Şimdi Ara

Windows 7 Performans Arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Birkaç performans sorusu sormak istiyorum.

İlk olarak sistemim; Intel i5-2410M, 6 GB DDR3 RAM, 1 GB NVIDIA Geforce GT 540M(+Intel HD Graphics), 5400 RPM HDD. Win 7 Home Premium 64 bit kullanıyorum.

Öncelikle harcama yapacak durumum yok şu anda. Gidip SSD veya RAM alamam en basitinden. O yüzden elimdekileri en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Sanal bellek olayı nedir en basitinden? Az mı olmalı çok mu olmalı. HDD 640 GB ve yarısından çoğu boş. Sanal bellek HDD'den yiyor diye biliyorum. Bol bol sanal bellek miktarını arttırsam performans artar mı? Sanal bellek arttırmak HDD performansını düşürür mü? Sanal bellek performansına 5400 RPM-7200 RPM vs olması etki yapar mı? Ya da direk sıfırlasam, 6 GB RAM yeterli olur mu? Şu an sadece Chrome açıkken bile %55 RAM kullanımı(Avira antivirüs de var, onun dışında ciddi bir şey çalışmıyor). Disk temizleme ve birleştirme de yaptım. Performans artışı için başka ne yapabilirim?

İkinci olarak CPU konusu. CPU %100 kullanıma izin verdiğimde Chrome ve Foxit PDF Reader kullanırken bile ısınma yapıyor. 60 derece oluyor. Şu anda maksimum %80 kullanıma izin verdim ortalama 50 derece, sadece Chrome açık. CPU kullanımına maksimum izin verip vermememe göre sıcaklık 10-20 derece oynayabiliyor. %50 vs. izin versem performansta ne kadar problem yaşarım? %70'e kadar düşürdüm çok sıkıntı yaşamadım ama bunun bir zararı var mı? İçini açmak istemiyorum, kasa biraz hırpalandı ve bir dahaki açışta toplamak zor olabilir Üstelik daha 2-3 ay önce içini açıp macun sürüp toz temizledim.

Şimdilik bu kadar. Performans arttırmak için önerilerinizi de alabilirim. Oyun oynamıyorum(Football Manager hariç). AutoCAD, MATLAB, Office, film/dizi izlemek internette dolaşmak en sık yaptığım eylemler.

Sanırım ReadyBoost ile USB bellek RAM gibi kullanılabiliyormuş. Böyle bir şey yapsam performans ciddi oranda artar mı yoksa 6 GB RAM için gereksiz mi kaçar? USB 3.0 bağlantı noktası var eğer çok etki edecekse söyleyeyim onu da.

Bunlardan tamamen bağımsız bir sistem için de aynı sorularımı tekrarlayayım.

Sistem çok eski; 7200 RPM HDD, Pentium 4 CPU, 512 MB RAM SDRAM, Fx5500, Win XP Prof.

İlk göz ağrım ve hala evde, ara sıra açıyorum onda da yavaşlıktan kafayı yiyorum Bu sistemde USB 2.0 bağlantı noktasıyla Ready Boost kullanılabilir mi ve performans artışı sağlar mı? Ya da HDD'den sanal bellek ayırsam bol bol(bu HDD'de de bayağı boş alan var)? Yoksa bu sistem artık adam olmaz mı diyorsunuz Daha disk temizleme vs. yapmadım bu sisteme, deneyeceğim

• TMoE T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba, 6GB Raminiz yeterlidir arttırmanıza gerek yok, hdd'nin 7200rpm olması da gayet iyi. Söyleyeceğim çözümlerin bir çoğu iki sisteminiz içinde uygulanabilir;

1- İyi bir internet kullanıcısı iseniz nereye girdiğinizi ve ne indirdiğinizi biliyorsanız antivirüs kullanmayın. (Ben 5 yıldır antivirüs kullanmıyorum ve hiç virüs nedeniyle başım belaya girmedi. Ayrıca belirtmek isterim ki bu virüslerin çoğunu yapanlar zaten antivirüs firmaları, geri kalanlar ise reklamlara tıklama yanlış dosyalar indirme şeklinde bulaşır, bu da demek oluyor ki siz "avira" kullansanız diğer antivirüs firmalarının virüslerini bulacaktır ama kendi virüs yazılımlarını algılamayacaktır. Kısacası hangi firmaya ait programı kullanırsanız kullanın virüsten kaçamayacaksınız, ta ki bilgisayarınızı bu tür yazılımlardan arındırıp bilinçli bi şekilde kullanana dek)

2- Bilgisayarım/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/gelişmiş/ performans bölümündeki ayarlara tıkladıktan sonra bilgisayarın görselliğinden vazgeçerek sistem hızınızı arttırabilirsiniz.

3- Windows defender, güvenlik duvarı ve güncelleştirmeleri kapatmak opsiyoneldir ama performans artışı sağlarsınız.

4- Kullanmadığınız programları bilgisayarda kurulu şekilde tutmayın.

5- Başlat/çalıştır a gelerek "msconfig" yazın ve başlatma sekmesine tıklayın bildiğiniz ve gerek duymadığınız örnediğin adobe updater servis gibi programlar vardır onların işaretlerini kaldırabilirsiniz. Ardından aynı yerde hizmetler sekmesine geliniz. Sol alt köşedeki "tüm microsoft hizmetlerini gizleyiniz" seçeneğini işaretleyin ve yine üst bölümdeki programlardan bildiklerinizi ve gereksiz gördüklerinizi durdurabilirsiniz. NOT: Bilmediğiniz yerlerin ayarlarını değiştirmeyiniz.

6- Chrome kullanıyorsanız reklam engelleme uygulaması kurarak sitelerde açılan gereksiz reklamları engelleyebilirsiniz ve zorunlu olmadıkça birden fazla sekme açmayınız.

7- USB bellekleri ram gibi kullanmak hakkında bilgim yok ancak, bu konularda bilgi sahibi iseniz araştırarak bir kaç adet flash bellekten kendi ssd diskinizi yapabilirsiniz tabi ki orjinal ssd'nin yerini tutmayacaktır.

8- AutoCAD gibi sistemi fazla zorlayabilecek programlar kullanırken başka uygulamalar kullanmamaya özen gösterin yada genelde oyunlar için kullanılan booster programlarından birini kullanarak, uygulama kullanırken daha rahat ve performans artışı sağlayabilirsiniz.

Sisteminizin toz temizliği ve macun yenileme işlemlerini yapmak ısı sorununa kısmen çözüm olacaktır ancak ısınma problemini iyi birer soğutucu veya fanlar alarak sağlayabilirsiniz. 2. Sisteminiz içinse açıkcası sanal bellek olayının göze çarpıcı bir şekilde performans sağlayacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draje_ -- 12 Kasım 2014; 16:12:20 >

• İnternette girdiğim yerler belli zaten pek virüs kapılabilecek yerler değil. Ancak en basitinden başkasının bilgisayarından flash bellekle dosya almak istesem bile virüs bulaşabiliyor. Bir de Avira çok bellek kullanmıyor sanırım;

Windows 7 Performans Arttırma

Şurada görüldüğü üzere. Chrome neden bu kadar çok bellek kullanıyor anlamadım. Bu herkeste de böyle mi? 5 sekme açıktı bu sırada.

Dediklerinizden diğerlerini de bir kısmını yapıyorum, yapmadıklarımı da yapmaya çalışacağım. Teşekkürler cevap için.

Merhaba,

Sizin bellek probleminiz Chrome dan kaynaklaniyor. Google bu konuda malesef en basarisiz ve en kotu yontemi secmis. Her sekme actiginizda ayri bir chrome.exe dosyasi calistiriyor ve siz 5 sekme demissiniz ama sanki 15 sekme acik gibi gorunuyor. Chrome yerine firefox, opera gibi alternatif browserleri deneyin derim.
    Bu şekilde olmasının nedeni arkadaşında belirttiği gibi herkeste olan bir şey, çünkü chrome her sekmeye ayrı bellek payı ayırarak maksimum performansı(tarayıcı ve internette gezinme açısından) hedefler. Chrome kullanırken tarayıcı sürekli kapat aç yapsanız bile pek fazla performans kaybı olmaz, ancak mozilla ise ilk açılışlarda yavaştır çünkü bellekte dosya tutarak performansı düşürmez ve sürekli aç-kapa yapmak yerine açık bırakmak daha avantajlı olabilir sizin açınızdan.

NOT: Mozilla'nın birden çok sürümü var, Aurora,Beta,Mozilla gibi. bunlar arasındaki farkları araştırarak öğrenip size uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Anladım. Teşekkürler cevaplar için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.