Şimdi Ara

Wing Chun Hakkında [TAVSİYE]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.A arkadaşlar bazı arkadaşlar ile tartışmalarım sonucu wing chun hakkında yeterince şey bilmediğimi kabul ettim dolayısı ile bilgili arkadaşlardan tavsiye istiyorum. İzmir'de proWES veya Avci Wing Tsun 'dan hangisini önerirsiniz? Ve 2 yıl gitsem wing chun'da nasıl bir seviyeye gelirim ? Selametle.

• dostum nasıl bir seviyeye geleceğin sana kalmış ama sadece derslerde disiplinli çalışır sihing lerinin dediklerini tam yaparsan 2 yıl gerçekten SAĞLAM olabileceğin bir süre
    şahsen avcıya gitmiştim o yüzden biliyorum tavsiyede ederim ama oradaki sihing kim onu bilemem istersen bir adını sor sifu mu var sadece sihing mi adını bana yazarsan sordururum BELKİ bilgi alabilirim senin için çünkü sistem ne kadar iyi olursa olsun para için yapanlardan birine denk gelirsen işin zor
    prowes e gitmedim sadece kulaktan duyma bilgim var giden arkadaşlar yardımcı olursa senin için daha iyi olur başarılar dilerim
  • Cevabın için teşekkür ederim. Üniversite okurken yazları hariç eğitim hayatım boyunca wing chun dersi almayı düşünüyorum yazın ise çalışmalara devam ederim dönünce derslere tekrar başlarım. Kırmızı-Siyah ta eski bir tekvandocuyum bıraktım bazı sebeplerden ötürü. Reflekslerimde iyidir. Bu tür şeyleri göz önünde bulundurarak 2 yılda iyi bir yerlere gelirim herhalde ?
    Şimdi siteye girip baktım Bayraklı ve Balçova olarak iki ayrı yerde eğitim verdiği gözüküyor ama eğitim günleri aynı. Bu usta aynı anda iki yerde olamayacağına göre bu işteki terslik nedir? Buyur link:http://www.wteoturkiye.org/izmir-okulu/ders-programi-s450.html

Sihing Barış KURAL: http://www.wteoturkiye.org/izmir-okulu/sihing-baris-kural-s469.html

Sihing kime denir? Sifu kime denir? Sigung kime denir? Aralarında seviye farkı var mıdır? Hangisi daha rütbelidir? Bu unvanlar neye göre verilir?

Bu sorularımı cevaplarsan ve Barış Kural'ı hocana sorarsan çok sevinirim, selametle.

Edit: Öğrendim http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun_terms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vecih-i -- 11 Temmuz 2014; 7:21:26 >

• Vecih-i V kullanıcısına yanıt
    Ben de ramazandan sonra Wing Tsun kursuna yazılmayı düşünüyorum. Daha önce 1. seviyeye kadar ders aldım avcı wing tsundan, ama seminere katımadım yani 1. seviyeye geçmedim her neyse kurs bulursan ben de geleceğim. Beni de haberdar edersen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vecih-i

Cevabın için teşekkür ederim. Üniversite okurken yazları hariç eğitim hayatım boyunca wing chun dersi almayı düşünüyorum yazın ise çalışmalara devam ederim dönünce derslere tekrar başlarım. Kırmızı-Siyah ta eski bir tekvandocuyum bıraktım bazı sebeplerden ötürü. Reflekslerimde iyidir. Bu tür şeyleri göz önünde bulundurarak 2 yılda iyi bir yerlere gelirim herhalde ?
    Şimdi siteye girip baktım Bayraklı ve Balçova olarak iki ayrı yerde eğitim verdiği gözüküyor ama eğitim günleri aynı. Bu usta aynı anda iki yerde olamayacağına göre bu işteki terslik nedir? Buyur link:http://www.wteoturkiye.org/izmir-okulu/ders-programi-s450.html

Sihing Barış KURAL: http://www.wteoturkiye.org/izmir-okulu/sihing-baris-kural-s469.html

Sihing kime denir? Sifu kime denir? Sigung kime denir? Aralarında seviye farkı var mıdır? Hangisi daha rütbelidir? Bu unvanlar neye göre verilir?

Bu sorularımı cevaplarsan ve Barış Kural'ı hocana sorarsan çok sevinirim, selametle.

Edit: Öğrendim http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun_terms

dostum aynı anda 2 yerde olamama konusunda birşey diyemem artık orada başka sihing lerde varda o arada geziyormu yoksa başka birşeymi var bilmiyorum(senden seviyesi büyük herkes sihing in sayılır bunuda bil :)
    sifuma mesaj yolladım (ben eskiden WT yapıyordum bazı sebeplerden bırakmak zorunda kaldım uzun zamandır konuşmuyorduk ama tanıyorsa söyler birşeyler bende sana iletirim.)

• Ben Barış Kural ile konuştum. Oraya yanlış yazılmış. 3 yerde yapıyomuş. Bostanlıda çarşamba cuma 17:00-18:30 arasında yapıyo. Bayraklı da başka gün, Balçova da başka gün. İnşallah ramazandan sonra başlıyorum
  • Tamam yavuz teşekkürler. Neil Astronot teşekkürler sitede yanlış yazılmış anlaşılan, ben de izmire taşınınca başlamayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muay Thai (Ana Konu)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Sık yer değişikliği nedeniyle birçok wt organizasyonunu görme, tecrübe etme şansım oldu. Son 6 yıldır İzmir'deyim.

Prowes izmir sorumlusu 2. TG seviyesinde Şahin Kaygusuz'dur. Alsancak'ta ders veriyor. Doğuştan yetenekli, sportif becerileri üst düzeyde çok sevdiğim bir kardeşimdir. Kendisi ile çalıştığım her dakikadan istifade etmişimdir.

Avcı, WTye ilk başladığım organizasyondur. Her şeyden önce Salih Avcı inanılmaz bir adamdır. Enerjisi hiç tükenmez, seni harekete geçirir ve insani ilişkileri güçlüdür. izmir'deki mevcut durumları hakkında ayrıntılı bir bilgim yok. Ama galiba sihingleri 8-9 seviye civarındaydı. Bornova'da simirna meydanına yakın bir yerde ders veriyordu. Yanılıyor olabilirim.

Bir alternatif sunabilirim. EBMAS'tan ilk ayrılan Dai Sifu Korkmaz Şimşek'in kurduğu IKWTS'nin İzmir eğitmeni Sifu Özgür Gedik Alsancak'ta ders veriyor. Aynı zamanda milli judocu olan hocanın derslerinin temposu ve kalitesi üst düzeyde. Gerçekci, self defence ağırlıklı bir eğitim tarzı var. Halen devam ettiğim bu organizasyonu gönül rahatlığıyla önerebilirim.

En doğru kararı, derslere izleyici veya konuk olarak katılarak verebilirsin. Organizasyon kadar eğitmen de önemlidir. Bunu da ancak yüz yüze değerlendirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugraq

Bir alternatif sunabilirim. EBMAS'tan ilk ayrılan Dai Sifu Korkmaz Şimşek'in kurduğu IKWTS'nin İzmir eğitmeni Sifu Özgür Gedik Alsancak'ta ders veriyor. Aynı zamanda milli judocu olan hocanın derslerinin temposu ve kalitesi üst düzeyde. Gerçekci, self defence ağırlıklı bir eğitim tarzı var. Halen devam ettiğim bu organizasyonu gönül rahatlığıyla önerebilirim.

yahu böyle atmasyonlar üfürmeyin.
    Özgür Gedik milli judocu falan değildir, olsa kendi özgeçmişinde yazardı.
    sadece judo çalıştığından bahsediyor, o da çok az!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

Bütün iyi niyetimle, başlığı açan arkadaşa faydası olacağını düşündüğüm, oldukça objektif sayılabilecek bir yorum yapmışım. Karşılığında yazılana bak :)
    Bugün 35 yaşında olan Sifu Özgür Gedik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin judo milli takımında müsabık sporcu olarak yer almış, dereceler almıştır. Objektif olmak adına özellikle ayrıntıya girmedim.
    Kısıtlı bilgi ile ahkam keseceğine sorsaydın öğrenirdin. Forumun bilgi paylaşım mantığına uyan budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 19 Ağustos 2014; 15:38:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

Bütün iyi niyetimle, başlığı açan arkadaşa faydası olacağını düşündüğüm, oldukça objektif sayılabilecek bir yorum yapmışım. Karşılığında yazılana bak :)
    Bugün 35 yaşında olan Sifu Özgür Gedik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin judo milli takımında müsabık sporcu olarak yer almış, dereceler almıştır. Objektif olmak adına özellikle ayrıntıya girmedim.
    Kısıtlı bilgi ile ahkam keseceğine sorsaydın öğrenirdin. Forumun bilgi paylaşım mantığına uyan budur.

Özgür Gedik milli olsa orada yazar arkadaşım.
    subaylara verilen judo eğitimini ben bilirim.
    temel bazı atışlar ve yerde kaçışlar o kadar.
    Gedik'in kariyerini de yıllardır takip ederim, daha önce hiç yazmamıştı bu millilik meselesini.

• Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    "Yazardı- yazmazdı" kişiye göre değişir. Askerlere verilen standart eğitimden bahsetmiyorum. Bizzat ordu milli takımında müsabık sporcu olduğunu söylüyorum. Birinci ağızdan kesin bilgi...
  • quote:

"Yazardı- yazmazdı" kişiye göre değişir. Askerlere verilen standart eğitimden bahsetmiyorum. Bizzat ordu milli takımında müsabık sporcu olduğunu söylüyorum. Birinci ağızdan kesin bilgi...

değil, yanılıyorsun.
    Kendisi sağlam bir asker ve bir M-4ile alayımızı öper
    ama
    milli judocu falan değil.
    olsa bilirdik, kaç yıllık camiadanız. WT hocalarının hepsi falan dalda uzmanım, fialn dalda profesyonelim der.
    araştırsan 2 antrenman boksa gitmiştir, baktı spor sert bırak. 3 yıl sonra WTye başlayınca "ehehe ben de eski boksörüm" der.
    yeni yeni propagandalar üretmeyin hemsehrim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 19 Ağustos 2014; 20:39:30 >
  • Peki güzel kardeşim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki güzel kardeşim :)

yaş neredeyse 40 kardeşim.
    keşke kardeşin olacak yaşta olabilsem.
    netice itibariyle IKWTS benim tercih etmeyeceğim bir ekoldür.
    Aslında genel olarak WT de öyle.
    Ama illa WT diyorsanız ProWes derim. Adamlar Boztepe'yi eleştirerek yeni ekolkurdular, ticari numara yok, tişört ücreti yok!
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Aslında sana uzun ve ayrıntılı bir mesaj gönderdim ama özel mesaj almıyormuşsun, boşa gitti bütün yazdıklarım.

Şöyle özetleyeyim;
    1. Yaş olarak senden büyüğüm, istersen halen kardeşim olabilirsin :)
    2. Google'a çok fazla güveniyorsun, kısıtlı bilgiyle çok keskin genellemeler yapıyorsun. Bu yüzden yanıldıkların bildiklerinden çok. Sifu Özgür Gedik ve Prowes hakkındaki bilgi ve fikirlerin en güncel örnekler.
    3. WT hakkındaki genel bakış açını paylaşıyorum ama senden farklı olarak WT'yi bugünkü "etkinliği tartışılır" konuma getirenlerin, geneli vasatı geçmeyen eğitmenler olduğunu düşünüyorum. Talebeyi, etinde sütünden istifade edilecek büyükbaş pozisyonuna indirgeyen eğitim sistemi ise tuzu biberi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraq -- 20 Ağustos 2014; 19:37:39 >
  • quote:

Aslında sana uzun ve ayrıntılı bir mesaj gönderdim ama özel mesaj almıyormuşsun, boşa gitti bütün yazdıklarım.

Şöyle özetleyeyim;
    1. Yaş olarak senden büyüğüm, istersen halen kardeşim olabilirsin :)
    2. Google'a çok fazla güveniyorsun, kısıtlı bilgiyle çok keskin genellemeler yapıyorsun. Bu yüzden yanıldıkların bildiklerinden çok. Sifu Özgür Gedik ve Prowes hakkındaki bilgi ve fikirlerin en güncel örnekler.
    3. WT hakkındaki genel bakış açını paylaşıyorum ama senden farklı olarak WT'yi bugünkü "etkinliği tartışılır" konuma getirenlerin, geneli vasatı geçmeyen eğitmenler olduğunu düşünüyorum. Talebeyi, etinde sütünden istifade edilecek büyükbaş pozisyonuna indirgeyen eğitim sistemi ise tuzu biberi.

eyvallah.
    kardeş oluruz, olduk da!
    :)
    bununla beraber benim google'a dayanmayan çok daha sağlam WT bilgim sözkonusudur.
    ÖM de alırım.
    sanırım dolmuş, lütfen tekrar atarsan sevinirim kıymetli kardeşim.
    Ben WT'yi Avcı'dan öğrendim 2001 yılında WT'ye başladım, gayet eski sayılırım yani.
    Özgür Gedik ile şahsen tartıştığımızı hatırlıyorum. Savaş sanatlarına bakışını doğru bulmadığım birisi benim,www.mucadelesporlari.com sitesinde, zamanında.
    Ama kişisel olarak iri olduğu için WTsiyşe bir nebze dövüşmesi olağandır.
    ama bu kadar.
    keşke o bulk ile judoya veya BJJ'e devam etseymiş veya MT gibi etkinliği delilli sporlara.
    neyse yaw bana ne!
    to each his own derler gavurlar, aynen.
    ÖMni lütfen at hocam, yazışalım.
    selamlar

• Wing chun felsefeye dayalı bir dövüş sanatı olduğu için iki yilda bir yere geleceğini sanmıyorum. Ama Türkiye de dayak yemezsin o ayrı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugraq B kullanıcısına yanıt
    Baştacısın bugraq abi...
  • prowes
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.