Şimdi Ara

WİNG TSUNG (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=4u41omoNO4U

buyrun bakin kim rahatca sirti uzerine dusup anti-grappling savunmasini kolayca oturtabilmektedir.
    goruldugu uzere yillarini judoya vermis sporcular bu isi kiviramamaktalar.
    BJJ videosu bilerek hic koymadim, is orada daha da acimasiz bir hal almakta.

EDIT:http://www.youtube.com/watch?v=mlleDPgmDVM&feature=related
    dikkat ederseniz Karateciyi yere vurmakta ve sonra da yandan kontrole gecmektedir BJJci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 7 Haziran 2009; 4:50:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jürgen

. valla ne yapılabilirdi noktasında salih avcının lafı bi kulakta durmalı sanki, boksörle boks, güreşçiyle güreş yapmayın.

bu soz Salih hocaya ait degildir, sozun esas sahibi Kernspecht'tir.
  • benim ordaki kastim bazi kung fu sistemlerinin yakin dovus tekniklerini haiz oldugunu buna ilaveten de diger bazi teknikleri bunyesinde bulundurdugudur.
    WTyi asagilamak gibi kastim yoktur, oradan oyle bir anlam cikartmak da imkansizdir, yanliz bazi tekniklerin ve drillerin sadece WTde oldugu sanrisini duzeltmek icin yazilmistir.
    Ayrica kimseyi yonlendirdigim yok ki sevgili arkadasim.
    ben LF ve Hung Gar#in ABDde de gelecegi oldugunu nacizane dusunuyorum ama bunun cok da onemli 1 konu oldugunu dusunmuyorum, sadee yan bilgi olarak ifade edilmistir.
    uzun sopa ve tahta adam tekniklerinin bu kadar gec ogretilmesine gosterdigim tepkiyle beraer tabii.
    sevgiler
    derkrieger
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger

benim ordaki kastim bazi kung fu sistemlerinin yakin dovus tekniklerini haiz oldugunu buna ilaveten de diger bazi teknikleri bunyesinde bulundurdugudur.
    WTyi asagilamak gibi kastim yoktur, oradan oyle bir anlam cikartmak da imkansizdir, yanliz bazi tekniklerin ve drillerin sadece WTde oldugu sanrisini duzeltmek icin yazilmistir.
    Ayrica kimseyi yonlendirdigim yok ki sevgili arkadasim.
    ben LF ve Hung Gar#in ABDde de gelecegi oldugunu nacizane dusunuyorum ama bunun cok da onemli 1 konu oldugunu dusunmuyorum, sadee yan bilgi olarak ifade edilmistir.
    uzun sopa ve tahta adam tekniklerinin bu kadar gec ogretilmesine gosterdigim tepkiyle beraer tabii.
    sevgiler
    derkrieger

Sanal bir ortam mimikler sadece aptal saptal ikonlardan ibaret olduğu için bazen birbirimizi yanlış anlıyabiliyoruz. Yanlış anlamalar bu yüzden doğal.
    Yönlendirme derken ben şunu kastettim. insanlar bir arayış içine girdiklerinde bunu araştırıyorlar ve senin benim bir başkasının buralara yazdıkları yazılarıda okuyorlar.
    Karşılıklı tecrübelerimizi buraya aktarırken bence bu göz önünde bulundurulmalı. Eğer faydaya inanan bireylersek tabiki.

Woden dummy konusunda haklısın. Aynı şekilde düşünüyorum. Bencede geç öğretiliyor. Daha ilk seviyeden itibaren bencede tahta adamla çalışılabilir. Ben kendi adıma çinden bir arkadaşım vasıtasıyla dummy getirtiyorum. Çünkü sende WT çalışmışsın bilirsin öğrenilen ilk teknikler bile tahta adam üstünde çok güzel pratik yapılabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: parmenides

Benimde sana bir sorum olacak Choy Lee Fut'u WT'den üstün tutmuşsun, çok daha zengin demişsin. insanları yanlış yönlendirmemek lazım.

Choy Lee Fut ilk defa resmi olarak 1836 yılında öğretilmeye başlanıyor. iç savaştan dolayı acil durum askeri eğitimi olarak düşünülebilir.
    Ani baskın ve saldırmayı öngören son derece saldırgan bir sistem. Uzun menzilli dövüş stili büyük ölçüde aldatıcı ve ayak hareketlerine dayanır. Chin Na sisteminin temel tutma ve fırlatma tekniklerine ek olarak yüksek düşük tekmeler 360 derece dönüşlü havada atılan tekmelerden yararlanır. Bağzı teknikler batı stili boksa acayip benzer.
    Yani Choy Lee Fut yapanlar gerilladır. Çok sıkı silahlı eğitim görürler. Kargı, mızrak, üç çatallı mızrak, zincirli kamçı kullanıyorlardı. En uzmanlaştıkları alan asa ile paladır.
    Herşey bir yana asıl handikapta biz modern şehirli insanlar için şurada başlar. Choy Lee Fut'un tüm teknikleri sağlam bir fiziğe erişmek üzere kaslar son noktasına kadar gerdirilir.
    Zaten bu sistem Mançu yönetiminin düşüşü ilede rafa kalmıştır.

insanları yıllarca yapabilecekleri akılcı mantıklı sistemlere sevkedersen daha iyi olur kanaitendeyim. (yapmazsanda senin özgür iradendir kimse karışamaz elbette.)

ABD'de gelecek Choy Lee Fut'da demenin tek bir sebebi vardır. Bu muhteşem bir yanılgıdır. Sen ve senin gibi düşünen bir çok insan muhteşem bir yanılgı içindedir.

ABD tam bir tüketim toplumudur. ABD sineması ve televizyonu halkın beğenilerini yönlendirir. Uyuşuk amerikan halkı ruh gibi seyrettikleri haftalık dizilerden sonra Kung fu adlı pilot çekim bir programı ratinglerde 1 numara yaptılar. Çok seyredildi değişik bulundu. Programın sunucuları amerikanın yeni kültür kahramanları oldular. Tüm bunların arkasındada warner brothers var.
    Amerika'da Choy Lee Fut'u 1972 yılında ilk orada duydu ilgi gösterdi.

Senin her türlü düşünceni burada açık açık söylemeni savunanlardan biriyim. Bilgi tartışılmadan üstüne düzeyli tartışmalar yapılmadan bir zemine oturmaz.

ABD toplumu hakkindaki goruslerine katiliyorum ama bizim ulkemizdeki genclik de cok farkli degil.
    Gelelim CLF'i yasli insanlarin yapamayacagina, ki buna katilmam mumkundegildir, cunku gencler kadar olamasa bile yasli insanlar da sporlarini icra ederler.
    WTcilerin bir baska iddiasi da budur, yaslaninca ama yapamazsin bik bik bikbik, sanki WTyi yaslaninca bir genc insan kadar icra etmek mumkunmus gibi???
    Tabii ki degildir, ancak sparring videolarini izlediysen duruslari yasli insanlar rahatlikla yaparlar, el teknikleri zaten zor gorunmuyor.
    CLF sadece silah sistemi degildir, yakin dovus atmalar bukmeleri bunyesinde bulundurur, burada bir baska ustunlugu hem dairesel ve eliptik hem de direkt el-kol tekniklerini haiz olmasidir.
    Turkiye'de nasil ogretilir bilemem ama CLF'i sadece silah ve forma indirmek yanlis olacaktir.
    uzerine yuksek ve alcak tekmelerini ekleyin. Alcak tekmeleri (ya da benzerleri de WTde vardir malum) ama yuksek teknikleri WTci hic yapmaz, en azindan resmi WT mufredati kapsaminda.
    uzeine cesitli silah egitimlerini ekleyin
    gordugumuz daha genis bir kume olmakta degil mi sevgili parmenides?
    tang lang'a da bak. o daha ziyade kuzey stilidir
    ama tahta adami da ogretirler, o yuzden zikredilmistir.
    sevgiler
    derkrieger

• ABD toplumu hakkindaki goruslerine katiliyorum ama bizim ulkemizdeki genclik de cok farkli degil.
    Yurtdışındasın bende çok yurtdışında bulundum. ülkemiz insanı kim nederse desin avrupa ve abd insanından çok farklı. Ben avrupaya mesela bir gidişimde almanyaydı ve seçim vardı. dışardan gelmiş biri olarak seçimlerin sonucunu merakediyordum. çünkü Angela Merkel'in çok sert söylemleri vardı. inan bana tv'de haberlerini bulamadım daha sonra bir türk tvden öğrendim sonucu. Kimsenin umrunda değildi. ABD keza öyle. Başka ülkelerden aldıkları beyinler olmasa halleri harap.
    Bizim gençliğimiz bunca etkisizleştirme politikalarına rağmen yinede hepsinden daha iyi durumda. En azından şimdilik.

Gelelim CLF'i yasli insanlarin yapamayacagina, ki buna katilmam mumkundegildir, cunku gencler kadar olamasa bile yasli insanlar da sporlarini icra ederler.
    WTcilerin bir baska iddiasi da budur, yaslaninca ama yapamazsin bik bik bikbik, sanki WTyi yaslaninca bir genc insan kadar icra etmek mumkunmus gibi???
    Tabii ki degildir, ancak sparring videolarini izlediysen duruslari yasli insanlar rahatlikla yaparlar, el teknikleri zaten zor gorunmuyor.
    CLF sadece silah sistemi degildir, yakin dovus atmalar bukmeleri bunyesinde bulundurur, burada bir baska ustunlugu hem dairesel ve eliptik hem de direkt el-kol tekniklerini haiz olmasidir.
    Turkiye'de nasil ogretilir bilemem ama CLF'i sadece silah ve forma indirmek yanlis olacaktir.
    uzerine yuksek ve alcak tekmelerini ekleyin. Alcak tekmeleri (ya da benzerleri de WTde vardir malum) ama yuksek teknikleri WTci hic yapmaz, en azindan resmi WT mufredati kapsaminda.
    uzeine cesitli silah egitimlerini ekleyin
    gordugumuz daha genis bir kume olmakta degil mi sevgili parmenides?
    Kim nederse desin. CLF silahlı bir gerilla eğitimidir. Böyle doğmuştur. Böylede ölmüştür yukarıda anlattığım gibi. Artı olarak CLF'nin en temelinde kasları son haline kadar gerdirmek vardır. Yaşlı insanlar gelip CLF yapabilir kimse engel olamaz tabiki. Fakat onun için bu light CLF olur. Zaten dediğim gibi biz modern şehirli insanlar için bile CLF uygulaması olamayacak bir sistemdir. Gerisi pazarlamadır. Yaşlı insanlarında aidatlarını ödedikleri sürece spor olarak CLF yapmasında bir sakınca elbette yoktur.

Ben kickboks'tan geliyorum. Müsabakalara girecek karma şampiyonalarda altın alacak kadar ilerlemiştim. Eğer Allah uzun ömür verir 60 yaşına gelirsem WT yapabilirim. Ama kickboks yapamazdım. En azından formlar tahta adam vs. yapabilirim diye düşünüyorum. Biliyorsun mesela yaşlı biri kalçasını kırarsa ölme ihtamli çok yüksek. iyileşmiyor.

tang lang'a da bak. o daha ziyade kuzey stilidir
    ama tahta adami da ogretirler, o yuzden zikredilmistir.

Ben stiller arasında en çok Chin Na'yı severim. Mesela Chin Na'yı öğrenenlerin insan anotomisini çok iyi bilmeleri gerekir. Bir nevi tıp eğitimi alırlarmış eskiden.

Görüşmeküzere kardeşim...

• CLF su an icin silahli gerilla egitimi degildir, su an gercekten savasmak isteyen askere komando olarak gidip her turlu egitimi almalidir.
    CLF, bildigim kadariyla, kisisel savunmada kullanmaya musait, cesitli mesafeleri kapsayan, icinde atmalari haiz bir dovus sanatidir. Gerilla egitimi olarak olmesini anlamis degilim, neden oldurmeye calisiyorsunuz guzelim sanati sayin parmenides?
    yakin ve uzak dovuste kullanmaya musait genis bir repertuara sahiptir, bir cok teknigi de WT ile benzerlik tasir, KI bu da normaldir, ikisi de guney kung fusudur ve Shaolin ile akrabalik iddialari vardir.
    buna ilaveten CLFde yuvarlak el-kol darbe teknikleri de mevcuttur ki bu da guzel bir zenginliktir.
    silah ve form egitimi de mevcut olup, uzun sopa da mufredata aittir.

Turkiye'de hocasi var mi bilmiyorum.Internette Taolu hocalarinin CLF bildikleri iddia edilmis bu ne kadar dogrudur bilemiyorum, sizin bir bilginiz var mi parmenides?

Turkiye'de hic Cinli hoca gormeden, veya bunu gormusler tarafindan egitilmeden, sistem-sanat kuran grandmaster-profesor-soke unvanli hocalardan CLF hakkinda bilgi almis olabilirsiniz diye korkarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 8 Haziran 2009; 23:44:59 >

• quote:

CLF su an icin silahli gerilla egitimi degildir, su an gercekten savasmak isteyen askere komando olarak gidip her turlu egitimi almalidir.
    CLF, bildigim kadariyla, kisisel savunmada kullanmaya musait, cesitli mesafeleri kapsayan, icinde atmalari haiz bir dovus sanatidir. Gerilla egitimi olarak olmesini anlamis degilim, neden oldurmeye calisiyorsunuz guzelim sanati sayin parmenides?
    yakin ve uzak dovuste kullanmaya musait genis bir repertuara sahiptir, bir cok teknigi de WT ile benzerlik tasir, KI bu da normaldir, ikisi de guney kung fusudur ve Shaolin ile akrabalik iddialari vardir.
    buna ilaveten CLFde yuvarlak el-kol darbe teknikleri de mevcuttur ki bu da guzel bir zenginliktir.
    silah ve form egitimi de mevcut olup, uzun sopa da mufredata aittir.

Turkiye'de hocasi var mi bilmiyorum.Internette Taolu hocalarinin CLF bildikleri iddia edilmis bu ne kadar dogrudur bilemiyorum, sizin bir bilginiz var mi parmenides?

Turkiye'de hic Cinli hoca gormeden, veya bunu gormusler tarafindan egitilmeden, sistem-sanat kuran grandmaster-profesor-soke unvanli hocalardan CLF hakkinda bilgi almis olabilirsiniz diye korkarim.

derkrieger Merhaba,

Öncelikle söylediklerimin hiçbiri kulaktan duyma ordan burdan bilgiler değil tamamen zamanında felsefeyle ilgilendiğim bunun yanında eski yunan ve çin felsefele sistemlerinide incelerken karşıma çıkanları incelememden kaynaklanıyor. Sadece hobi olarak değil ayrıca akademik olarak felsefe okumuşluğumda vardır.
    Sanırım grandmaster soke olayını burada böylece kapattık :) Hiç tanımıyorum.

CLF'yi yukarıda anlattım daha uzun uzun üstüne basmak istemiyorum çok önemli değil. CLF'yide ben öldürmedim dostum :) Mançu bitince bitmiş.
    Türkiyede hocası olduğunu sanmıyorum en azından ben bilmiyorum.

Tao konusuna gelince.
    Taocu hocaların sadece CLF bildiği doğru değil.
    şöyle anlatayım. budist felsefe sistemlerinde bir durağanlık vardır. teknik olmadan herkesin anlayacağı dilde şöyle basitçe anlatmak gerekirse.
    Mesela budistler meditasyonlarını bağdaş kurarak veya atıyorum bir ağaca bir dağa bakarak yaparlar. Taocular ise zihinle bedenin birlikte çalıştırılması gerektiğine inanırlar. o yüzden meditasyonları durağan değildir. Örnek vermek gerekirse tai chi buna örnektir. Evrenle bütünleşme bir meditasyondur.
    CLF dediğim sebeplerle zorunluluktan çıkmış bir sistemdir. Taoyla alakası yok.

• Taolu yanlis anlasilmis biraderim, taocu demedim.
    Wushu'nun form uzerine olan musabaskasi var ya o iste "taolu" wushu.

Ben sunu dedim, bazi Turk taolu hocalarindan bazilari biz CLF biliyoruz demis ki bu buyuk bir ihtimal ile yanlis olabilir. Buna isaret ettim, taoizm ile ilgili bir sey soylemedim...
    CLFin bittigi konusunda cok yaniliyorsun bu arada, onlarca Cin ve diger memleketlerden hocasi var bu meretin, hepsi de goruldugu kadariyla saglam "lineage"lara sahipler, en azindan LT kadar supheli durmuyor

Yine tekrar etmek gerekirse, bu sanatlardan bahsetmemin sebebi, WTnin Turkiye'de tek oldugu bir cok konunun aslinda diger ulkelerde baska disiplinler altinda mevcut olduguna isaret etmektir (ornegin wooden dummy, uzun sopa, sensitivity drills etc...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 9 Haziran 2009; 13:07:50 >
  • BJJ vs. Wing Chun

http://www.youtube.com/watch?v=FefVTpqVVI4

buradaki BJJ yapan arkadasi Bullshido'dan biliyorum, henuz lisede okuyan bir "cocuk" ve cok da iyi seviyede olmayan bir BJJ/Judo ogrencisi.
    Bu bence cok kotu 1 ornek WT icin, neden mi cunku WTci burada tahminim daha iyi isler yapabilirdi.
    WTcilere sorum burada sizce nasil dovusmeliydi bu kardes? sizce hatasi neydi?

(bu arad yer dovusune yandan girmesini kacirmayin adamin)
    sevgiler
  • quote:

BJJ vs. Wing Chun

http://www.youtube.com/watch?v=FefVTpqVVI4

buradaki BJJ yapan arkadasi Bullshido'dan biliyorum, henuz lisede okuyan bir "cocuk" ve cok da iyi seviyede olmayan bir BJJ/Judo ogrencisi.
    Bu bence cok kotu 1 ornek WT icin, neden mi cunku WTci burada tahminim daha iyi isler yapabilirdi.
    WTcilere sorum burada sizce nasil dovusmeliydi bu kardes? sizce hatasi neydi?

(bu arad yer dovusune yandan girmesini kacirmayin adamin)
    sevgiler

derkrieger Merhaba

Çocuk WT'ci diyorsunda nasıl WT'ci anlamadım ki. Yani 2 günlük bir WT'ci bile bilirki ön ayağının üstünde durulmaz, çocuk sürekli ön ayağında. Kickboxcu gibi sürekli sekiyor. Kafa, bel, duruş neresinden tutarsan tut siyahlı çocuğun bir defa WT ile uzaktan yakından alakası yok. Artı BJJ'ci arkadaş beline daldığında WT yaptığını söyleyen siyahlı onun omuz kısmından sarılacağına boynuna sarılsa dirsek darbelerine gerek kalmadan boynunu bile kırabilirdi. Kaldıki boynunu kavraması omzunu kavramasından daha kolay o pozisyonda. En temel duruştan bile yoksun biri WT yapıyor demek yanlış bu video için. Başlık ve kollarının duruşu olmasa siyahlı WT'ci demem.

• selam parmenides,
    evvela arkadaslari karistirmisim, bu videoyu tesadufen bulunca bu oglani genc BJJ/Judo ogrencisi zannettiydim ama bu Irlandali arkadas, bunu da biliyorum ama bu oburunden cok daha iyi bir BJJci, yani tecrubeli, su an purple belt BJJ sahibi ki bu cok onemli bir seviye olmakta.
    Karsisindaki oglan klasik WCci, ben el aliskanligi WT yazinca isler karisiyor, bunlar icin senden ozur dileyeyim.
    ama senin boyun teorine cok katilmiyorum cunku BJJci rakibini 1-2 saniye icinde yere vurmakta ve yana gecmekteki burada boyuna yapilacak bir hamleden de kurtulacakti, kaldi ki kafasini rakibin vucuduna dikkat edersen cok yakin tutarak bu isi de oldukca zorlastirmakta.
    Bence WTci veya WCci rakip daha tekmesini atarken beklemekten vazgecip dalmaliydi, baska turlu olamaz,ben olsam o tekmeyi ki kotu ve coook yavas bir tekme o, gorur gormez iceri girer diresek el Allah ne verdiyse girerdim. baska turlu olamaz zaten.
  • cok hos bir hung gar sparring videosu, atmalari falan canli ortamda yapabilmeleri cok guzel...

http://www.youtube.com/watch?v=4oStyWsnjMg

hung gar form videolari

http://www.youtube.com/watch?v=RNytNFxgu58&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WerRQvKzB_M&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 11 Haziran 2009; 20:01:39 >

• arkadaşlar ben uzun zamandır kung fu ile olan yazıları okuyorum ve kung fu wing tsun yapmak istiyorum istanbul üsküdarda oturuyorum bildiğiniz iyi bi yer var mı şimdiden teşekkürler.
  • kosuyolu aytunc benturk dans akademi salı cuma vt derslerı devam edıyor 0532 386 65 05.
  • aylık ücreti ne kadar peki
  • 120 aylık
  • Bu spora zamanında ben de merak saldım, ancak iki omzumda da sakatlık var. Basketbol voleybol gibi omuzu zorlayan sporlar yasak. Bu sporun bende kötü bir etkisi olur mu?
  • Daha önceden WT yaptım.Şu anda Ankara'dayım.Çankaya'ya en yakın WT salonu nerede?Bilgisi olan var mı?
  • Sayın Ata,

Balgat'ta Avci WT okulu bulunmakta. Ayrıca ben de Aralık 2009 ayı itibariyle Ankara'da yeni bir Avci WT -Escrima okulu acacagim. Avci WT calismayi dusunurseniz Sihing Serkan Bayraktar, Balgatta ders veriyor veya benimle de baslayabilirsiniz.

Saygılarımla,
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.