Şimdi Ara

Windows 7 Hoşgeldiniz Yazısında Kalıyor, Windows Geç Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
31.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum. İşlemcim intel q9550, sabit diskim samsung 1 tb hd103sj, ramlar ve ekran kartı sağlam bir sorun yok.

Windows başlarken hoşgeldiniz yazısında kalıyor, 5-6 dk bekledikten sonra masaüstü geliyor. Daha önce birkaç kere daha bu sorunla karşılaştım. O zaman bilsisayarı güvenli modda açıp sistem geri yükleme yaparak sorun çözüldü. Daha sonra bu sorunla tekrar karşılaştığımda Advanced SytemCare ile bilgisayara derin tarama yaptırdım, sorun yine çözüldü, ama aradan 1-2 gün geçtikten sonra, daha önce de olduğu gibi, bilgisayarda herhangi bir değişiklik, farklı bir şey yapılmamasına rağmen aynı sorunla tekrar tekrar karşılaşıyorum. Hadi bilgisayar açılışında çok program olduğu için böyle oluyor desem o da olamaz.Çünkü yalnızca 2-3 program başlangıçta açılıyor. Harddiske bad sector taraması da yaptım, sorun çıkmadı. Şuanda tek şüpheli harddisk gibi gözüküyor bana. Niye derseniz bazen çok sesli çalışıyor.

Neden olur bu sorun arkadaşlar? Kafayı yiyecem ya :) Lütfen yardım edin.

• Hmm bence uğraşma direk format at
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapresLee

Hmm bence uğraşma direk format at
    Format atmak kesin çözüm biliyorum ama neden olur bu a. Eğer harddisk bozuk falansa harddiski bile değiştirebilirim. HdTune ile badsector taraması yaptım. Harddiskin bozuk olup olmadığını başka nasıl anlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcalisan -- 4 Mart 2012; 11:48:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcalisan

Format atmak kesin çözüm biliyorum ama neden olur bu a. Eğer harddisk bozuk falansa harddiski bile değiştirebilirim. HdTune ile badsector taraması yaptım. Harddiskin bozuk olup olmadığını başka nasıl anlayabilirim?

Alıntıları Göster
    Harddiskten gelen ses okuma kafasından kaynaklanıyor hemen hemen her hdd olan bir durum bu hdd ye fazla yüklenildiği zaman bu sesi duyarsın

Sorununla ilgili iki olasılık sunabilirim:

1- Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir son zamanlarda yine çıktlar ortaya
    2- Bilgisayarında çok fazla sayıda program yüklüdür ve bu programlar bilgisayarın ilk açılışına göre çalışmaya ayarlandığı için kasılma olduğu gibi bekleme süresi uzayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Harddiskten gelen ses okuma kafasından kaynaklanıyor hemen hemen her hdd olan bir durum bu hdd ye fazla yüklenildiği zaman bu sesi duyarsın

Sorununla ilgili iki olasılık sunabilirim:

1- Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir son zamanlarda yine çıktlar ortaya
    2- Bilgisayarında çok fazla sayıda program yüklüdür ve bu programlar bilgisayarın ilk açılışına göre çalışmaya ayarlandığı için kasılma olduğu gibi bekleme süresi uzayacaktır.

Alıntıları Göster
    Malwarebytes AntiMalware, Nod32 gibi programlarla taratma yaptım. Bir şey çıkmadı.
    Bilgisayarın açılışı için programlanan program da yok. Dediğim gibi 1-2 tane şey var. Onlar da bilgisayarı zorlamaz.

Bilgisayar açılırken F8'e basıp bilgisayarı onarına girdim. Ordan ilk sırada olan ile bilgisayar açılış sorunları, hataları bulup çözer gibi bir şey diyordu. Böylelikle sorun şimdilik çözüldü. Bir daha karşıma çıkarsa daha farklı davranıcam

• quote:

Malwarebytes AntiMalware, Nod32 gibi programlarla taratma yaptım. Bir şey çıkmadı.
    Bilgisayarın açılışı için programlanan program da yok. Dediğim gibi 1-2 tane şey var. Onlar da bilgisayarı zorlamaz.

Bilgisayar açılırken F8'e basıp bilgisayarı onarına girdim. Ordan ilk sırada olan ile bilgisayar açılış sorunları, hataları bulup çözer gibi bir şey diyordu. Böylelikle sorun şimdilik çözüldü. Bir daha karşıma çıkarsa daha farklı davranıcam

Alıntıları Göster
    bendede aynı problem mevcut bi deneyelim bakalım :)

• quote:

sizin ki ler yine iyi düzeliyor muş ben de ise açılırken önce siyah ekran da bekliyor sonsa hoş geldiniz yazısı 35 saniye filan çok rahat bekliyor bazen bir dakikayı buluyor laptopu komple söküp taktım olmadı fazla program dan oluyor dedim olmadı açılış tır sorun dedim o da çözüm olmadı belki 10 dan fazla orjinal işletim sistemi ile denedim format atmayı olmadı bir tek xp ile denemedim onlada format atmaya üşeniyorum artık böyle kabullendim kendim teknik servis elamanı olarak çözemedim eğer bilen ve ya böyle sorunla karşılaşan arkadaş varsa yardım cı olurlarsa sevinirim kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan2007

quote:

sizin ki ler yine iyi düzeliyor muş ben de ise açılırken önce siyah ekran da bekliyor sonsa hoş geldiniz yazısı 35 saniye filan çok rahat bekliyor bazen bir dakikayı buluyor laptopu komple söküp taktım olmadı fazla program dan oluyor dedim olmadı açılış tır sorun dedim o da çözüm olmadı belki 10 dan fazla orjinal işletim sistemi ile denedim format atmayı olmadı bir tek xp ile denemedim onlada format atmaya üşeniyorum artık böyle kabullendim kendim teknik servis elamanı olarak çözemedim eğer bilen ve ya böyle sorunla karşılaşan arkadaş varsa yardım cı olurlarsa sevinirim kolay gelsin

Alıntıları Göster
    bence bu problemin sorunu windowsun orjinal olmamasından yani cracklı olmasından kaynaklanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

bence bu problemin sorunu windowsun orjinal olmamasından yani cracklı olmasından kaynaklanıyor

Alıntıları Göster
    Orjinal Windows kullanıp kullanmamayla alakası yok. Orjinal olanlar da bu sorunla karşılaşıyor.
  • quote:

Orjinal Windows kullanıp kullanmamayla alakası yok. Orjinal olanlar da bu sorunla karşılaşıyor.

Alıntıları Göster
    peki format attıgımızda kesin bu problem çözülürmü ?
  • quote:

peki format attıgımızda kesin bu problem çözülürmü ?

Alıntıları Göster
    benim de eskiden olmuştu buna benzer birşey

önemli dosyaları d'ye at ve formatla

kesin çözüm olacağına eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuzaki Hideki

benim de eskiden olmuştu buna benzer birşey

önemli dosyaları d'ye at ve formatla

kesin çözüm olacağına eminim

Alıntıları Göster
    aynen bende de oluyor formattan 1 sene sonra tekrar format atıyorum düzeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vendetta1.6

aynen bende de oluyor formattan 1 sene sonra tekrar format atıyorum düzeliyor

Alıntıları Göster
    ya aslında aşırı önemli bişe deil hani o ekrandan sonra sonuça 1-2 dakika geç olsa açılıyor önemli olan açıldıkdan sonraki performansı bende o performans gayet iyi memnunum bi sıkıntı yok sadece açılısın yavaş olması biraz canımı sıkıyor
  • quote:

ya aslında aşırı önemli bişe deil hani o ekrandan sonra sonuça 1-2 dakika geç olsa açılıyor önemli olan açıldıkdan sonraki performansı bende o performans gayet iyi memnunum bi sıkıntı yok sadece açılısın yavaş olması biraz canımı sıkıyor

Alıntıları Göster
    bende de vardı bu sorun(2 dk açılıyordu) ve bi gün bilgisyarımın monitörüne görüntü gelmedi o sorunu çözmek için bios pilini çıkarttım ramler 1,2 deydi 3,4 e getirdim monitöre görüntü geldi ve ayrıca windows açılma hızı 15sn indi ama ramlerin yerlerini değiştir derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaya13 -- 6 Mart 2012; 11:00:45 >

• Ccleaner...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechanicc

Ccleaner...

CCleaner'dan önce Advanced SystemCare kullanmayı deneyin. Ben yararını gördüm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mechanicc

Ccleaner...

CCleaner'dan önce Advanced SystemCare kullanmayı deneyin. Ben yararını gördüm.

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar benim adım ugur bende senin yaşadığın sorunu yaşamıştım format ayınca çözüldü veya go toolbar araç çubuğunu indirince
    benim bir sorunum var bunu yeniden yaşıyom ve format atmak istiyorum ama format başlamıyo resimlerini veriyorum böyle lütfen yardım edin

file:///H:/Images/120309_222557.jpg lütfeyardım edin

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur2611

merhaba arkadaşlar benim adım ugur bende senin yaşadığın sorunu yaşamıştım format ayınca çözüldü veya go toolbar araç çubuğunu indirince
    benim bir sorunum var bunu yeniden yaşıyom ve format atmak istiyorum ama format başlamıyo resimlerini veriyorum böyle lütfen yardım edin

file:///H:/Images/120309_222557.jpg lütfeyardım edin

Alıntıları Göster
    format attın sorun cozulmedıyse tekrar format sorununu cozmez dostum ..nedenını bulmak gerekıyor .. konu hakkında bılgı verırsen yardımcı olmaya calsıalım ...

• Arkadaşlar Aynı Sorunla Bende Karşılaştım.Bir Çok Foruma baktım ama çare bulamadım. Ardından Anakart ve Ekran Kartının Driverlarını Tekrar Yüklemek Geldi Aklıma Ve Sonuç.... Bilgisay Eskisinden Daha Hızlı Açılıyor :)
  • Format

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.