Şimdi Ara

Windows 7'de Age Of Empires 2'yi Sorunsuz Oynamak İsteyenler İçeri...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
78.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok yerde araştırdım, nihayet Age of Empires 2 The King ve The Conquerors'u Windows 7'de sorunsuz bir şekilde oynamayı başardım. Araştırdığım sitelerdeki bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum.

1- Önce, Age Of Empires The King'i ardından The Conquerors'u bilgisayarımıza kuralım. Eğer CD-DVD'den kurmayı deniyorsanız ve takılmalar, donmalar meydana geliyorsa oyunu sıfırdan internetten indirerek kurun.

2- Oyunu kurduktan sonra The King'in güncellemesini yapmamız gerekecek. The King 2.0a güncellemesini indirmek için:

("@" işaretini "a" yapın)

3- The King güncellemesini kurduktan sonra The Conquerors 2x güncellemesini kurmamız gerekiyor. İndirmek için:

("@" işaretini "a" yapın)

Oyunumuz şimdi çalışacak, fakat renklerde bir bozukluk olacaktır.

Renk sorununu düzeltmek için şu yamayı indirin: ("@" işaretini "a" yapın)
    İçindeki dosyaları direk oyunun kurulu olduğu klasöre atalım. Oyun klasörüne attığımız dosyalardan "aoc.exe" yi çalıştırarak The Conquerors'u renk sorunu olmadan oynayabiliriz. Oyun, ilk başta bir pencere şeklinde açılacaktır ama oyuna girince tam ekran olacaktır.

Oyunu internet üzerindeki tüm oyuncularla beraber puanlı bir şekilde oynamak için "Voobly" yazılımını kullanabiliriz.www.voobly.com adresine girin, üye olun (üyelik adı oyun sırasında gözükecek olan addır) oyunun sunucu programını bilgisayarınıza indirin ve kurun. Programı çalıştırdıktan sonra program büyük ihtimal güncellenecektir. Güncellemeyi yaptıktan sonra üye olduğunuz bilgilerle giriş yapıp çoklu oyunculu bir şekilde oynayabilirsiniz.

Voobly, oyunu açmak için bizim renk sorununu düzeltmek için kopyaladığımız yamayı çalıştırmadı için yine bir renk sorunu ile karşılacağız. Bunun için de Voobly lobisinden oyun başlatıldıktan sonra "ready" tiki attığımız ekrana gelince "Alt+Tab" yapıp masaüstüne dönelim. Hemen CTRL+SHIFT+ESC yapalım. Listeden "explorer.exe" yi sonlandırıp tekrar "Alt+Tab" ile oyuna dönelim. Artık Age of Empires 2'yi sorunsuz bir şekilde, üstelik çoklu oyunculu oynayabiliriz. Oyun bitiminde Windows'un eski haline dönmesi için tekrar "CTRL+SHIFT+ESC" ye basıp üstteki seçeneklerden "Dosya > Yeni Görev" e tıkladıktan sonra "explorer.exe" yazalım.

Kolay gelsin. Umarım faydalı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 14 Ağustos 2010; 23:00:06 >

• Dostum ne hatası veriyor ki oyun normalde ? Yeni bir win7 kullanıcısı olacağım için :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: runaway7

Dostum ne hatası veriyor ki oyun normalde ? Yeni bir win7 kullanıcısı olacağım için :D
    Hata vermiyor. Oyuna girdiğinizde renkler birbirine karışmış bir şekilde oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrerok_rc

Hata vermiyor. Oyuna girdiğinizde renkler birbirine karışmış bir şekilde oluyor.

Alıntıları Göster
    an error occurred while trying to start the game bu hatayı veriyor ne yapmamız gerek....??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pet_Bardak

an error occurred while trying to start the game bu hatayı veriyor ne yapmamız gerek....??

Alıntıları Göster
    Ne yaparken bu hatayı veriyor? Söylediklerimi eksiksiz yaptınız mı?
  • quote:

Ne yaparken bu hatayı veriyor? Söylediklerimi eksiksiz yaptınız mı?

Alıntıları Göster
    söylediklerini yaptık kardeşde..oyuna küçük pencere şeklinde giriyor, oyun ayarlarını yapıyorum star game diyorum giriyomuş gib yapıyor,sonrasında bu hatayı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pet_Bardak

söylediklerini yaptık kardeşde..oyuna küçük pencere şeklinde giriyor, oyun ayarlarını yapıyorum star game diyorum giriyomuş gib yapıyor,sonrasında bu hatayı veriyor.

Alıntıları Göster
    Oyuna başlayınca tam ekran olması lazım diyecem de hata veriyormuş. O zaman oyunu normal kısayolundan başlatın, oyun açılınca CTRL+SHIFT+ESC yapın ve explorer.exe yi sonlandırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    age of empires 3 ve 5 e nedersiniz
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Renk sorununu düzeltmek için olan yama calişmiyor. İndiriyorum rardan cıkartırken hata veriyor. Tekrar upload eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullseye_00

Renk sorununu düzeltmek için olan yama calişmiyor. İndiriyorum rardan cıkartırken hata veriyor. Tekrar upload eder misiniz?
    Tekrar yükledim. Yalnız, bu yama tek oyunculu mod için geçerlidir. Voobly gibi çeşitli sunucular üzerinden oynayacaksanız explorer.exe'yi sonlandırmanız gerekiyor. Çünkü sunucu bu yamayı değil, oyunun orjinalini çalıştırıyor.
  • quote:

Tekrar yükledim. Yalnız, bu yama tek oyunculu mod için geçerlidir. Voobly gibi çeşitli sunucular üzerinden oynayacaksanız explorer.exe'yi sonlandırmanız gerekiyor. Çünkü sunucu bu yamayı değil, oyunun orjinalini çalıştırıyor.

Alıntıları Göster
    aşağıya yazacağım çözüm yolu alıntıdır.sadece arkadasların yararlanması adına sunuyorum.kesinlikle çalışıyordur.çok farklı kişilercede denenmiş ve onlarda memnun kalmışlardır.
    "Konu biraz eskimiş ama kesin ve zahmetsiz çözümü sunayım sizlere hem de explorer.exe vs kapatmadan;
    İlk olarak temamızı windows klasik olarak değiştiriyoruz,
    ardından da masaüstüne sağ tıklayıp ekran çözünürlüğü penceresini açıyoruz.Oyunu bu açtığınız ekran çözünürlüğü penceresinin üzerine açıyorsunuz ve de bu açmış olduğunuz pencere arka planda hep açık kalıyor.Bu şekilde herhangi bi renk problemi yaşamadan kolaylıkla Age of oyununuzu oynayabilirsiniz.İgz,gamepark ya da landan kurduğunuz oyunlarda üstteki bilgileri uygulayarak w7 de sorunsuz oyununuzu oynatabilirsiniz.(Not;oyun açıldıktan sonra da açmış olduğunuz ekran çözünürlüğü penceresini kapatmayın ve de windows klasik temanızı da değiştirmeyin.Aksi takdirde yeniden renk sorunu yaşayabilirsiniz.)"

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkcolak

aşağıya yazacağım çözüm yolu alıntıdır.sadece arkadasların yararlanması adına sunuyorum.kesinlikle çalışıyordur.çok farklı kişilercede denenmiş ve onlarda memnun kalmışlardır.
    "Konu biraz eskimiş ama kesin ve zahmetsiz çözümü sunayım sizlere hem de explorer.exe vs kapatmadan;
    ardından da masaüstüne sağ tıklayıp ekran çözünürlüğü penceresini açıyoruz.Oyunu bu açtığınız ekran çözünürlüğü penceresinin üzerine açıyorsunuz ve de bu açmış olduğunuz pencere arka planda hep açık kalıyor.Bu şekilde herhangi bi renk problemi yaşamadan kolaylıkla Age of oyununuzu oynayabilirsiniz.İgz,gamepark ya da landan kurduğunuz oyunlarda üstteki bilgileri uygulayarak w7 de sorunsuz oyununuzu oynatabilirsiniz.(Not;oyun açıldıktan sonra da açmış olduğunuz ekran çözünürlüğü penceresini kapatmayın ve de windows klasik temanızı da değiştirmeyin.Aksi takdirde yeniden renk sorunu yaşayabilirsiniz.)"

Alıntıları Göster
    Renk sorununu ben aşağıda anlattığım şekilde çözdüm. Her seferinde explorer.exe'yi kapatıp, açmak gerekmiyor. Not defterini açın ve şunu kopyalayıp yapıştırın:

taskkill /f /IM explorer.exe
    EMPIRES2.exe
    start explorer.exe

Kaydederken kayıt türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçin ve dosya adını .bat ile bitirin, "empires2.bat" gibi. Oluşturduğunuz bu dosyayı Age of Empires II'yi kurduğunuz yere taşıyın. The Conquerors genişleme paketi varsa, EMPIRES2.exe yazan kısma, onun exe dosyasının adını (age2_x1) yazarsınız ve şöyle olur:

age2_x1.exe
    start explorer.exe

Bunu da kayıt türünü Tüm Dosyalar'ı seçip, .bat ile kaydedersiniz herhangi bir isimle, örneğin theconquerors.bat gibi. Sonrasında ek paketin bulunduğu klasöre atarsınız bu dosyayı da. Her seferinde buradan açmamak için de kısayolları da bu yeni dosyalardan oluşturursunuz.

Ayrıca, bu yöntem ile StarCraf'i de sorunsuz oynuyorum Windows 7 Ultimate 64 Bit'te. SC için:

taskkill f IM explorer.exe
    Starcraft.exe
    start explorer.exe

Kaydederken aynı şekilde kayıt türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçin ve dosya adını .bat ile bitirin, "starcraft.bat" gibi. Oluşturduğunuz bu dosyayı StarCraft'i kurduğunuz yere taşıyın, kısayolu da bu dosyadan oluşturursunuz.

Renk sorunu Diablo II'de de oluyor ama Blizzard'ın sitesinden en son yamayı kurunca buna gerek kalmıyor. Windows 7'de bu tür renk sorunun olduğu başka eski oyunlar varsa onlarda da işe yarayabilir bu yöntem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuNTeR_1907 -- 28 Ağustos 2010; 3:42:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

Renk sorununu ben aşağıda anlattığım şekilde çözdüm. Her seferinde explorer.exe'yi kapatıp, açmak gerekmiyor. Not defterini açın ve şunu kopyalayıp yapıştırın:

EMPIRES2.exe
    start explorer.exe

Kaydederken kayıt türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçin ve dosya adını .bat ile bitirin, "empires2.bat" gibi. Oluşturduğunuz bu dosyayı Age of Empires II'yi kurduğunuz yere taşıyın. The Conquerors genişleme paketi varsa, EMPIRES2.exe yazan kısma, onun exe dosyasının adını (age2_x1) yazarsınız ve şöyle olur:

age2_x1.exe
    start explorer.exe

Bunu da kayıt türünü Tüm Dosyalar'ı seçip, .bat ile kaydedersiniz herhangi bir isimle, örneğin theconquerors.bat gibi. Sonrasında ek paketin bulunduğu klasöre atarsınız bu dosyayı da. Her seferinde buradan açmamak için de kısayolları da bu yeni dosyalardan oluşturursunuz.

Ayrıca, bu yöntem ile StarCraf'i de sorunsuz oynuyorum Windows 7 Ultimate 64 Bit'te. SC için:

taskkill f IM explorer.exe
    Starcraft.exe
    start explorer.exe

Kaydederken aynı şekilde kayıt türünü "Tüm Dosyalar" olarak seçin ve dosya adını .bat ile bitirin, "starcraft.bat" gibi. Oluşturduğunuz bu dosyayı StarCraft'i kurduğunuz yere taşıyın, kısayolu da bu dosyadan oluşturursunuz.

Renk sorunu Diablo II'de de oluyor ama Blizzard'ın sitesinden en son yamayı kurunca buna gerek kalmıyor. Windows 7'de bu tür renk sorunun olduğu başka eski oyunlar varsa onlarda da işe yarayabilir bu yöntem.

Alıntıları Göster
    Bilgi için teşekkürler. Ama bu da Voobly gibi sunucular üzerinden çoklu oyunculu oyunlar için geçerli olmuyor maalesef. Çünkü bu Voobly gibi yazılımlar direk "empires2.exe" yi çalıştırıyor. Sizin yönteminiz, tek başına bilgisayara karşı veya LAN üzerinden oynarken geçerli.

• güzel çalışma. birgün xp dışında bir işletim sistemi kullanmak zorunda kalırsam buraya bir bakarım. sağolasın
  • quote:

Bilgi için teşekkürler. Ama bu da Voobly gibi sunucular üzerinden çoklu oyunculu oyunlar için geçerli olmuyor maalesef. Çünkü bu Voobly gibi yazılımlar direk "empires2.exe" yi çalıştırıyor. Sizin yönteminiz, tek başına bilgisayara karşı veya LAN üzerinden oynarken geçerli.

Doğrudur, en azından yapay zekaya karşı veya LAN üzerinden oynayanlar için faydalı olur kullandığım yöntem. Sizin paylaşımınız için de teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

quote:

Doğrudur, en azından yapay zekaya karşı veya LAN üzerinden oynayanlar için faydalı olur kullandığım yöntem. Sizin paylaşımınız için de teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Çok güzel çalışma sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolnedra

Çok güzel çalışma sağolasın

Alıntıları Göster
    Sorunlu Olay Adı: APPCRASH
    Uygulama Adı: empires2.exe
    Uygulama Sürümü: 0.14.14.914
    Uygulama Zaman Damgası: 37ddfc16
    Hata Modülü Adı: empires2.exe
    Hata Modülü Sürümü: 0.14.14.914
    Hata Modülü Zaman Damgası: 37ddfc16
    Özel Durum Kodu: c0000005
    Özel Durum Uzaklığı: 00210354
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055
    Ek Bilgiler 1: d2b4
    Ek Bilgiler 2: d2b43937de9e66b1125328f5887325c0
    Ek Bilgiler 3: 404b
    Ek Bilgiler 4: 404b03a55943b00ddf56905b723f2e45

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    go.microsoft.com
    Windows 7 Gizlilik Bildirimi
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

YAZILAN HERŞEYİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE YAPTIM TAM MAP A GİRECEM OYUNDAN ATIYOR

• quote:

Orijinalden alıntı: ortamkaos

Sorunlu Olay Adı: APPCRASH
    Uygulama Adı: empires2.exe
    Uygulama Sürümü: 0.14.14.914
    Uygulama Zaman Damgası: 37ddfc16
    Hata Modülü Adı: empires2.exe
    Hata Modülü Sürümü: 0.14.14.914
    Hata Modülü Zaman Damgası: 37ddfc16
    Özel Durum Kodu: c0000005
    Özel Durum Uzaklığı: 00210354
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055
    Ek Bilgiler 1: d2b4
    Ek Bilgiler 2: d2b43937de9e66b1125328f5887325c0
    Ek Bilgiler 3: 404b
    Ek Bilgiler 4: 404b03a55943b00ddf56905b723f2e45

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    go.microsoft.com
    Windows 7 Gizlilik Bildirimi
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

YAZILAN HERŞEYİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE YAPTIM TAM MAP A GİRECEM OYUNDAN ATIYOR

Alıntıları Göster
    Gecenlerde heves edip oyunu tekrar kurmustum ama hic bir sorun cikartmamisti.. Gerc oyunuda oynamamistim eskisi tadi vermiyor artik !! Ben gerci oyunu baslatirken admin olarak aciyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Gecenlerde heves edip oyunu tekrar kurmustum ama hic bir sorun cikartmamisti.. Gerc oyunuda oynamamistim eskisi tadi vermiyor artik !! Ben gerci oyunu baslatirken admin olarak aciyordum.

Alıntıları Göster
    yukarıdaki ayarlamaları yaptım oyunda renk problemi kalmadı ama oyunda ses yok bu sorunu nasıl çözeriz var mı fikri olan.
  • quote:

kardesİm cok saol. yaptım %100 çalısıyor. sistem: windows 7 64bit home premium

• quote:

Orijinalden alıntı: c0wer

quote:

kardesİm cok saol. yaptım %100 çalısıyor. sistem: windows 7 64bit home premium

Alıntıları Göster
    Age of Empires 2'de(conquerors'ta) oyun esnasında arkadaki müzikler çalmıyor,çok aradım internette hatta yabancı birkaç foruma bile üye oldum çözümü için ama sonuç yine sıfır.Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert1234 -- 10 Nisan 2011; 1:49:51 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.