Şimdi Ara

Windows mu Amd mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba ben bi sistem topladım ilk başlarda herşey güzeldi pubg ultra ayarlarda 120 - 140 fps arası alıyordum monitörüm eskiydi 60 hz di 144 hz monitör aldım fps 60 a düştü ultra ayarlarda oynayamıyorum şuan orta ayarlarda 80 - 90 fps arası alıyorum oyunun başların da oyun takılmaya başladı ve de işlemciyle ekran kartı daha çok ısınmaya başladı önce 50 - 60 derece arası sıcaklıkta çalışan ekran kartı şuan 75 - 80 derece arası şaşırtıcı derece de düşüş var yardımcı olursanız sevinirim sistem aşağıda yazıyor

ANAKART : Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133 mhz
    EKRAN KARTI : Gigabyte gtx 970 3 fanlı
    İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 1600 12 nm
    POWER : GAMETECH GPT-600 800 W 80 PLUS BRONZE
    Ram : CORSAİR VENGEANCR LPX 8 GB 3000 mhz
    MONİTÖR : ACER KG241Q 144 hz
    KASA : GAMETECH COLDER MESH 4 Fanlı

Orta ayarlarda aldığım fps ve ısınma fotoğrafta mevcuttur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kede_kraqn -- 6 Mart 2020; 15:52:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• PUBG GSync kapa ve masaüstü tazeleme hızını 144hz yap ok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraf yok konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows mu Amd mi

• Eski monitörünüz ile yeni monitörünüz arasında çözünürlük farkı var mı? Bu çözünürlük farkından dolayı bilgisayarınız daha da zorlanıyor ve FPS düşüyor gibi geldi bana.

Edit: Konu başlığı ile içerik alakasız bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 7 Mart 2020; 8:58:10 >
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Eski monitörüm 1360/768 çözünürlükteydi 60 hz
    Şimdi ki 1920/1080 144 hz yarı yarıya düşüş var bu kadarı da fazla değilmi arkadaşım da aynı sistem ama ekran kartı gtx 760 orta ayarlarda 90 fps alıyor o benchmark da denedik onun ki 4000 civari benim ki 9000 bu kadar fark olmaz diye umuyorum ama ben

• Ne yazık ki performans düşüşünüzün nedeni çözününürlük ile alakalı... 970 artık eski bir GPU...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 Mi Xp Mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım da böyle bi problem yok ama

• Arkadaşınız ile aynı monitörü aynı çözünürlükte mi kullanıyorsunuz? Attığınız Fotoda GPU'nuz %99 CPU ise %29 olarak çalışıyor görünüyor. Yerdeki otlara bakarken bile ekran kartınız full, işlemciniz 1/3 güçte çalışıyor kısacası. Daha yüksek FPS değeri için ekran kartınızı değiştirmelisiniz. Arkadaşınız ile sistemleriniz aynı ise onda çözünürlük ve detay farkı vardır mutlaka aynı değeri alabilmeniz için.
  • kede_kraqn K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşınızın grafik sürücü ayarlarıyla bir farklılık olabilir. Atıyorum oyun içi ayarlarında 144 herzi ve çözünürlülüğü düşürmüşse farklı FPS değerleri alması normal.
    Sistem aynı derken, monitörleriniz de aynı diye varsayıyorum.
  • kocaefe88 K kullanıcısına yanıt
    Monitörler farklı

• Mesela çözünürlük ayarınız 1280x800 den 1920x1080 e çıktığı zaman ve herz değeri de 60 dan 144 e çıktığında grafik kartı daha çok zorlanması doğal ve %100 e yakın gpu çekirdeği kullanımı yüzünden ekran kartının ısınması da doğal.
    Ekran kartına kaliteli termal macun ve termal pad yenilemesi yapabilirsiniz, ayrıca radyatöründe kir birikmesi olduysa temizleyin. Bir nebze ısınma sorunu çözer diye umuyorum.
    Gelişmiş monitörle daha iyi görüntü almak istediğinizi varsayarak düşen fps değerine fazla aldırış etmeyin oyunda takılma olmuyorsa. Amacınız sadece fps ise o zaman grafik ayarlarınızı düşürmeniz gerekir, bu sefer görüntü kalitesinden feragat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 8 Mart 2020; 0:41:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Eski monitörünüz ile yeni monitörünüz arasında çözünürlük farkı var mı? Bu çözünürlük farkından dolayı bilgisayarınız daha da zorlanıyor ve FPS düşüyor gibi geldi bana.

Edit: Konu başlığı ile içerik alakasız bu arada.
    Bende Apple mı ayakkabı mı diye yorum yapmaya gelmiştim konu başlığını görünce

• quote:

Orijinalden alıntı: kede_kraqn

Eski monitörüm 1360/768 çözünürlükteydi 60 hz
    Şimdi ki 1920/1080 144 hz yarı yarıya düşüş var bu kadarı da fazla değilmi arkadaşım da aynı sistem ama ekran kartı gtx 760 orta ayarlarda 90 fps alıyor o benchmark da denedik onun ki 4000 civari benim ki 9000 bu kadar fark olmaz diye umuyorum ama ben
    1360/768 çözünürlükte 1 kare için gereken işlem gücü = 1.044.480
    1920/1080 çözünürlükte 1 kare için gereken işlem gücü = 2.073.600

En basit Aspect Ratio hesabında bile yarı yarıya performans kaybı gayet normal, üstelik gtx 760 eski bir kart ortalama gtx 1050 seviyesinde bir kart. Çok şe yapmamak lazım..
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    İlk başta böyle performans vermemişti kafamı karıştıran konu o arkadaşımın ekran kartı gtx 760 benim ki gtx 970 o da 60 ila 80 fps alıyor tekleme onda yok bende var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.