Şimdi Ara

Windows 7 ve Dvd Writer sorunu -ÇÖZÜLDÜ-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün Xp'den Windows7 Ultimate 64 bit'e geçtim,
    Windows 7'den her ne kadar memnun olsam da, anlam veremediğim bir sorun yaşıyorum.

Dvd sürücümün dosya kopyalama/yazma hızı acayip düştü, 8X'le her hangi bir dvd yi yazdığımda, saniyede ancak 1.8 megabyte yazabiliyor, ayrıyetten yazdırdığım veriyi hdd ye kopyalayacağım zaman ise, 4.5 gb'lık dolu bir dvd yi hdd ye ancak 1 saatte kopyalıyor(!)

Şimdi sorun neden/nereden kaynaklanıyor olabilir? Xp kullanırken herhangi bir sorun yoktu, acaba 64 bit işletim sistemiyle ilgili bir uyumsuzluk yaşıyor olabilir miyim?

Sorun donanımsal olabilir mi, 1 hafta önce Xp kullanırken sağlam olan Dvd sürücüm hasar görmüş olabilir mi, yoksa sorun yazılımsal mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon S. Kenndy -- 30 Aralık 2009; 19:31:07 >

• aygıtınız pio moduna geçmiş olabilir.. eğer öyle ise dma moduna almanız gerekiyor..

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/Turn-Direct-Memory-Access-DMA-on-or-off
  • quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

aygıtınız pio moduna geçmiş olabilir.. eğer öyle ise dma moduna almanız gerekiyor..

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/Turn-Direct-Memory-Access-DMA-on-or-off

Evet, pio moduna geçmiş, fakat yönetici modunda olmama rağmen dma'yı etkinleştiremiyorum!
    Ata Channel 1>Gelişmiş ayarlar>Aygıt özellikleri sekmesi>, dma'yı etkinleştir'e tıkladığımda, sayfa şöyle bi kendini yeniliyor, ama değişen bir şey yok...
    Anakartımın sürücüleri sanırım 64 bit'le uyumsuzluk yaşıyor, böyle olabilir mi, yoksa registry'e ince ayar mı çekmek gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon S. Kenndy -- 30 Aralık 2009; 9:50:20 >

• Dvd sürücü marka ve model nedir?_
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Dvd sürücü marka ve model nedir?_

LG GH22NS30

Bu da link'i : http://www.sanalmarketim.com/urun/7d650817b343634d5847463b3ce69a23

Az önce işletim sistemini yeniden kurdum, ama bu defa 32bit'i kurdum, fakat sıfır işletim sistemi kurmama, daha Dvd rom sürücüye Windows 7 cd sinden başka cd takmama rağmen, yine de pio mod'a almış...
  • Bios default ayarlarda mı?Bilgisayar açılırken biosa girip default ayarlara sıfırlar mısın?Bir de öyle dene lütfen
  • quote:

Bios default ayarlarda mı?Bilgisayar açılırken biosa girip default ayarlara sıfırlar mısın?Bir de öyle dene lütfen

LOAD FAIL SAFE DEFAULTS'a aldım ayarları, ama hala aynı
  • Şöyle anlatayım..optik sürücülerin hddlerin pio moduna düşmesi başlarına gelen hatalar yüzünden olur genelde.
    O yüzden sizden ricam eğer kasada boş sata slotu var ise writerın sata kablosunu o slota takıp bir deneme yapın.
    Değişmez olmaz ise sata kablosunu değiştirerek bir deneme yapın.Bunlardan da bir sonuç çıkmazsa dediğiniz gibi sorun driver vs yazılımla alakalı büyük ihtimal..

En son ihtimal de dvd writerınıza bir firmware update yapmayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Şöyle anlatayım..optik sürücülerin hddlerin pio moduna düşmesi başlarına gelen hatalar yüzünden olur genelde.
    O yüzden sizden ricam eğer kasada boş sata slotu var ise writerın sata kablosunu o slota takıp bir deneme yapın.
    Değişmez olmaz ise sata kablosunu değiştirerek bir deneme yapın.Bunlardan da bir sonuç çıkmazsa dediğiniz gibi sorun driver vs yazılımla alakalı büyük ihtimal..

En son ihtimal de dvd writerınıza bir firmware update yapmayı deneyebilirsiniz.

Sata kablosunun slotunu değiştirdim, şu anda 6. slotta ve sorunum çözüldü! awallabilla ve özellikle size çok teşekkür ederim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon S. Kenndy -- 30 Aralık 2009; 13:47:53 >

• Rica ederiz..
    Yalnız konu başlığının sonuna [ÇÖZÜLDÜ] ibaresini eklersen sevinirim.

İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.