Şimdi Ara

Wingtsun mu baska dovus sporu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yasim 17 iki haftadir wingchun dersi aliyorum forumdsn foruma gidiyom aklim celiniyor burdaki seyleri okudum zaten ama bet bisey canlanmadi sokakta isime wingchun yarar mi ?ve gercekten karsilikliantrenman yapmiyoruz yapiyoruz ama sertlik derecesi az ama bunu kucumsemek icin soylemiyorum cunmu iki ogrenciyiz ve inanin fazla guc uygularsak bokstaki gibi olmuyor boksta yumruk tekme yersin kafanda kask var wingchunda ilk ogrendigimiz sistemin adini unuttum kol acip yumruktan savunma ve iceri girmeyle baslayan o hareketlerde sadece elimizin dokunmasi bile bazen karsimizdaki arkadasin yalpalamasina sebep oluyor zaten yami dusuncelerimi acikliyorum suan sakin yanlis anlamayin sonrada sorulara gececegim yani boksor arkadasiyla sparring calisan var birtane yumruk yemiyorum diyende var boks wingchunu yerlebir ederde fakat tabikide her dovus sporuyla sokaktaki serseriyi savururuzama baska bir dovus sporu ile ilgilenen varsa ne yapacagiz benim ogrendigim sistemlerde cene ve gogus baz aliyor daha yeniyim fakat bi deneme yaptim gercekten ogrendigim ilk hareket bile gelebilecek yumruklarin%90 ini engelliyor karsilikli calisiyoruz yavas ama bokstaki gibi gard yok eller refleksler gercekten gelistigini gosteriyor deneyimli bir wingchun yada boks yada bu isle bilgisi olan arkadaslara abilere kardeslere birkac sorum olacak
    1) wingchun para tuzagimidir gercek bir kavgada nekadar etkilidir
    2) venim yasimdaki illa bela aramasa bile bela basina gelen gencler icin boks mu wingchun mudur ve bunun yaninda tavsiyede yazabilirsiniz cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wing tsun en iyisi ama öğrenmesi uzun sürer. boks ise kısa yoldan öğrenileni ve sokakta etkili. wing tsun'a devam etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WingChun35

Arkadaslar yasim 17 iki haftadir wingchun dersi aliyorum forumdsn foruma gidiyom aklim celiniyor burdaki seyleri okudum zaten ama bet bisey canlanmadi sokakta isime wingchun yarar mi ?ve gercekten karsilikliantrenman yapmiyoruz yapiyoruz ama sertlik derecesi az ama bunu kucumsemek icin soylemiyorum cunmu iki ogrenciyiz ve inanin fazla guc uygularsak bokstaki gibi olmuyor boksta yumruk tekme yersin kafanda kask var wingchunda ilk ogrendigimiz sistemin adini unuttum kol acip yumruktan savunma ve iceri girmeyle baslayan o hareketlerde sadece elimizin dokunmasi bile bazen karsimizdaki arkadasin yalpalamasina sebep oluyor zaten yami dusuncelerimi acikliyorum suan sakin yanlis anlamayin sonrada sorulara gececegim yani boksor arkadasiyla sparring calisan var birtane yumruk yemiyorum diyende var boks wingchunu yerlebir ederde fakat tabikide her dovus sporuyla sokaktaki serseriyi savururuzama baska bir dovus sporu ile ilgilenen varsa ne yapacagiz benim ogrendigim sistemlerde cene ve gogus baz aliyor daha yeniyim fakat bi deneme yaptim gercekten ogrendigim ilk hareket bile gelebilecek yumruklarin%90 ini engelliyor karsilikli calisiyoruz yavas ama bokstaki gibi gard yok eller refleksler gercekten gelistigini gosteriyor deneyimli bir wingchun yada boks yada bu isle bilgisi olan arkadaslara abilere kardeslere birkac sorum olacak
    1) wingchun para tuzagimidir gercek bir kavgada nekadar etkilidir
    2) venim yasimdaki illa bela aramasa bile bela basina gelen gencler icin boks mu wingchun mudur ve bunun yaninda tavsiyede yazabilirsiniz cok tesekkurler

wing tsun en iyisi ama öğrenmesi uzun sürer. boks ise kısa yoldan öğrenileni ve sokakta etkili. wing tsun'a devam etmeni öneririm. daha detaylı bilgilenmek istersen dövüş sporları ana konu'sunu baştan sona oku.

• Tesekkurler nir wing tsun dovuscusu ile kick box dovuscusunun birsuru videosu var karsi karsiya wingtsun fena degil bencede

• Wt en iyi diye bir şey yok. Her spor yapana. Evde antrenman yapmasan bile boks ve türevleri seni istemsizce güçlendirir. Wing tsun da formları günde en az 30 kez çizmezsen hiç bir işine yaramaz. Çizsen de kısa vakitte yarayacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickinin hakkını ver aslanım
  • Bunun uzerine sevgili anilerim arkadaslarim bir sorum olacak wingchun refleksleri etkisini yeni biro geenci olmama ragmen gosteriyor fakat kick boksa da ilgim var evde kumtorbam var eldivenim var wingtsun antrenmanlarim disinda evde kick boks calismamin her hangi bir sakincasi olurmu veya iyi yonde bir etkisi olur mu sokakta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Judo mu Güreş mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet olur , mesela wing tsunu bırakıp kickboksla devam etmek sana en iyi gelecek şey. Kardeşim wing tsunun felsefesini iyice öğrendim şu aralar ve neden başarılı olamayacağını sana söyleyim insan refleksi motor sinir hücrelerindeki miyelin kılıflardaki ranwier boğumlarının sıklığı ile doğru orantılı olarak gelişir. Bu kılıfı Theodor Schwann tarafından bulunan Schwann hücreleri oluşturur ama bu yanıma koyduğumun hücreleri seni yanıma koyduğumun spidermani yapamaz afedersin ama daha insanoğlu beyzbol sopasıyla topa gücülen vuruyor sen o toptan daha hızlı yumruğu yarım metrede farkedip sağa fıncırtıp orta bir tatatta iki patatta bir zincir iki dengir vuracaksın peki.

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperTime

Evet olur , mesela wing tsunu bırakıp kickboksla devam etmek sana en iyi gelecek şey. Kardeşim wing tsunun felsefesini iyice öğrendim şu aralar ve neden başarılı olamayacağını sana söyleyim insan refleksi motor sinir hücrelerindeki miyelin kılıflardaki ranwier boğumlarının sıklığı ile doğru orantılı olarak gelişir. Bu kılıfı Theodor Schwann tarafından bulunan Schwann hücreleri oluşturur ama bu yanıma koyduğumun hücreleri seni yanıma koyduğumun spidermani yapamaz afedersin ama daha insanoğlu beyzbol sopasıyla topa gücülen vuruyor sen o toptan daha hızlı yumruğu yarım metrede farkedip sağa fıncırtıp orta bir tatatta iki patatta bir zincir iki dengir vuracaksın peki.

Neden olmasın wing chunda blok çalışıyoruz refleksler baya gelişir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.