Şimdi Ara

Windows XP üzerine IE9 veya benzeri tarayıcı kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz zor birşey istediğimin farkındayım fakat Windows XP'den vazgeçemiyorum cunku 2006 Laptop'umda en kral o çalışıyor. Evet Firefox ve Chrome gibi tarayıcılar ve Windows XP için son versiyonları da var fakat çok sekmeli çalışan biriyim (sanırım çoğumuz öyle) bunlar cok RAM den yiyor ve ilk açılışta 40-50 sekmeyi önyüklemesiz seçsem bile uzun sürede açılıyor. Tek websayfasını hızlı açmak için IE8 kullanıyorum ancak sorun şu ki (malum) IE8 oldukça eski ve bazı site ve sayfaları hiç açamıyor. hiç olmazsa bir IE9 olsa o siteleri de açacak ancak IE9 maalesef WinXP versiyonu çıkarılmadı.

    Ancak Chip dergisi websitesinde IE9 tanıtım makalesine baktığımda IE9 'un WinXP 'ye teknik olarak uyarlanmasının mümkün olduğunu fakat Microsoft'un sadece ticari nedenlerden ötürü uyarlamadığı yazılıydı. Yani IE9 temelde WinXP'nin hakkı olan bir tarayıcı.

    Alternatif olarak hafif siklet tarayıcı denilen QupZilla'yı denedim ancak onda Chrome'daki hastalığın aynısını gördüm: Sadece 2-3 sekme açsam bile Windows Görev Yöneticisinde birçok QupZilla prosesi oluşuyor, 10-15 sekmeye çıkınca ise sayısız proses ve cok yüksek RAM alıyor. Laptop'umun RAM'i maksimum 1,5GB. Chrome'u bu yüzden kullanmıyorum.

    Eskiden Safari'nin Windows XP versiyonunu kullanmıştım ancak sonradan (sebebini hatırlamıyorum) kaldırdım, birazdan onu kurup deneyeceğim.

    Szin Win XP için tavsiye edebileceğiniz bir tarayıcı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Maxthon deneyeblirsin.Maxthon 5 iyidir.Sürekli güncellenir.Birde maxthon nitro adı altında bir sürüm var o esi bir sürüm en hafif ve sade tarayıcılardan biridir gereksiz olan işlevler atılmıştır tabi güncelleme almaz.ikisinide indir dene.

    Yada yandex browser dene.
  • Yorum için teşekkürler. Maxthon'u hiç duymamıştım MX5'i denedim çalıştı fakat daha ilk sekmede Google . com 'u açtım 305MB RAM ile başladı, bir wikipedia bir Google daha açtım 500'ü geçti 600MB'a dayandı.Toplam RAM'im zaten ekran kartı için kullanılan 32MB dahil 1,5GB. Karşılaştırma açısından: Firefox 45'te 4-5 sekme açınca 250MB tutuyor. Belki sonra nitro sürümüne de bakarım ancak durum ümitsiz görünüyor. Yandex 'i denedim o da daha başlangıçta yüzlerce MB RAM götürüyor , Chrome ile aynı altyapıyı kullanıyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pale Moon XP desteğini bıraktı ama en son uyumlu sürümüne bakabilirsin.
  • Pale Moon XP'de çalışıyor geçen sene başka bir eski Laptop'umda kullandım dediğin gibi güzel bir sistem; ancak onda da ufak ancak önemli bir sorun var: ctrl-shift-tab ile sekmeler arasında sola doğru "geri" giderken tüm sekmelerin thumbnail görüntü listesini çıkarmaya calışıyor ki o esnada en hızlı bilgisayarda bile yavaşladığı gibi thumbnail'den sekmede hangi sitenin old anlaşılmıyor. Örneğin FF'de aynı tuş kombinasyonunda geri giderken sadece geri gidiyor, öyle birşey yapmıor. Pale Moon'daki o özelliğ ne yaptıysam devre dışı bırakamadım.



    Ancak şu anki ihtiyacım sadece hızlı açılan ve az RAM kullanan bir tarayıcı old için, bu sekme sorunu olmayacak o yüzden bir bakmamda fayda var. Şu anda bir Windows XP Safari ve Pale Moon 'a bakacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Yorum için teşekkürler. Maxthon'u hiç duymamıştım MX5'i denedim çalıştı fakat daha ilk sekmede Google . com 'u açtım 305MB RAM ile başladı, bir wikipedia bir Google daha açtım 500'ü geçti 600MB'a dayandı.Toplam RAM'im zaten ekran kartı için kullanılan 32MB dahil 1,5GB. Karşılaştırma açısından: Firefox 45'te 4-5 sekme açınca 250MB tutuyor. Belki sonra nitro sürümüne de bakarım ancak durum ümitsiz görünüyor. Yandex 'i denedim o da daha başlangıçta yüzlerce MB RAM götürüyor , Chrome ile aynı altyapıyı kullanıyor zaten.

    O zaman maxthon nitro dene. http://www.maxthon.com/nitro/static.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 30 Mart 2017; 20:54:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.