Şimdi Ara

WİNG TSUNG (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
8
Favori
108.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jürgen

konumuzla alakalı, zira wt çalışan biri için çok anlamlı kelam değil bunlar :)
    zaten baştan yenilemez olduğunu düşünerek girdiysen evet sonuçta dayak yersin. kişisel deneyim konusnda birgün "gerçek" bir wt okuluna gelip, sıradan bi kaç insanı çevirmen yeter :) kimse yenilmez değil ama, işine yaradığını söyleyeecektir.
    ya da mesela sifu bahri'ye mail at bu konuda veya michael casey'e ebmas'tan. neden seçmişler wtyi, kickboxtan sonra diye?

bu mesajın bir üstündeki mesajımın içeriğindeki eleştirilerimi lütfen cevaplayınız bu arada.......
    eğer varsa bir cevabınız tabii ki.
    sonra istediğiniz seminere gidip toslayın paralarınızı...
  • ya internetten derlemişin anladım da, buyur gerçekten bak ilk dersler de bedavadır. zira bu tartışmanın gideceği bi yer yok.
    gerçek wt öğrenmek için türkiye iyi bir memleket. paranı üç kağıtçılara kaptırmış olman, o dalın kötü olduğunun işaret değil.

eleştirilerine cevap verince sifun dayak yer gibi çocukça muhabbetler açıyorsun,
    sevgiler
  • quote:

ya internetten derlemişin anladım da, buyur gerçekten bak ilk dersler de bedavadır. zira bu tartışmanın gideceği bi yer yok.
    gerçek wt öğrenmek için türkiye iyi bir memleket. paranı üç kağıtçılara kaptırmış olman, o dalın kötü olduğunun işaret değil.

eleştirilerine cevap verince sifun dayak yer gibi çocukça muhabbetler açıyorsun,
    sevgiler

internetten bir şey derlemedim, ama sen hala benim sorduğum soruları cevaplandırmadın, ne o bilgin mi yetmedi? git "abi"lerine sor şimdi.
    bu arada kendi hocalarına "üçkağıtçı" dediğin aklına gelmiyor değil mi? büyük hata.
    sahi yaşın kaç senin?
    edep seviye iyice düştü çünkü.
  • bu threadde sorduğum ve cevapsız bırakılan sorularım. cıvıklığı bırak da adam gibi tartış benimle.

1. mma'cilerin wt çalışanlardan (selfdefans noktasında )ne farkı var?
    2. her distansta dövüşmeyi öğrenmek (mma) kadar insanı self-defansa hazırlayan ne olabilir ki?
    3. Aşağıdaki displinlerde 1 yıl ciddi çalışmış bireylerden hangisiyle kapışmak isterdiniz?

MMA Vale Tudo Judo Wing Tsun Shotokan Karate Taekwondo JKD

4. wtdeki savunma geyiklerinin çoğu pseudo-science'dır, bir de buna santim ayarıyla öğrenilmesi gereken ve insan reflekslerine aslında ters olan hareketleri de eklemeliyiz. yok el şurada vücuda şu kadar olacak, burada diz böyle olacak vs. vs. bunları tartışarak geçirilen değerli saatler ve tabii ki diğer dalların aşağılanması da müfredata dahjildir.
    bir de fahiş seminer ücretleri ve diğer parasal sıkma metotları

5. lat saoya böyle mesafeli başlansa çok merak ediyorum o ara nasıl kapanacaktır.

6. meşhur cheung boztepe kavgası.
    wt olmayan kavga, gerçi cheung muhtemelen yapmaya çalışmıştır ama Boztepe hızı ve gücüyle almış ustayı altına. şimdi Boztepe hocanın burada uyguladığı dövüşü herhangi bir güçlü inşaat işçisi de uygulayacaktır. demekki cheung gibi bir ustanın hiç bir şansı yoksa güce ve grapplinge karşı biz ölümlüler ne yapacağız ??

7. işte ben de tam onu yapıyorum Saffet kardeşim. ne o rahatsız mı ettim sizi?
    bir kusurumuz oldu ise affedin ama burada yazılanlar yılların tecrübeleri neticesinde ulaşılan kişisel sonuçlardır

8. bravo splinter iyi bir video, en azından mesafe nokasında.
    benim dikkatimi çeken bir kaç husus var,
    siyahlı arkadaş ya kötü bir KBci veya MTci yahut temel bilgileri çok unutmuş, eli çok fazla aşağı inmekte. 1.24te görüldüğü gibi zaten çene sevitesine çıkmış rakip dirseğe yarım yamalak yumruk atmayı ve bu esnada kolu ve yüzü ıskalamayı başarabilmesi de ilginç. başka ilginç olanı yakın dövüşte zaten WT konseptleri uygulamaya çalışmakta (örneğin 1.47 ve sonrası).
    tekmeleri ve yumrukları çoook yavaş, ayak hareketleri (footwork) çook eksik.

yine de mesafe konusunda başarılı bir çalışma, ama tam bir sparring değil bu bence lat sao bile değil, sanki daha ziyade bir fikir çalışması izşeyenlere wt'nin genel dövüşçülere karşı ne gibi imkanlar sunacağının demosu gibi olmuş.

başka bir hususda Gutierrez'in (ki Boztepe sonrası EWTOnun gözdesiydi) diğer bebenin ataklarını kesmesi ve fakat diğer kardeşin sanal dirsek vb. darbeler neticesinde dağılmasıydı. yani bu bir MT demosu olsaydı o zaman da bebnin sanal tekmeleriyle victor'un dağılması ve WTnin işe yaramaması gerekirdi, neticede ikisinde de temas bulunmamakta. bilmem anlatabildim mi?
    EKLE:: 1.44deki diz savunmasını yap bakayım seasoned bir MTciye hele sadece wt calışmışken, çok iyi bir fikir değil.

9. yani jürgen benim o iki videomu daha önce görmüşmüydün? ben ne o sifuyu tanıyordum ne de bu vid'i izlemiştim, tamamen tesadüf dün izledim (bullshido'ya embed etmiş birileri gerçekçiliğin örneği olarak herhalde) bir örnek olarak buraya getirmiştim.

10. WTnin insanın doğasında bulunmayan reflekslerinin

11. yaşın kaç sahi senin?

12. ebmas'ın hocalarından Özgür Baş'ın MMA yapması söz konusu idi. neden bu hocamız sonradan bjj ve muay thai çalışmış bunuı da iyi bir düşünmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 13 Mart 2009; 16:26:57 >

• quote:

WTnin insanın doğasında bulunmayan reflekslerinin kullanılamadığını (adrenalin)keşfettim o zaman bir sıkıntı başladı.

belki de sorun sendedir, bir dalda başarılı olamayıpta suçu tamamen ona atmak bence pek mantıklı değil.
  • yapma be splinter, böylesi bir tarzda bari sen buraya yazmasaydın. belkilerle işi alaya vurmakla sadece cevabınız kalmadığını gösterir gibi olmaktasınız. kendinize zararı dokunur bu tarz yaklaşımların.
    sevgiler
  • nasıl bir ego varmış yahu sende, var işte yazdık yukarıdaki bütün maddelerine cevap :) saçmalama daha fazla. uzattıkça mantıktan kopuyorsun. küçük düşürme daha fazla kendini buraya okuyanlara. yakışmıyor beyefendi üslubuna böyle gereksiz laflar. cıvık filan gibi haddini aşan şeyleri de internetten yazıyor olmana bağlıyorum.
    sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 13 Mart 2009; 16:38:35 >
  • bazı eleştirilerin komik olduğu için cevap veremiyorum kusura bakma mesela boztepe cheung kavgası için boztepe'nin yaptıklarını inşaat işçisi de yapar demişsin allah aşkına sıradan ama biraz güçlü bi inşaat işçisi boztepe kadar hızlı mı ya da dengeli mi olur sırf güçlü diye?
  • quote:

nasıl bir ego varmış yahu sende, var işte yazdık yukarıdaki bütün maddelerine cevap :) saçmalama daha fazla. uzattıkça mantıktan kopuyorsun. küçük düşürme daha fazla kendini buraya okuyanlara. yakışmıyor beyefendi üslubuna böyle gereksiz laflar. cıvık filan gibi haddini aşan şeyleri de internetten yazıyor olmana bağlıyorum.
    sevgiler

sen hem ahlak yoksunusun hem de izan sahibi değilsin.
    şimdiye kadar hiçbirşeye cevap veremediniz.
    veremeyip drama haline de sokmaya çalıştığınızın da farkındayım.
    beni komik duruma sokan hiç bir şey yok burada.
    sadee seni bize anlatan bir atkım verilere sahip olduk.
    dalga geçmeler, esas sorunları görmezden gelmeler. buyrun açıklayın ikna edin 3. kişileri.
    sen gerçekten cıvımasan o ibare oraya konmazdı jürgen

• şimdi şizofren oldu, 3.kişiler dediğin sensin farkında değilsin galiba? ne cıvıyacam tanımam etmem, sadece kendini bu işe vakfetmenle ancak eğlenilir. cıvıklığı kimin yaptığı da ortada.
    sevgiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkrieger
    buyrun açıklayın ikna edin 3. kişileri.

kimse kimseyi internet üzerinden yazışarak ikna etmek zorunda değil isteyen gelir yerinde uygulamalı olarak görür ikna olursa yapar olmazsa yapmaz zaten yerinde görüpte ikna olmayan adamı net üzerinden mi ikna edicez
  • sen cevaplanmayan her şeyi tek tek maddeliyorsun bare ben de bi tane hatırlatma yapayım
    quote:

Orjinalden alıntı: Splinter-Cell

bazı eleştirilerin komik olduğu için cevap veremiyorum kusura bakma mesela boztepe cheung kavgası için boztepe'nin yaptıklarını inşaat işçisi de yapar demişsin allah aşkına sıradan ama biraz güçlü bi inşaat işçisi boztepe kadar hızlı mı ya da dengeli mi olur sırf güçlü diye?
  • ilk başta sorularına cevap vereyim

wt calısanlar eskrima da ogrenir ki bence self defence için cok gerekli.

2. her distansta dövüşmeyi öğrenmek (mma) kadar insanı self-defansa hazırlayan ne olabilir ki?

kimse mma ya etkisiz demedi ama fiziki sartları uygun olmayan birisi(kadın-cocuk-yaslı) için uygun degil. o yuzden bana gore self defence degil.

3. Aşağıdaki displinlerde 1 yıl ciddi çalışmış bireylerden hangisiyle kapışmak isterdiniz?

hepsiye musabaka yapmak isterim, en aznından yaptıgımı sanatın diger sanatlara gore + ve - lerini anlarım.

4. wtdeki savunma geyiklerinin çoğu pseudo-science'dır, bir de buna santim ayarıyla öğrenilmesi gereken ve insan reflekslerine aslında ters olan hareketleri de eklemeliyiz. yok el şurada vücuda şu kadar olacak, burada diz böyle olacak vs. vs. bunları tartışarak geçirilen değerli saatler ve tabii ki diğer dalların aşağılanması da müfredata dahjildir.

wt konusunda gercekten yalan yanlıs seyler ogrenmıssın. wt teknıklerını iceren dvdleri ızlemeni tavsiye ederim bazılarında bu teknıkler bılımsel olarak acıklıyorlar. ayrıca diger dalları hicbir gercek wtci asagılamaz keza hepsine saygısı vardır. para konusu kişiden kişiye değişir. sihingim durumu musaıt olmayan arkadaslardan ders ucretı almadıgı cok olmustur...

5. lat saoya böyle mesafeli başlansa çok merak ediyorum o ara nasıl kapanacaktır.

lat sao kısmını okumanı tavsiye ederim.http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Tsun

leung ting dynamic wing tsun videosunda ayrıntılı olarak yapılan teknıkler acıklanıyor.

12. ebmas'ın hocalarından Özgür Baş'ın MMA yapması söz konusu idi. neden bu hocamız sonradan bjj ve muay thai çalışmış bunuı da iyi bir düşünmek gerekir.

kendimden ornek vereyim silah tekinkleri için krav maga calısıyorum. graplling için birazda olsa bjj calısmayı dusunuyorum. simdi bu wtnin kotu oldugu anlamınamı gelir...

acıkcası senın 4 sene wt yaptıgına ınanmıyorum. yaptıysan bıle ya duzenlı yapmadın yada gıttıgın organızsyon veya sıhıng cok kotuydu. cunku wt pernsiplerini, amacını anlamamıssın. hangi org. ve hangi sihing den egitim aldıgını acıklarsan sevinirim.

ayrıca forumda ve ozellikle sende bir bilgi kirliliği soz konusu. arastırıp dogruluguna emin olmadıgın seyleri insanlarla paylasma. or. aikidonun samurailarla ne alakası var demıssın.aikidonun temelinde Daito-ryu aiki-jutsu vardır buda samurayların kullandıgı bi sanattır. daha fazla bilgi için sizok berat uyklucunun mesajına bakabilirsin.tekniklerin işlevi konusuna gelirsek, wt nin grappling tekniği işlevsiz demişsiniz. sokaktaki kac kişi bjj veya mma calısıyor, kac kişi guresçi veya grappling tekniklerini biliyorda benim yaptıklarım ona karsı etkisiz olacak. biraz gercekci olun...wt yapanlar self defence yapıyorlar, ufc veya ringe hazırlanmıyorlar.

mma yapanın wt yapanı yenmesi veya wt yapanın muay thai ciyi yenmesi, yapılan sanatların iyi veya kotu oldugunu gostermez. o kısının basarısıdır. dunyada en etkılı bir savas sanatı olsaydı emin ol bu kadar ma yapan insan o sanatı yapardı. her sanatın ıyı kotu etkılı etkısız yanları vardır.

elestiririnide bir sınırı vardır. mantık dısı, sacma ve bahane uretilirek elestri yapılmaz. yaptıgınız karalama olur. ve 3-5 kişinin yaptıgı yorumlarla ne bir sanat kotulenir nede yuceltilir. wt hakkında kafasında sorusu olan, denemek isteyen, etkisiz oldugunu varsayan varsa herhangi bir org. calsımasına katılır, ogrenır. videolara bakılarak ahkam kesilmez.

bundan sonra bu konuya lutfen su spor son noktadır, su iyidir su kotu, x vs y tarzı mesajlar atmayın. ve kısısel atısmalarınız o.m yoluyla yapın.

• Emin Boztepe challenegs Brock Lesnar!
    nette böyle bir haber dolaşıyor, Emin fena dayak istiyor,
    Eminim sen en parlak zamanında dövüşmekten kaçtın (R.Gracie'den) şimdi nerden çıktı Lesnar gibi bir damızlığa meydan okumak?

NNeoNN mesajını sonra gördüm aman yanlış anlamayın ama bu bilginin doğruluğunu çok merak ediyorum... yoksa gene mi Emin Boztepe'nin oyunu? gene mi sadece lafta kalacak merak ediyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 13 Mart 2009; 21:10:46 >
  • emin boztepeye facebooktan mesaj ya da e-mail adresine mail at uygun bir dille kendin sor böyle birşeyden haberi yoksa zaten başkalarının sadece kıyaslama için açtığı bi konudur onun cevabından anlarsın emin boztepe'nin oyunu mu yoksa başka bişey mi istersen özelden iletişim için bilgi verebilirim
  • quote:

emin boztepeye facebooktan mesaj ya da e-mail adresine mail at uygun bir dille kendin sor böyle birşeyden haberi yoksa zaten başkalarının sadece kıyaslama için açtığı bi konudur onun cevabından anlarsın emin boztepe'nin oyunu mu yoksa başka bişey mi istersen özelden iletişim için bilgi verebilirim

bu iyliği benim adıma yapar mısın? ben facebook kullanmam...
  • yapardım ama 4-5 gündür emin boztepe'nin facebook'u gözükmüyo facebook'u belki bilirsin abuk subuk sorunlar olabiliyor o yüzden ben sana istersen mail adresini yollarım o daha garantili
  • bu inşaat işçilri olmasa bu plartfomda bunları konusuyor olamazdık!
  • quote:

Orjinalden alıntı: NNeoNN

ilk başta sorularına cevap vereyim

wt calısanlar eskrima da ogrenir ki bence self defence için cok gerekli.

kimse mma ya etkisiz demedi ama fiziki sartları uygun olmayan birisi(kadın-cocuk-yaslı) için uygun degil. o yuzden bana gore self defence degil.

hepsiye musabaka yapmak isterim, en aznından yaptıgımı sanatın diger sanatlara gore + ve - lerini anlarım.

wt konusunda gercekten yalan yanlıs seyler ogrenmıssın. wt teknıklerını iceren dvdleri ızlemeni tavsiye ederim bazılarında bu teknıkler bılımsel olarak acıklıyorlar. ayrıca diger dalları hicbir gercek wtci asagılamaz keza hepsine saygısı vardır. para konusu kişiden kişiye değişir. sihingim durumu musaıt olmayan arkadaslardan ders ucretı almadıgı cok olmustur...

lat sao kısmını okumanı tavsiye ederim.http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Tsun

leung ting dynamic wing tsun videosunda ayrıntılı olarak yapılan teknıkler acıklanıyor.

kendimden ornek vereyim silah tekinkleri için krav maga calısıyorum. graplling için birazda olsa bjj calısmayı dusunuyorum. simdi bu wtnin kotu oldugu anlamınamı gelir...

acıkcası senın 4 sene wt yaptıgına ınanmıyorum. yaptıysan bıle ya duzenlı yapmadın yada gıttıgın organızsyon veya sıhıng cok kotuydu. cunku wt pernsiplerini, amacını anlamamıssın. hangi org. ve hangi sihing den egitim aldıgını acıklarsan sevinirim.

ayrıca forumda ve ozellikle sende bir bilgi kirliliği soz konusu. arastırıp dogruluguna emin olmadıgın seyleri insanlarla paylasma. or. aikidonun samurailarla ne alakası var demıssın.aikidonun temelinde Daito-ryu aiki-jutsu vardır buda samurayların kullandıgı bi sanattır. daha fazla bilgi için sizok berat uyklucunun mesajına bakabilirsin.tekniklerin işlevi konusuna gelirsek, wt nin grappling tekniği işlevsiz demişsiniz. sokaktaki kac kişi bjj veya mma calısıyor, kac kişi guresçi veya grappling tekniklerini biliyorda benim yaptıklarım ona karsı etkisiz olacak. biraz gercekci olun...wt yapanlar self defence yapıyorlar, ufc veya ringe hazırlanmıyorlar.

mma yapanın wt yapanı yenmesi veya wt yapanın muay thai ciyi yenmesi, yapılan sanatların iyi veya kotu oldugunu gostermez. o kısının basarısıdır. dunyada en etkılı bir savas sanatı olsaydı emin ol bu kadar ma yapan insan o sanatı yapardı. her sanatın ıyı kotu etkılı etkısız yanları vardır.

elestiririnide bir sınırı vardır. mantık dısı, sacma ve bahane uretilirek elestri yapılmaz. yaptıgınız karalama olur. ve 3-5 kişinin yaptıgı yorumlarla ne bir sanat kotulenir nede yuceltilir. wt hakkında kafasında sorusu olan, denemek isteyen, etkisiz oldugunu varsayan varsa herhangi bir org. calsımasına katılır, ogrenır. videolara bakılarak ahkam kesilmez.

bundan sonra bu konuya lutfen su spor son noktadır, su iyidir su kotu, x vs y tarzı mesajlar atmayın. ve kısısel atısmalarınız o.m yoluyla yapın.

muhteşem bir cevap teşekkür ederim. ben de bunu beklerdim herkesten sana katılmadığım yerler fazlasıyla var netekim.
    Ueshiba'nın jiu jutsu bildiğive diğer dövüş sanatlarına da hakim olduğu bilinir. Ancak o sert savaş tecrübeleri sonucu savaş sanatlarından agresifliği almış ve daha ziyade insanları barışa huzura sağlığa götürecek bir aydınlanma disiplini yaratmıştır. bir de buna günümüzdeki yumuşak uygulanma tarzını da eklersek benim oradaki demek işstediğim anlaşılırş gerçekten de günümüz Aikido'sunun eski zaman samuraylarıyla hiç bir ilgisi ilişkisi yoktur. Şöyle söyleyeyim o zamanın şartlarını anlatmak içinş Samuraylar o dönem toplumunun seçkin üyeleri ve hatta bir anlamda sahipleridir. Bir samurayın kendi kılıcımnnı denemek için çiftçiler üzerinde bu kılıcı kullanmak hakkı vardır. Yani zavallı bir çiftçiyi ikiye yarıp hmm bu kılıç iyiymiş deme hakkına sahiptir bir samuray. Günümüz aikidoka'sında böyle bir sertlik ve gerçekçilik bulunmamakta evrenle uyum ve benzeri söylemler üzerinden farklı bir şey öğretilmektedir.

50 yaşında bir kadın da mma öğrenebilir tabii ki daha yavaş antrenmanlar neticesinde ama mma'in yaşı yoktur.
    ben kapışmakl derken gerçek kavgayı kastetmiştim müsabakayı değil ama sparring yapmanızı destekliyorum tez elden buna başlayınş başladıysanız devam ettirin.
    wt grapplingin normal vatandaşa karşı işe yarayacağı konusunda mutabıkım ama benimn kastım daha yüksek bir kalite eşiğidir.
    lat sao'yu yıllarca yaptım neden lat sao bilmemekle itham edildiğimi anlamıyorum. Benim sifum da türk'dü adı da Emin veya Salih'ti. bu kadar yeter zannederim. dolayısıyla bişlgim "ahkam kesmek"in çok çok ötesindeş hatta wt video'su çok az izlemişimdir daha ziyade antrenman yapmak seminerlere katılmak varken. wing tsun kuen'i okumuşluğum vardır Kernspecht'in blitzdefence ve vom zweikampfi da okuyun ben okudum. hiç bir spor son nokta değildir. bunu normalde ben dememiş olmalıyım yazdıysam inandıklarıma ters olmuş olacaktır. bir wtci beni dövebilir ama normal bir wt'ci değildir bu, halbuki kıstas normal bir mma,smabocu,bjj,2ci ile normal bir wtcinin kapışmasıdır. ben burada 100 kavgadan 75ini wt olmayan tarafın kazanacağını düşünmekteyim. bu düşünceme katılmanızı beklemiyorum ama saygısız mesajlar sahiplerine aittir aynen iade edelim bu vesileyle.
    Boztepe hocaya inşaat ustası dediğimi de nasıl UYDURMAKTASINIZ? ben yaptığı teknik ve segilediği gücün ,(o kavga bağlamında) bir inşaat ustası tarafından da sergileneceğini biliyorum. bu adamları aşağılamak değildir bu bilakis bu mahiyetteki adamların güçlü olduğunu söylemek istedim. bir kamyon soförü de olabilrdi örnek verdiğim insan bileğine kuvvetli ve sert mizaçlı.
    kendinden örnek vermişsin ama BAŞ bir HOCAdır EBMASta. para kazandığı bir çok insana self defans öğrettiği sistemde mevcut olamayan bir şeyi öğrenmesi bir hocanın gerçekten şüpheli değil mi? bir müteahhitin kendi yaptığı binalarda kalmayıp rakip firmanın evinde yaşaması gibi bir şey bu, yahut bir şahsın kendi restoranından hiç yemek yememesi gibi bir durumdur bu.

bundan sonra uzun bir süre maalesef cevap veremeyebilirim. hepinize buradan iyi günler, kazasız antrenmanlar dilerim.

• quote:

sen cevaplanmayan her şeyi tek tek maddeliyorsun bare ben de bi tane hatırlatma yapayım
    quote:

bazı eleştirilerin komik olduğu için cevap veremiyorum kusura bakma mesela boztepe cheung kavgası için boztepe'nin yaptıklarını inşaat işçisi de yapar demişsin allah aşkına sıradan ama biraz güçlü bi inşaat işçisi boztepe kadar hızlı mı ya da dengeli mi olur sırf güçlü diye?

oradaki kadar hızlı ve dengeli olacaktır bir inşaat işçisi. orada Boztepe en iyi kavgasını bile segilememiştir ki zaten. rakibi ne de olsa yaşlı başlı bir adam zaten. ama bir inşaat işçisi de oradaki gibi ceheungu atacak ve ytepesine binecektir.
    bir wt ustasının düştüğü durumu da gözden kaçırmayın derim size. yenildiği tarz wt değildir çünkü. judo veya güreşin klasik atmalarından biridir kullanılan.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.