bu antende F/D oranını 0.7-0.9 mu yoksa 0.5 mi almalıyım.Makalede bu oranlar grafikte verilmiş ama emin olamadım açıkçası.F/D = 0.5 oranını kullanırsam hesaplara göre yaklaşık Parabolic Dish Effiency %77 olucak galiba.Bu oranlar aralarında % olarak ne kadar bir fark yaratabilir. Tv parabolik çanaklar genelde 0.7-0.9 oranını kullanıyolar galiba bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    http://www.qsl.net/yu1aw/fid24ghz.pdf

    F=D.D/16.C den

    F/D 0.7-0.9 arasında olursa çanağı 63=90.90/16.8,0357 ölçülerinde

    F/D 0.5 arasında olursa çanağı 45=90.90/16.11,25 ölçülerinde yapmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 16 Ocak 2009; 19:37:06 >







  • selam,

    Parabol veya ofset çanak kullanımınıza göre aslında bu oran değişmektedir. Ancak temel kural olarak f/D oranı eşdeğer verimliliğe sahip olsalarda yüksek olan oran tercih edilir. şu durumda 0.7 - 0.9 arası oranı tercih etmek doğru bir seçim olacaktır.
  • İlginiz ve yardımınız için sonsuz teşekkürler eğer yapabilirsem evde el yapımı istediğimiz oranlarda çanak hazırlama çalışmalarını yapıcam bunu tercih etmemin sebebi dışarıda hazır satılan çanaklar metal frekansları 10000-12000 mhz e göre ve komple saç veya metal olduğu için ağır ev içinde kullanmak bihayli zor balkona veya başka yere koymakta hep sorun teşkil etmekte.Bu yüzden hafif kullanışlı bir çanak ağ bağlantısı ve diğer wireless uygulamaları yapmak isteyenler içinde uzaklıkları birazda olsa kısaltabilir verimi arttırabilir diye düşünüyorum.
  • buna değmez panel anten yapın internette hazır 16 lıkalrın çizimi var mümkünse panel çizim programı ile daha yüksek kazançlı anten yapabilirsiniz
  • Aslında panel düşünmedim değil ama pertinaksların kaplaması çok ince olduğundan vede çizimden sonra asitte biraz daha inceldiğinden verimsiz olucağını düşünüyodum bunu bakır yada prinç levhaları keserek yapmanın daha iyi olucanı sölüyorlardı.İleride bunu da denerim inşallah ama merakıma yenilip ilk önce çanak yapıcam gibi gözüküyor.Yinede teşekkürler panel antenlerin devre şemalarınıda inceleyip yapım aşamalarını araştırıcam.O konuda çok döküman ve bilgim yok.
  • çanak direk alsanız?
    Benim öyle 120 lik var lnb yerine takıyorum 35 dBi oluyor anten...
  • Ewet sölediğiniz gibi yapmak isterim ama evdeki olumsuz ortam, yer sıkıntısı, ve biraz ağır oluşu montaj imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle malesef şimdilik o şekilde yapamıyorum.Benim düşüncem karton, kumaş veya mukavva gibi hafif şeylerle yapmak güzel sanatlar ve el işi uygulamalarında kullanılan sertleştirici tutkal benzeri ürünler var 3-4 TL bir kot kumaşından seramik kadar sert vazo yapabiliyorlar mesela aynı mantıkla yapıp içini alüminyum bant ile gerekli kalınlıkta kaplamak; tripoda yada ev içinde bir yere sabitlemek.İmkan olursada bunu forumdaki arkadaşlarla paylaşmak vede istedikleri boyutta ve oranda çanaklar yapıp verimi arttırarak gerekli uygulamalarında kullanmalarını sağlamayı düşünüyorum.
  • Selam,

    Çanak konusunda bir tavsiyem olacak 50 lik parabol (ofset değil) çanaklar ülkemizde yapılmakta ve satılmata, ancak ulaşması zor, bir kez denk geldim ve almak istedim ancak satıcı arkadaş çok yüksek fiyat verdiği ve ekonomik olamayacağı için almaktan vazgeçtim. İstanbul'daysan belki bu tarz antenleri daha kolay ve daha ucuza temin edebilirsin.
  • Linkler için çok teşekkür ederim ama malesef bunlar bana olmaz nedenine gelince ben hesabımı kitabımı yaptım kafada projeyi bitirdim biraz mukavva, sertlestirici tutkal, biraz ince pvc boru, alüminyum bant vs. evde hepsi var ama vakit bulamıyorum olsa olsa 10 lira masraf olur bide bu çanaklar ağır olur ufak olanlar bi nebzede büyüklerin montajı için direk matkabı darbeli konuma alman lazım.Bi fırsat bulabilsem halletmeye çalışıcam.
  • 45 cm lik technisat anten aslında güzel bir anten. Onu güzel yapan kullanılan malzeme duyduğum kadarıyla uçakların hammadesi olan bir maddeden yapılıyormuş.
    Ayrıca off-set kullanılsa da olur günümüzde her parabol bulmak kolay değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 25 Ocak 2009; 2:38:49 >
  • slm arkadaşlar

    bi konu açtım ama kimse bir cevap yazmadı bari burayada yazayım. ben işyerindeki wireless i evdeki pc de kullanmak istiyorum fakat işyeri ile aramızda 200mt var arada da binalar var. bu yüzden modemin gücünü arttırmak istiyorum acaba bu forumda yapılmış el yapımı antenleri modeme takabilirmiyim yani verici olarak kulllanabilirmiyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal971

    slm arkadaşlar

    bi konu açtım ama kimse bir cevap yazmadı bari burayada yazayım. ben işyerindeki wireless i evdeki pc de kullanmak istiyorum fakat işyeri ile aramızda 200mt var arada da binalar var. bu yüzden modemin gücünü arttırmak istiyorum acaba bu forumda yapılmış el yapımı antenleri modeme takabilirmiyim yani verici olarak kulllanabilirmiyim?


    selam. aynı durumdayız. işyerindeki modemden evde yararlanmak istiyorum. 200 metre var arada binalar var. Tıpatıp aynıyız. Ne yaptınız bunu başardınızmı. Eğer evetse benlede paylaşırmısınız ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.