Asüs 1101 HA Netbook kullanıcısıyım bilgisayarımda windows 7 ultimate kurulu.İnternet tarayıcısı olarak explorer kullanıyorum.Geçenlerde bilgisayarımı formatladım ve yeniden kurdum vs..Ancak bu format olayından sonra explorer de felaket bir yavaşlama oldu hemen hemen her sayfa açmak istediğimde aldığım hata şu ;
Ekran hafif beyazlıyor üstte altını kırmızı ile çizdiğim yerde (yanıt vermiyor) diyor 6 - 7 sn sonra düzeliyor sayfa açılıyor ? Bu olay beni çıldırtıyor arkadaşlar önceden böyle bir şey yoktu formatlayıp bilgisayarı yeniden kurduktan sonra olmaya başladı.Ayrıca herhangi bir sekme açmak istediğimde en az 5 sn bekliyor o ara bilgisayar donuyor sanki nedir bu aptal sistemin sorunu bir fikri olan varmı ?
Son bir kaç gündür bilgisayarımdan soğudum desem yeridir bir şey değil kıracağım sonunda lütfen bir yardım.
- Öncelikle virüs taraması yaparsan iyi olur.
Ayrıca netbook'a ultimate mi?!!! Önceki işletim sistemi neydi?
- Driver'ları doğru yüklediğine emin misin? En son sürüm (win7)driverları bulup yeniden yükle.
Virüs taraması iki kere yaptım NOD32 yüklü bende ama herhangi bir virüs görünmüyor.Önceki işletim sistemide aynısıydı böyle bir problemim yoktu.Sürücüleride zaten asüs ün kendi sitesinden indirip kuruyorum mesela hangi sürücü buna neden olabilir ?
Yokmu bir fikri olan arkadaşlar ?
bende de oluyordu. öncelikle virüs sistemi kaldır. o hata veriyordur büyük ihtimal. microsoft security essentials indir. ben onu de kullanıyorum. şakır şakır her şey şu anda.