Şimdi Ara

Windows'tan nefret ediyorum. Bana Linux'u anlatın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Furkan*

Bende linux kurduktan sonra antivirüs için arama yaptım ama linuxa virüs bulaşmıyormuş , virüs bulaşmamasının nedeni nedir ?

Furkan bulaşmıyor diye bişey yok, bulaştırmak istendikten sonra bulaşır, windows a da bulaştımak istemedikten sonra bulaşmaz. Kullanıcı ile ilgili bu tip işler çoğunlukla. Birde pek yaygın olmadığından uğraşan yok, yani en çok windows taşlanıyor. Tüm bunlara ek olarak dosya/dizin yapısı, windows gibi zırt çalıştır olmaması, sistem güvenliği için root şifresi olmadan bişey yapmaması da extra + puanlar tabiki. Aynı şey Mac OS içinde geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke
    Ama zaten açık kaynak olunca ona göre geliştirilecek tabiki. Yoksa şu an ki windows la tabi karşılaştırmıyoruz. Şöle de sorulabilir. Linux da yaptığınız herşeyi ve güvenliği Windows da bulsaydınız yinede linux mu derdiniz.

İkisi de açık kaynak olsa zaten birbirlerinin kodlarını kullanır ve farkları kalmazdı

Farketmez aslında öyle bir durumda. Windows da olur, Linux da
  • @pisahmet , nerdeyse aynı şeyi yazacakmışık Furkan'a:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet
    İkisi de açık kaynak olsa zaten birbirlerinin kodlarını kullanır ve farkları kalmazdı
    Farketmez aslında öyle bir durumda. Windows da olur, Linux da

Ama şu olacak, windows aynı şekilde yine program yükleyecek kaldıracak çift tık kuracak, exe ler olucak falan filan, oyunlar çalışacak. Yani o zaman çok büyük bir + olmazmıydı.
  • Program yüklemek için çift tıklamak mı? Ben şahsen Windows'un paket yöneticisi ya da son haliyle yazılım merkezi denen teknolojiyi benimsemesini tavsiye ediyorum

GNU/Linux'a çıkmayan oyunlar-programlar için olurdu Özellikle de Bad Company 2 için
  • quote:

Program yüklemek için çift tıklamak mı? Ben şahsen Windows'un paket yöneticisi ya da son haliyle yazılım merkezi denen teknolojiyi benimsemesini tavsiye ediyorum

GNU/Linux'a çıkmayan oyunlar-programlar için olurdu Özellikle de Bad Company 2 için

Öylede olur tabi, ama mesela o depoda olmayan bişeyde çıkabilir, böyle derleme felan yaptırmadan çift tık kurulsun, ulem hayal aleminde yaşıyoruz, rüyamda görsem inanmam böyle bişeye yalan rüya derim. Hey allahım sabah sabah.

• Windows'daki gibi yükleyici yazılımlar da var ama tutmuyor onlar. En basitinden Cross-Over'ın demosunu indir kur, ileri ileri diyerek kuruyorsun. (La olm 30 bin paketlik Ubuntu-Mint deposu neyine yetmiyor be )
  • Geçen girdim yazılım merkezine dedim bakayım neler var, bak bak bitmiyorki, yeminle 1 saaten fazla baktım hiç bişey indirmedim :) Onun yerine daha ziyada mac yada pc(windwows) dan aşina olduğum programları paket yükleyicisinde aratıp kurdum %99 u da vardı zaten. Yoksa o yazılım merkezinde kaybolur insan.
  • Valla çekinmeden söylüyorum, bir kullanıcının yazılım yükleyebileceği en iyi arayüz budur. Gir yazılım yöneticisine, arat arama çubuğunda, varsa Kur yazısına bas, şifreni gir ve çayından bir yudum çek Mac veya Windows bunu yapsaydı devrim derlerdi şerefsizim Akıllı cep telefonları bile bu sistemi kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 12 Temmuz 2010; 2:20:47 >
  • Haklısın yazılım merkezine bende hayran kaldım hatta canım sıkılınca girip program bakıp yüklüyorum
  • Linuxdaki conky olayı hakkında beni aydınlatırmısınız ? çok güzel desktoplar görüyorum mesela yazmış adam my conky configuration... falan , ne oluyo bu conky tam olarak ?
  • Duymadım hiç
  • Burda kullanılmış ;

http://customizerslounge.deviantart.com/#/d2soex8

çok güzel yapmış adam valla
  • Hacı yapma bunu bana. Deviant Art'dan tema-masaüstü vs görmeye dayanamıyorum. Sonra gidip kendimde denemeye çalışıyorum ve sistemin içine ediyorum

Altta zaten ne kullandığını yazmış
  • conky temel olarak metin tabanli bir sistem monitoru. ne tur bilgiler gosterebilecegi, sekli semali tamemn kullanicinin hayal gucune bagli. fontlari sembol seklinde degistirebilirsiniz, script hazirlayip calistirabilirsiniz vs vs... /home/user dizininde .conkyrc isimli bir dosya olusturup duzenleyerek yapilandiriliyor.
  • quote:

İstediğin şey Windows'un her özelliklerine sahip Windows olmayan bir işletim sistemi ise bulamazsın o kesin. Ama arayüz olarak KDE masaüstü sistemini kullanan Kubuntu gayet güzel. Bir işletim sistemi öğreneceksen şuna benziyor şeklinde değil sıfırdan adım adım öğrenmen gerekiyor.

Benim öğrenip öğrenmemem linux'u ilerletmez. binlerin, milyonların öğrenip öğrenmemesi linux'u ilerletir veya geriletir. Masanın üzerinde hazır yemek varken sıfırdan yemek yapmayı binler, milyonlar sence kabul edermi? cevabı basit etmez.

yahu linux'u öğrenmeye çalışıyoruz adam gibi sıfırdan yeni başlayanlar için öğretici bilgiler içeren bir platform bile bulamıyoruz. Alayı ingilizce forum. buyur burdan yak. Atıyorum bir dns değiştirmeye çalıştım youtube vs gibisinden (artık proxy kurmaya çalışsak neler olurdu düşünmek bile istemiyorum) onu bile yapabilmek için google'da 20,30 siteye baktım her biri ayrı telden terminal kodları falan vermiş uyguluyoruz bi türlü olmuyor. farklı yönden anlatmışlar onu deniyoruz yine garip garip, cins cins hatalar veriyor veya amacına ulaştırmış mı bakıyorsun youtube vs yasaklı siteler halen açmıyor.

Şimdi bunun çözümünü sormuyorum burda. sıfırdan başlayan ama windowsta bu gibi işlemler çocuk oyuncağı gibi gelen benim gibi kişilere bir şu dns değiştirmek gibi bir işlemi yapana kadar bu şekilde cebelleştiriyorsa normal facebook kullanıcısı hemşehrim ne yapar düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 12 Temmuz 2010; 11:43:20 >

• gonulbas,

Ne bekliyorsun, İngilizce olmayıp hangi dil olsun? Zaten yeterince Türkçeleştirme çalışması var... DNS konusuna geleyim her dağıtım için farklı şekilde olur, eğer bir dağıtımın üzerine odaklanırsan çözümü bulunur. Ayrıca son kullanıcı dağıtımlarının hemen hepsinde DNS ayarlamak çok basit, hatta arayüzlü...

(Zaten normal facebook kullanıcısı, son kullanıcı dağıtımlarını kullanacaktır*)
    -----

GNU/Linux'u öğrenip öğrenmemen, evet, GNU/Linux'a mantıken birşey katmaz* ama sana birşeyler kazandıracaktır... Zaten zorlamada yok ortada... Dileyen, örneklendirdiğin gibi; herşeyini isteğine/ihtiyacına göre sıfırdan yapar..

• neyse başka şeyler yazdım ama sonradan sildim babamın oğlu değil linux herkes neyi yapmak istiyorsa yapar salla gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonulbas
    Benim öğrenip öğrenmemem linux'u ilerletmez. binlerin, milyonların öğrenip öğrenmemesi linux'u ilerletir veya geriletir. Masanın üzerinde hazır yemek varken sıfırdan yemek yapmayı binler, milyonlar sence kabul edermi? cevabı basit etmez.

Ne ilginçtir o tür kullanıcılar cep telefonu değiştirdiğinde arayüzünü öğrenmeye çalışırlar, Windows yerine Mac kullanırken sistemi öğrenmeye çalışırlar. Ama söz konusu nedense GNU/Linux olunca "Bu ne lan! Görev yöneticisi yok, aygıt yöneticisi yok, exe çalışmıyor" gibisinden şeyleri söylüyorlar.

quote:

yahu linux'u öğrenmeye çalışıyoruz adam gibi sıfırdan yeni başlayanlar için öğretici bilgiler içeren bir platform bile bulamıyoruz. Alayı ingilizce forum. buyur burdan yak. Atıyorum bir dns değiştirmeye çalıştım youtube vs gibisinden (artık proxy kurmaya çalışsak neler olurdu düşünmek bile istemiyorum) onu bile yapabilmek için google'da 20,30 siteye baktım her biri ayrı telden terminal kodları falan vermiş uyguluyoruz bi türlü olmuyor. farklı yönden anlatmışlar onu deniyoruz yine garip garip, cins cins hatalar veriyor veya amacına ulaştırmış mı bakıyorsun youtube vs yasaklı siteler halen açmıyor.

Wiki sayfaları senin gibi söyleyenler için var zaten:

http://wiki.ubuntu-tr.org/index.php/Ana_sayfa
    http://tr.pardus-wiki.org/Ana_Sayfa?title=Ana_sayfa
    http://wiki.mandriva.com/tr/

quote:

Şimdi bunun çözümünü sormuyorum burda. sıfırdan başlayan ama windowsta bu gibi işlemler çocuk oyuncağı gibi gelen benim gibi kişilere bir şu dns değiştirmek gibi bir işlemi yapana kadar bu şekilde cebelleştiriyorsa normal facebook kullanıcısı hemşehrim ne yapar düşünün.

Yanlış anlamayın ama insanlar anasının karnından Windows bilgisi ile doğmuyor. Ben gideyim bilgisayarı hiç kullanmamış birisine Ubuntu'yu öğreteyeyim, ondan sonra gelip "Windows zor! Karmaşık!" diyecektir. İşte bu insanların sorunu, alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Ve DNS değiştirmek Ubuntu-Pardus gibi dağıtımda grafiksel arayüzle yapılabilecek en basit işlemdir. Şayet yardım istediğiniz topluluk forumu sizden komut vermenizi istemişse işinizi daha hızlı halletmeniz içindir. Gerçekten de işiniz daha hızlı halletmeye yarayabilecek birşeydir ama maalesef topluluklar konsolu karabasan olarak gören son kullanıcıya da konsol kullanmasını söylüyor.

• Ha ayrıca DNS değiştirmek gerçekten de basit bir işlemmiş (Metot 1):

http://wiki.ubuntu-tr.org/index.php/Dns_adreslerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.