Şimdi Ara

WİNG TSUN-Wing chun hakkında merka edilenler ve herşey(SİLİNSİN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu makale benzeri yazımda Wing tsundan bahsedicem.İyi okumalar:D
    Öncelikle wing tsun,kung fu dalıdır.Kung fu nun daha pratik ve kolay hali diyebiliriz.Wing chunda aynı anlama gelir.Amaç kısa ekonomik ve ergonomik hareketlerle rakibi etkisiz hale getirmek.Genelde el kullanılır ama ayakta var.
    KURSLAR HAKKINDA
    Arkadaşlar öncelikle para tuzağı değil.Aylık 100 tl.Denemede para alınmıyor.Zaten çok az kişi olur genelde.İstanbuldaki sifular iyi.Hepsi terbiyeli.Sıcak kanlı insanlar.Salonlar küçük olur genelde zaten ayakkabı ile alırlar,ama temizolması gerek yoksa çorapla girebilirsiniz:DHocamın disiplinindenmidir bilmem ama salon çok temiz
    DERSLER VE WİNG TSUN
    Öncelikle sabır işi.Birkaçayda hemen birşeyler öğrenemezsiniz.Ezberlemek kolay refleksde oturmak pratik tekrar ve zaman ister.Hareketler kolay ama çok pratik yaparsınız.İlk forms siu num tao.Saçma gelebilir ama birçok hareketin ve WT nin temeli.Olmazsa olmaz.Daha çok form var.Bu formlar size kondisyon,kollarınızda dayanıklılık ve esneklik gibi şeyler sağlar.İki arakdaş gelmişyi deneme amaçlı.Formalrdan sıkılıp gittiler.
    Peki ne var bu Wing Tsunda?
    Yumruğa tekmeye bıçağa sopaya karşı savunma,etkisiz hale getirme teknikleri var.Tabi ilerlemeniz lazım.1 yıl gitseniz temeliniz oturur.
    ANTİ-TEKNİK VE WİNG CHUN'U KARALAMAYA ÇALIŞAN DO SANATÇILARI
    Şöyle bir söylenti var işte direkt yumruğa karşı anti teknik boksta vardır,tekmeye karşı kick boksta vs vs şeyler.Yok şunun anti atağ ıyok falan.
    Yumruğun çeşidi değil , izlediği yörüngedir önemli olan.Zaten Win chun güncellenmiştir.Bunlara karşı savunma vardır.adamın elinde sopa olsun yüzüne sivri kızmıyla vurmaya çalıştığını düşünün.Birde direk yumruk geldiğini.yuapacağınız şey aynıdır.sağ elinizle yumruğu ittirip dışa kaçmak.ha aparkat ha karna gelen vuruş.aynıdır.başka türlü atamaz zaten.rakibiniz kickbokscu olsun yada normal biri,tekmesini ister düz profesyonel bir şekilde,yada hafif eğik birşekilde atsın.Teknik değişmez.
    DİĞER SPORLAR VE WİNG TSUN
    Mesela kick boksta tekme vardır.Çoğu kişi bunu kendisini savunmada kullanabileceğini söyler.oysa sokakta açma germe yapmadan tekme atamazsınız.Bacağınız açılmaz.Sadece boks yaparsınız.Ya bıçak varsa adamda..Hiçbirşey yapamazsınız.Tekvando da öyle.Ring sporu bunlar.Sokakta hocanız yok,mola yok,bandaj ve eldiven yok.Çıplak el.
    Bu jiujitsucular dalga konusu yapmışlar Kung fu yu:)Gülerim:DMadem daha iyi neden ordular self defansta Wing chun öğretiyor özel birliklerine?En büyük ustalarda wing chunla haşır neşir.Krav magada bile Wing chun var.Aikido kol kırma odaklı birşey.en iyi savunma sanatı WT zaten.Modifiyeye açık.pratik.Jiujitsu kötü değil ama biryere kadar.Wing chunda elinize ne geçerse kullanırsınız.WT savunma sanatı diye yumuşak değil.Adam öldürmeye dair teknikleri bile var.Bıçak (Karambit,çakı,kelebek gibi)ve sopa var.Heryer serbest.YOk karate aikido işlemez.WT yi kötülüyenler 1 derse gelmiş sadece.Azimli değiller.Ayrıca WT cilerin patateş çuvalı gibi olmasına bakmayın.Güç olarak fitnesscılarla yarışırlar.HER YAŞTA BAŞLANILABİLİR.
    İyi günler.Eleştiriye açık bir konu olması açısından taraflı yazdım biraz:D
    ayrıca gittiğim yer Avcı Wing Tsun akademisi
    :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasci_oguz -- 16 Nisan 2017; 18:3:20 >

• 2010 2014 arası onlarca forumda yüzlerce başlık altında wing chun diğer sporlarla karşılaştırıldı. İnsanlar birbirlerine düştü, birbirlerini kavgaya çağıranlar oldu. En büyük zevklerimden biriydi o başlıkları okuyup gülmek. Hele bi adam komik bi wing chun günlüğü yazmıştı . Bayadır wing chun başlığı görmemiştim nedense birden kesildi bu tartışma başlıkları. Zaten son 1-2 yılda DH spor bölümü yoğunluğunda aşırı bir azalma var. Böyle bi başlık görmek hoşuma gitti yazınız için teşekkürler. Bu saatten sonra tartışma çıkacağını sanmıyorum millet bıktı herhalde :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef para tuzağı.
    seminer,seviye sınavı gibi şeylerle amaç insanı soymaktır.
    seminerler 100 lira olur genelde.
    tahta adamı 10 yıl sonra sana öğretirler..büyük ihtimal senin ustanda henüz tahta adama elini sürmemiştir..
  • Winggchunn1 W kullanıcısına yanıt
    Sifum Lütfü Memik.Salondada tahta adam var.Zaten ustalık işi tahta adam.Biz daha ilk formadyız.Tabii 10 yıl öğretecekler.WT 1 2 aylık iş değil.Herkesin bir seviyesi var.Ayrıca seminerler 4 ayda 1 ve paraya gerek yok.Tahta adamında pek fazla bir olayı yok.Asıl insanı soyan ring sporları.Zaten aynı fiyata denk geliyor onlarda.Haftada 5 gün.Günlerde etki etmiyor aylığa.Geç gelenler içinde seans var.Asıl para tuzağı ring sporları.Zaten onlarla ilgili bir bölüm yazdım.Millet WT yi bilmediği için ilk dersten sıkılıyor.Neden para tuzağı olsun?Haftada 50 60 kişi geliyor.60x100=6000 tl.Elektrik parası,su parası zaten 200 tl.Etti sana 5800 tl.Apartman aidatı etti 5700.Bunlar tahmini.Hem hakediyor sonuçta kolay bir sanat değil ve hocam lükste takılmıyor.2 çocuğu var.58 yaşında.Sence para tuzağı olsa böyle olurmu?Zaten Avcı WTEO kaliteli bir okul ve onlarca okulu var.Milleti kandırılar kendinizi korursunuz diye ring sporlarında.Karşındaki torba değil.Yumruklara karşılık verebilir.Hem bir sanat öğretiyor sana.Ring sporu değil.E canım olsun okadarda.

• tasci_oguz T kullanıcısına yanıt
    o çok övdüğün modern wing tsun sifularının gücü anca ihtiyar sifulara yetiyor malesef. :)
    emin boztepe vs william cheung
    tassos vs lun kai
  • Refleksleri geliştirdiği doğru ama wing chun'ı totalde 1.5 2 yılda öğreniyormuşsun wing chunı tercih ederdim başka bir savunma sporunun yanına. Muay thai wing tsun maçları izliyorum yazık o wtcilere adamlar dayak yemek için eğitim almış resmen nedenide şu hiç kendi aralarında maç yapmamaları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Emin Boztepe'yi övmedim ki zaten :)Çoğu kez forumlarda da yerin dibine gömüyorlar.Sifumun videosu yok youtube de malesef:(
    https://www.youtube.com/watch?v=mrLuQ0aONCM buda Sİgungum Salih Avcı.Avcı WTEO'nun kurucusu.Tek bir sifuya bakarak Türk sifuları kötülemek yanlış.Ayrıca yaşın bir önemi yok ne kadar yaşlıysa o kadar tecrübeli demektir.Tabi antrenmanların sıklığı ve tecrübede önemli :D Ayrıca videoda hiçbirşey gözükmüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MMA - UFC - Bellator Ana Konu
    12 yıl önce açıldı
    Dövüş Sporları [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Wing chun müsabık bir spor değil.Puan ve nakavt yok.Ama tercihe bağlı olarak eldiven(sakatlanmaları önlemek amaçlı) veya çıplak elle düello yapılabilir.Hangi video bir atarmısın?
    Ayrıca 2 yıl reflekslere yeter ama kavga esnasında korku ve heyecan yönetimi uzun sürer bunun için gerçekten kavga etmek lazım :DSonuçta reflekslerde darbe alınması sonucu artar.Başka bir dövüş sporuna gerek yok zaten kural yok aparkat falanda vurabilirsin veya kroşe ama felsefesine aykırı çünkü en kısa yoldan hedefe ulaşmak amaçlanmıştır.Tabii sakıncası yok.Ayrıca savunma sporları aikido hapkido ve krav maga(bence değil ama:) ).Bunlarada aykırı.Dövüş sporlarına olur tabii.Zaten Bruce Lee'de öyle yapmıştır.Ama Türkiye'de gerçek bir hocası olmadığı için aklımdan çıkarttım.2. nesillerden öğrenmek lazım.
    Eve total bir buçuk iki yıl ama istekliysen youtubedaki videolardan bile görmediğin veya geçmediğin hareketleri öğrenip arkadaşınla çalışabilirsin.

• Bir sisteme yer dövüşü teknikleri falan ekleyip,15-20 yıla yaymanın amacı nedir? 15-20 yılda sistemi bitirince bruce Lee mi olacaksın?

Üstelik seviyeler de aptalliktir.

Yok neymiş 4 ayda bir kuşak sınavı olacakmış faln filan.

Geleneksel wing chunda kuşak falan yoktur.

Geleneksel wing chunda sistemi birkaç yıl içinde bitirip kendini geliştirme Şansın vardır...Bruce lee de birkaç yıl içinde sistemi bitirmiştir,sizin gibi 4 ayda bir kuşak sınavları olmamıştır.

Bu arada yer dövüşü teknikleri eklemenin amacı nedir?

hiçbir kung fu sitilinde yer dövüşü falan yoktur.

HeM leung ting gibi bir kazmanin yer dövüşü teknikleri ile bir halt yapamazsın
    Kuşak sınavı değil zaten seviye belirleme
    ayrıca Avcı System öğrencilere değil özel güvenliğe falan öğretiliyor.Biz Wing chun öğreniyoruz.
  • aynı şey.3 yılda 9.seviyeye gelebiliyorsun..zamanına yazık kardeşim.
    gerçek wing chunhttp://www.vingtsuntr.com/ budur.
    http://www.vingtsuntr.com/wing-chun-neden-wsl-vt/ aç oku
    bu arada,izle gözün sifu görsün.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZcWcy2NA1pk
    https://www.youtube.com/watch?v=W-79wKTDDI4

bu hareketlerde bir şey yok k i :D Ayrıca bu yetişkin grubu.biz bu kadar zor hareketlere geçmedik.Ayrıca Wing Chun gibi pratiğe dayalı ve gerçekçi bir savunma sanatı görmedim.Zamandan bol birşeyim yok.Az kişi geliyor zaten özel ders gibi.Aynı paraya kick boks a gidiyordum.salon pisti,40 kişiydik,durduk yere eşli çalışmada pata küte vurduruyorlardı.Yani mantıksızdı.Zaten bjj de çok saçma.Aikido belki ama onda da mantık hataları var.Hepsi kurallı süreli ekipmanlı zemini uygun ring sporları.
    Türkiye'de böyle bir organizasyon yok ki dostum.Anca avrupa kıtasında var varsa.Ne sıklıkla derslere gittiğine bağlı öğrenme süren.Okul var iş var anca 2 gün haftada.Ayrıca ben gideli 2 hafta falan oldu.
  • wing tsun öğrenmek sabır işi. normalde 1.5 yılda 5 düzey olup 6yı çalışıyor olmak gerekiyor. lakin yeterli yoğunlukta çalışmaya vakit olmadığı için 4 yıl bitti 6yı çalışıyorum.

wing tsun sabır ve azim işi ancak kendisini adayanlar bu sanatın programını tamamlayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

wing tsun öğrenmek sabır işi. normalde 1.5 yılda 5 düzey olup 6yı çalışıyor olmak gerekiyor. lakin yeterli yoğunlukta çalışmaya vakit olmadığı için 4 yıl bitti 6yı çalışıyorum.

wing tsun sabır ve azim işi ancak kendisini adayanlar bu sanatın programını tamamlayabilir.

woow hayatında hiç kutsal tahta adama dokundun mu? hahahah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winggchunn1

quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

wing tsun öğrenmek sabır işi. normalde 1.5 yılda 5 düzey olup 6yı çalışıyor olmak gerekiyor. lakin yeterli yoğunlukta çalışmaya vakit olmadığı için 4 yıl bitti 6yı çalışıyorum.

woow hayatında hiç kutsal tahta adama dokundun mu? hahahah

kutsal tahta adam çok pahalı. satın alacak parayı bulabilirsem dokunacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.