Şimdi Ara

Windows 7 64bit Mavi Ekran Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sistem bilgilerim,

Windows 7 ultimate 64bt
    Gigabyte G31MX-S2 Anakart
    INTEL CORE 2 DUO E7500 işlemci
    Hi-level 2 GB DDR2 667 MHz Soğutuculu Ram (2 adet)
    Sapphire 2.8 Gb HD5570 128 Bit 1/2.8 DDR3 Hdmi PCI Express 2.1 x16 Ekran Kartı
    Codegen MX400 400W 12cm Sessiz Fan 2IDE+3SATA+1PCI-EX6
    Creative SB Audigy Value 7.1 24bit Ses kartı

Kısaca sorunumu yazıyım, daha önce baska bir anakart kullanırken anakartımı degiştirdim ve sistemime format attım, chrome, mozilla , opera vb. tarayıcılardan sürekli çökme sorunu oluyor, ayrıca sık sık mavi ekrana düsüyorum, mavi ekran nedenlerini blue screen view ekran alıntılarını paylasıcam ama ordan pek bir sonuc alamadım sizce sorun ne olabilir, ben ne yaptıysam çözemedim.

Not: Daha önceki sistemim anakart ASUSun düsük bir modeli, işlemci E4500 dü ve hiç mavi ekran görmemiştim.

• Blue Screen View alıntısı,
    Yardım edebilecek kimse yok mu?
     Windows 7 64bit Mavi Ekran Yardım
  • mavi ekran virüsten donanım çakışmasından yalıs suruculerden olur.Denetim masasını ac ordan yönetimsel araçlar ordan olay goruntuleyici ordaki kırmızı hatalara bak..Ustlerine sag tıkla ozelilkler de 0x787878 seklindeki hata kodunu al googlede arat

DELL XPS 15 (L502x) Intel Core i7 2670QM 2.20GHz -Turbo ile 3.10Ghz 15.6" 8GB Memory Nvidia 540M DDR3 1333 750GB HDD 7200rpm
  • ysnyzc kullanıcısına yanıt
    pc'yi ComboFix bu program ile taratın hiç bişi kalmaz çökme vs ve sonuçu söyleyin

http://www.gezginler.net/indir/i/7011/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl_marx -- 19 Ağustos 2013; 21:55:57 >
  • dostum öncelikle kasayi aç tüm bağlantıları kontrol et özellikle hard disk bağlantılarını kontrol et olmadı virüs taraması yap tam tarama (tam sürüm olursa daha iyi olur) olmadı format at olmadı gel sana toplama bi kasa bakalım :D
    Olay görüntüleyicisine bakmadım acıkcası virus,trojen,malware den bahsettiniz hemen format attım eger sorun devam ederse bu dediginiz sekilde çözüm arıcam, tekrar sonucu haftasonuna kadar test edip yazıcam tskler tekrar.
    http://www.uzmanim.net/Soru/Windows-7-de-mavi-ekran-hatalari-nasil-cozulur/251
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Dün aksam format attıktan sonra daha henuz bilgisayarın ilk acılısında bit defender viirus programı kurarken direk mavi ekran hatası aldım

Sizce donanımsalı olma ihtimali nedir?
    Yönetimsel araclara baktım 5-6 tane uyarı vardı kırmızı ile yazan mac oldugu için ilgilenemedim.
    Su anda donanımsal oldugunu düsünüyorum, sizce böyle bir durumun işlemciyle yada anakartla alakası olabilir mi?
    Donanımdan kaynakalandıgını nasıl anlarım ve çözerim , bunla ilgili yardım edebilecek olan var mı?

Memtest programı ile RAM'leri test edermisiniz en az 3 pass yapın.

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Aksam eve gidince ilk iş ram testi yapar paylasırım burada fakat baska bir yerde okudum Bios ile ilgili olabilir mi?
    Ben bios sınırlamıstım fakat sonrasında güncellemedim bu bi neden olabilir mi?

Orijinalden alıntı: ysnyzc

quote:

Aksam eve gidince ilk iş ram testi yapar paylasırım burada fakat baska bir yerde okudum Bios ile ilgili olabilir mi?

Nasıl sınırladınız? İlk defa duyuyorum. Eğer ayarları ile oynadıysanız Bios'a girip Default ayarlarını yükleyin. Daha önce sorunsuz çalışıyorduysa ve yeni aygıt falan eklenmediyse güncellemeye gerek yoktur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ysnyzc

quote:

Nasıl sınırladınız? İlk defa duyuyorum. Eğer ayarları ile oynadıysanız Bios'a girip Default ayarlarını yükleyin. Daha önce sorunsuz çalışıyorduysa ve yeni aygıt falan eklenmediyse güncellemeye gerek yoktur.

Sınırlama yazmısım sıfırladım dicektim hani anakart pilini ve ram leri cıkartarak bilgisayarı acıyoruz ya gerci bu işlem bios sıfırlama mı onu da bilmiyorum böle bi işlem yapmıstım ama bundan önce de mavi ekran hatası alıyordum bastan anlatıyım:

-benim asus anakart ve E4500 işlemcim vardı
    -anakartı format atmadan gigabyte g31 ve işlemciyide E7500 ile degiştirdim format atmadım ama mavi ekran+baska hatalar alıyordum sistemi degiştirdigim için galiba diye format atıyım dedim.
    -format atarken bir sorun oldu filan yukarda bahsettigim bios sıfırlama işlemini yapıp format atabildim ama halen mavi ekran almaya devam ediyorum
    -Birde chrome, mozilla, opera bütün tarayıcılar aniden çöküyor bunada çözüm bulamadım, mavi ekran sorunu ile ilgili oldugunu dusunuyorum bununda, yani bilgisayarımda bir sıkıntı var çözemedigim her seyi etkiliyor, oyun oynarken mesela pes2013 cat die kapanıyor program hata verdi die ki buda hiç olmazdı.

bütün bunlar eski sistemimde asus anakart ve E4500 işlemcim varken hiç olmadı, diger parcalarda bi degişiklik yok ayrıca.

Simdi anakarttan suphelenmem sizce dogru olur mu? bu yuzden Bios guncelleme yapıyım dedim, sizce yanlısmıyım yada ne önerirsiniz?
    Bilgisayarın diger parcalarından suphem yok onlar calısıyor daha 1 senelik ekran kartı ve ramler.

Daha çok İşlemci veya RAM hatası gibi duruyor.

• quote:

Daha çok İşlemci veya RAM hatası gibi duruyor.

O zaman söle bisey yapıyım ben eski E4500 ile deniyim eger mavi ekrana dusmuyorsam kesin işlemcidir dimi hatalı olan.

• quote:

Eğer mavi ekran almazsanız. Birde BIOS güncellemesi yapıp tekrar yeni işlemci takın.

İlginiz için tskler bunları deneyip sonuclarını buraya yazıyor olucam

Bütün denemelerden sonra sorunun kaynagı tahmin ettigim gibi BIOS mus, güncel bios u yükleyince hersey düzeldi, tesekkurler.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.