arkadaşlar windows pro da admin şifresini unuttum.aynı şekilde güvenli moddaki administrator şifresinide hatırlayamıyorum.bu nedenle de giriş yapamıyorum.bu şifreleri kaldırmanın bir yolu var mı.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: robtek
arkadaşlar windows pro da admin şifresini unuttum.aynı şekilde güvenli moddaki administrator şifresinide hatırlayamıyorum.bu nedenle de giriş yapamıyorum.bu şifreleri kaldırmanın bir yolu var mı.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu şifreleri okuyup ne olduklarını söyleyen ve istediğiniz yeni bir şifreyle değiştiren programlar var. Bi google'la istersen.
cia commander, net password recovry, gibi programlar şifreyi iptal etmene yardımcı olur, bunu foerumda arattırırsan nereden inditreceğini bulabilirsin, şifre sorunun hallettiktren sonra şöyle bir şey önereyim sana denetim masasınden kullanıcı hesaplarına oradan kerhangibir kullanıcıya giriyorsun yukarıda unutulan parıolayı önle seçeneği var tıkla ve disket okluştur, daha sonra tekrar şifreyi unutursan veya başka bir bilgisayarda denemen gerekirse o disket sayesinde şifreyi iptal edebilirsin, kullanışı şöyle bilgisayarın açıldığında şifre sornma kısmında şifreyi girince yanlış şifre girildi uyarısı verildiğinde disketi takıp yeni bir şifre oluşuturuyorsunuz
tesekkur ederim arkadasım.ancak cıa commander programını calıstırdımçnt dızını bulunamadı mesajı ıle gerı donuyor.hdd kısımlarını secıyorum ancak nt bulunamadı dıyor.bana yardımcı olabılırmısınız?
Rundegren_NT_Pass_Recovery
sen bunu dene daha basit ve ben kullandım
kullanılışı
Windows NT, 2000 veya XP kullanıyorsunuz ve administrator şifresini hatırlayamıyorsunuz.
İşte bu programı calistirin.
Bos ve saglam bir disket takip, disketi olusturmasini saglayin.
Daha sonra XP veya Win2000 kurulum CD'si ile bilgisayarınızı açınız. Tam açılırken altta F6 ile SCSI sürücüsü yüklemek isteyip istemediğinizi soracak. F6'ya bir kere basın. Bu arada disketi takın.
Biraz sonra S tuşu ile SCSI sürücü ekleyin [Ek Aygıt Ekleyin] kısmına geçin. Ve entere basın.
Disketi takmanizi soyleyecek. Zaten icinde oldugundan enter'a basın. Windows XP/2000/NT Key yazan bir kutu ekrana gelecek, enter'a basin. Yuklenecek destegi gosteren bir bilgi ekrani gelecek, enter'a basin. Ve kurulum devam eder.
Sonra passware programinin bazi copyright bilgilerini vs. gosterdigi değişik renkte bir ekran gelecek. Bu ekranin altında önce işletim sisteminin hangi sürücüde olduğunu sorar, burada secim yapin. Ornegin "[1] C:\WINNT" secenegi icin 1 tuslayin ve enter'a basin. Sonra size şifreyi 12345 olarak değiştirmek isteyip istemediğinizi sorar. Y ile onay verin. Burada ornegin su bilgiler goruntulenecektir: Password has been reset. User name is 'Administrator' New Password is '12345'
Son olarak da CD ve disketi çıkartıp bir tuşa basarak bilgisayarin restart etmesini sağlayın.
Administrator şifresi artık 12345 'dir.
Yeniden win kurmak istemeyenlere...
Win2000 Pro Tr isletim sisteminde denedim. Mukemmel calisiyor...