Şimdi Ara

Windows'un yerleşik uygulaması RAM canavarı çıktı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ms'in ilk vukuati degil. eski zamanlarda windows yuklenirken onlarca yil once kullanimdan kalkmis fax modem gibi parcalari aradigi, yuklemenin bu yuzden cok uzun surdugu cikmisti. bir kac muhendisi atasalar hemen hepsi bir kac gunluk isle optimize edilebilecek duzeltilebilecek kodlar. ama olay bu degil. ms hic bir zaman mecbur kalmadikca kullanicisini dusunup umursamamistir. tum urunleri kendi sirket stratejileri o anki kazanc planlari uzerine sekillenir. kullanim tecrubesi ms in onceliklerinde en sonda gelir.

• dodofran D kullanıcısına yanıt
    Vista zamaninda hickimse widget'lari kullanmazken simdi herkesin ekraninda oradan buradan fiskiran bir suru gereksiz uygulama var. Bayiliyorlar sonra sikayet ediyorlar.

• OzdalDogru O kullanıcısına yanıt
    faydali bilgi tesekkurler bakacagim

• Windows 7 Home Premium 64 bit Ocak 2024 güncellemeli, boşta işlemci sıcaklığı 12 Derece, işlemci kulanımı 0, ram kullanımı 744Mb, veri toplama, gereksiz programlar, donanım dayatma'ları derken, işlemci ve ram canavarı bir windows ürettiler, windows 10 ve üstü kullanan yeni nesil bunların normal olduğunu düşünüyordur,

Not: Kasa Açık, Hava sıcaklığı 28 Derece.

• Arximet A kullanıcısına yanıt

650 bin tane custom denedim en sonunda kernelos'ta karar kıldım hem güncel hemde hiç birşey eksik değil herşey çalışıyor yazdığın değerler dikkat çekici windows stabil çalışıyor mu ? bendeki değerler cpu 0-2 arası ram kullanım boşta 2.1 - 2.0 arası kernel in son sürümünü yükledim 25h2 8457 sürüm iot ltsc windows türkçe yapılabiliyor eğer senin için sıkıntı yaratmayacaksa laptobumda denemek isterim iso paylaşırsan tşkler

+G435+Apex 3 TKL /Asus VG258QR+Samsung 4K M70D
    Windows 11(K3rnelOS) /Xbox Series S /game pass ultimate /
    hepsini boşver ..."Creative THX 550"...
  • darkdogan kullanıcısına yanıt
    Win12 gelene kadar devam kardeşim.

• Windows mu kaldı yahu, gelecek Linux’de. Kurun Cachy OS zaten bir daha arkanıza bakmazsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojihastası52 -- 11 Ağustos 2026; 07:30:31 >
  • Hava durumu, haberler, döviz bilgileri gibi widget'ları şöyle kapatabiliyoruz:

1. Yöntem: Görev Çubuğu Ayarlarından Kapatma
    Görev çubuğunda boş bir yere sağ tıklayın ve Görev çubuğu ayarları seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfadaki Görev çubuğu ögeleri başlığı altında yer alan Pencereler (Widgets) seçeneğinin yanındaki anahtarı Kapalı konuma getirin.

Bu işlemle birlikte görev çubuğunun sol köşesindeki hava durumu ve haber simgesi hemen kaybolacaktır.

2. Yöntem: Grup İlkesi İle Tamamen Devre Dışı Bırakma (Windows 11 Pro / Enterprise)
    Widget özelliğini sistem genelinde tamamen kaldırmak isterseniz:

Klavyeden Win + R tuşlarına basarak Çalıştır pencerisini açın, gpedit.msc yazıp Enter'a basın.

Soldaki menüden sırasıyla şu yola gidin:
    Yerel Bilgisayar İlkesi > Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Pencereler (Widgets)

Sağ tarafta yer alan Pencereler'e İzin Ver (Allow Widgets) ilkesine çift tıklayın.

Açılan pencerede Devre Dışı Bırakıldı (Disabled) seçeneğini işaretleyip Uygula ve Tamam butonlarına tıklayın.

• teknolojihastası52 T kullanıcısına yanıt

Rica ederim, forum ve internet aslında bu yüzden var. Bilgiyi paylaşmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Zaten Windows 7 sonrası içine ettiler sistemin. Orada ipler koptu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.