Şimdi Ara

Windows Düzeltme Gibi Birşey Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar windows'un bozulduğunu düşünüyorum. Ayrıca görev yöneticisine girerken yönetici değilsiniz diyor ve virüs olma ihtimalide yüksek. Windows da şöyle bir şey var. Alttaki internet simgesinde sürekli olarak dönen çubuk olduğunda ( pc ilk açıldığında ) pc kafayı yiyor ve hiçbirşey açılmıyor. Sürekli reset atıyorum. En sonunda ö internet simgesinde ki dönen çubuk düzelene kadar reset atıyorum mecburen. Nasıl formatsız düzeltirim bu sorunu acaba?

Geçmişte sistem geri yükleme noktası oluşturduysan ve sistemi o güne geri döndürürsen bilgisayarın düzelme ihtimali var. Fakat bilgisayarını bu hale getiren virüs olduğunu düşünürsek sistem geri yüklemede de virüs bulunacaktır. Bu çözüm sorununu tam olarak halletmez.

Dr.Web, Kaspersky Anti-Virüs ve ComboFix ile bilgisayarını sırayla taramanı tavsiye ederim. Dr.Web'in taraması çok uzun sürecektir. Gece taramayı açıp yatarsan sabaha tarama bitmiş olur. Daha sonra da Kaspersky ile tarama yaparsın. En son da ComboFix ile güvenli modda tarama yaparsın.

Eğer taramalar yapılırsa bilgisayarın kısmen rahatlayacaktır fakat format atılmış kadar olmayacaktır. En iyi çözüm her zaman formattır.

Orijinalden alıntı: Zaraki Kenpachi*

Bilgisayarına virüs girdiği aşikar.

Geçmişte sistem geri yükleme noktası oluşturduysan ve sistemi o güne geri döndürürsen bilgisayarın düzelme ihtimali var. Fakat bilgisayarını bu hale getiren virüs olduğunu düşünürsek sistem geri yüklemede de virüs bulunacaktır. Bu çözüm sorununu tam olarak halletmez.

Dr.Web, Kaspersky Anti-Virüs ve ComboFix ile bilgisayarını sırayla taramanı tavsiye ederim. Dr.Web'in taraması çok uzun sürecektir. Gece taramayı açıp yatarsan sabaha tarama bitmiş olur. Daha sonra da Kaspersky ile tarama yaparsın. En son da ComboFix ile güvenli modda tarama yaparsın.

Eğer taramalar yapılırsa bilgisayarın kısmen rahatlayacaktır fakat format atılmış kadar olmayacaktır. En iyi çözüm her zaman formattır.

Yedek alabileceğim bir haricim olsa format atacaktım hocam. Şöyle bir sorunum var kasper'in deneme sürümü vardır deneme sürümü dolduğunda onuda silmeme izin verilmiyor. Onu silmeden başka antivirüs de kuramıyorum. Güvenli modda combofix kullanmak istedim güvenli mod a giremiyorum. Hep sorun hep sorun. Güvenli moda girememe nedenim klavyenin usb ile bağlı olması. Usb klavyeler benim pc de ilk açılışta çalışmıyor ne yazık ki

• Çalıştıra "regedit" yaz. Karşına çıkan sayfada bilgisayarımın üstüne gel "ctrl + f" yap. Arama bölümne "Kaspersky" yaz. Karşına ne gelirse sil. Aramada Kaspersky ile ilgili sonuç çıkmayınca kadar bu işlemi yap. Bitince kaldırıp, yeniden kurup tarama yap.

Orijinalden alıntı: swat57

Benim virüs regedit'i de engellemiş hocam. Hakkını vermek lazım yapan adam işi biliyor.

Kaspersky Rescue Disk'i deneyebilirsiniz. Bilgisayara yüklemenize gerek yok. Dvd'ye çekip bilgisayarı dvd'den başlatmanız yeterli.

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

Benim virüs regedit'i de engellemiş hocam. Hakkını vermek lazım yapan adam işi biliyor.

Kaspersky Rescue Disk'i deneyebilirsiniz. Bilgisayara yüklemenize gerek yok. Dvd'ye çekip bilgisayarı dvd'den başlatmanız yeterli.

Arkadaştan harici alıp ona depolayıp format düşünüyorum. Eğer alamazsam son çare bu gibi görünüyor. Geç oldu ama sağol hocam.
    Daha Fazla Göster
  • - Uğraşmayın hocam.

- ASC'yi deneyin. Bende de aynı sorunlar dün vardı. 5 dakikalık uğraşla tüm sorunlarımı giderdim.

- Başlangıç Onarma da var. Yalnız daha önce kullanmadım. İşe yarar mı bilmiyorum.

- Kolay Gelsin.

"Ey Türk; üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe,
    Senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön."
  • quote:

Orijinalden alıntı: NyksTurk

- Uğraşmayın hocam.

- ASC'yi deneyin. Bende de aynı sorunlar dün vardı. 5 dakikalık uğraşla tüm sorunlarımı giderdim.

- Başlangıç Onarma da var. Yalnız daha önce kullanmadım. İşe yarar mı bilmiyorum.

- Kolay Gelsin.

ASC yeterli olmayabilir bu durum için.

• Açılımı nedir acaba? İndirip deneyeyim. Bir sürü antivirüs yükleme denemesi yaptım hepsinde sistemle uyumlu değil dedi. Büyük ihtimal virüs yüzünden yine.
    cevap ve sorularınızı üyelere yönelik yapıorsanız lütfen alıntılı yazın herzaman aynı konuya girmiyorum...WINDOWS 7 KULLANICI ŞIFRESINI UNUTANLAR PM ATSINLAR(ÖZELLİKLE NETBOOK GİBİ VEYA CD OKUYUCU OLMAYANLAR İÇİN) STEAM HESABIMI SATIYORUM: http://forum.donanimhaber.com/m_94402955/f_//tm.htm
  • ASC dedikleri advanced system care diye bir program var o sanırım.

Onun yerine eğer işletim sisteminiz Windows 8 ise yenileme yapabilirsiniz.Hemde dosyalarınızı kaybetmemiş olursunuz.

Orijinalden alıntı: skidproof

ASC dedikleri advanced system care diye bir program var o sanırım.

Onun yerine eğer işletim sisteminiz Windows 8 ise yenileme yapabilirsiniz.Hemde dosyalarınızı kaybetmemiş olursunuz.

Eğer format düşünürsem win 8 kurmalı mıyım? Önerir misiniz?

quote:

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/system-requirements

sayfasını inceleyin. Sisteminizde ki parçaların windows 8'de sıkıntı çıkarıp çıkarmadığını internetten araştırın. Problem yoksa kurabilirsiniz. Mesleki bir program kullanmıyorsanız(3DS Max,Solidworks,AutoCAD vb.) Windows8 yerine LinuxMint'i öneririm.

• quote:

quote:

Valla stabilite açısından win7 fakat bilgisayarın açılma hızı ve bu tür kullanım seçenekleri açısından da win8

Yani ikisininde birbrine göre üstün yanları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 6.1 yükledim. Aslında iyide oldu. Görev yöneticisi var 6.1 de. Bir da hocam C:\Users\swat\AppData\Local\temp\aygnumumlhfnuqhy bu konumda bir exe tam 50 işlemci kullanıyor görev yöneticisinde. Neyin nesidir bu? Yeni farkettim. Görev yöneticisinde virüs ü de buldum. Musallat.exe diye bir virüs
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.