Şimdi Ara

Windows 10 Güncel MSDN ISO Dosyaları: 21H1 19043.2364 - 21H2 19044.2364 - 22H2 19045.2364 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
42
Favori
83.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Abi çok teşekkür ederim NTLite mı yoksa toolkit mi önerirsin ?
  • NTLite hiç kullanmadım. Onun için NTLite hakkında bir bilgim yok. Toolkit ile yapabilirsin.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    1703 sürümünde neden education yok hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    1703 sürümününe kadar Microsoft Multiple Editions adı altında Home ve Pro sürümlerini içerisinde barındıran ISO dosyaları yayınlıyordu. Diğer sürümler ayrı ISO dosyalarında sunuluyordu. 1709 sürümünde artık tüm sürümleri içerisinde barındıran Multi Edition ISO dosyasını yayınlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 9 Ocak 2018; 0:1:41 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    bilmiyordum hocam, bilgi için teşekkürler
  • Rica ederim. Benim elimde de 1607 ve 1703 sürümlerinin sadece Multiple Editions ISO dosyaları olduğu için sadece bu ISO dosyasına güncelleştirmeleri ekleyebildim.
  • Hocam x86 sürümünü yükleme imkanınınz var mı ? Okuldaki pc lere yüklemek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Zamanım olursa yapabilirim. Size hangi sürüm lazım? Örn: 1607, 1703, 1709 vb?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Zamanım olursa yapabilirim. Size hangi sürüm lazım? Örn: 1607, 1703, 1709 vb?

    Farketmez hocam okulda kullanılacak 1.5gb ram li cihazlar için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Farketmez hocam 1,5 gb ram var genelde cihazlarda.Hangi sürüm daha sorunsuz ise artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1607 sürümünün en son güncellemelerin dahil olduğu iso dosyası var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Konuda 14393.1914 yapılı sürüm var şuan hafta sonu yapabilirsem son sürümü oluşturup paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 9 Ocak 2018; 23:53:32 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    1607 ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeRo11 kullanıcısına yanıt
    ohoo o çoktan hazır 4. sayfanın sonunda ve ilk sayfaya da eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 14 Ocak 2018; 20:18:47 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam gormemisim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uzmanlığınıza ihtiyacım var.
    elimde iki adet win7 pro orjinal lisans bandrolü var ben bunları ücretsiz geçiş devam ediyorken (denedim bitti demesine rağmen devam ediyor exe dosyasıyla) win10 a yükseltmek istiyorum lazım olacak ilerde
    fakat bir pc ile eşleştimi olay bitiyor ve elimde bir pc var ben bu pcnin anakart id sini nasıl değiştiririm ayrı ayrı etkinleştirmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crefty -- 30 Ocak 2018; 22:31:1 >
  • crefty C kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki orjinal Windows 7 Pro'yu ücretsiz etkinleştirme olduğu zamanlarda sanırım yükseltme yolu ile Windows 10 Pro'ya yükselttiniz ve şimdi başka bir PC'ye geçirmek istiyorsunuz? Doğru mu anlamışım?
  • üstad hiç yükseltilmedi win7 pro olarak duruyor ama win10 yükseltip bi köeşede farklı bir pc için saklıycam fakat bu pc de bu iki kodu da çıkarsam boşa mı gider. anakarttanmı tanıyo win10 keyi
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.

    Yeni bir konu açmak istemedim çünkü sizin bu işlerden iyi, hatta çok iyi anladığınızı düşünüyorum yeri burası değil biliyorum ama benim birkaç sıkıntım var ve gerçekten canımı sıkıyor çünkü araştırmalarıma göre birçok sorunun cevabını buluyorum sizin gibi değerli forumdaşlar sayesinde birçok sorunun cevabını buluyoruz lakin en son bir kere uzun olacak ama dinleyip bana yardımcı olursan çok minnettar kalırım. Çünkü senelerdir bilgisayarla uğraşıyoruz, oyun oynuyoruz para verdik 4500 TL'ye bilgisayar aldık ama istediğim gibi performans veremediğini düşünüyorum.

    Yorucam seni biraz hakkını helal et.

    Şimdi hocam benim elimde Dell 7567 Laptop bulunuyor, daha çok yeni 6 aylık bir laptop öncelikle sadece windows konusunda değil temel olarak bilgisayar konusundaki bilgilerine ihtiyacım var hocam.

    Şimdi ben bu laptop'a 6 ayda 10 kez format atmışımdır. Önceleri bedava w10 olayından yararlanmak istiyordum olmadı o konudada siz baya yardımcı olmuştunuz, sonrasında kendim orjinal key alıp Win 10 1607 sürümünün kurulumunu yaptım. Önce sizin bu konudaki güncelleştirmeleri dahil ederek atmak istedim lakin dosya boyutu 5gb'ı geçtigi için ntfs olarak format atamadım bu yüzdende sadece bu konudan indirdiğim 1607 sürümünü indirip kurdum ve yaptığım işlemleri sana anlatayım; ( Mühendis Murat'ın konusundaki rehberden birçok bilgi edindim )

    Windows'u C'yi tamamen silerek SSD üzerine başarılı bir şekilde kurdum.
    Bilgisayarı açtığım gibi services.msc'den girip windows update'i durdurup devre dışı bıraktım
    Ardından aygıt yöneticisinden donanım kimliği ile aygıtları internet üzerindne indirip kurdum.
    Ondan sonra DWS Lite programı ile telemetreleri ve windows defender ile update'i tamamen sildim, kaldırdım.
    Ardından kullandığım birkaç programı yükledim ve sanıyorum ki temiz bir format bu şekilde olması gerekiyor yani şimdiye kadar öğrendiğim, bilgi edindiğim olaylar bunlar temiz bir kurulumu bu şekilde yapıyorum ve oynadığım sadece 2 oyun vardır, Bir tanesi Klasik olarak PUBG, diğeri ise Warface, Pubg biraz sistemi zorlasada Orta ayarlarda 60 Fps üzeri çok rahat oynuyorum ama maalesef bu konuda sen yardımcı olamazsın sanırım ama 60 fps üzeri devamlı olarak oynasamda sanki oyun bana yavaş geliyor yani eskiden oynadığım oyunlardaki hıza ulaşamıyorum gibi bir yargıya sahibim belki psikolojik belkide laptop ekranından kaynaklanıyor doğruyu konuşmak gerekirse hiç memnun değilim bu olaydan. Warface ise zaten 150 fps altına inmiyorum kısacası oyun performansından memnunum sadece ekranından değilim neyse kusura bakma konu ile alakası yok.

    Hocam benim soruma gelecek olursak normal bir temiz kurulumun ( Yükler, güncelleştirmeleri yapar, hiçbirşeye karışmadan ne bir ayar, ne bir program ile kısacası standart bir kurulum ile ) dışında bizlerin neler yapması gerekiyor yani şöylede sorabilirim 1607 sürümünü siz tavsiye ettiğiniz için kurdum ben yani stabil, yarı stabil, geliştirici tarzında bir yorumunuz olmuştu mart 2018'e kadar destek alacağı için 1607'i şuan önermiştiniz ama dediğim gibi istediğim performansa ulaşamadığımı hissediyorum ve nasıl olduğunu bilmiyorum ama mesela 6 Tane Metin2 oyununu açtığımda işlemcim i7-7700HQ turbo ile 3.6, 3.7 ghz'de çalışarak %100'e ulaşıyor ve buda bilgisayarı ısındırıyor yani önceden hiç böyle bir fan çalışması duymazken şimdi gece pazar çarlarını açık bıraktığımda sabaha kadar fanlar hızlı bir şekilde sogutmaya çalışıyor sıcaklık ise 60-65 derece arasında kalıyor sabah kontrol ettim, bizim laptop'umuzda bir sıkıntı vardı fps drop şeklinde CPU Throttle dediğimiz olay vardı onu senin gibi bir bilgili hocamızın bir programı sayesinde halledebildik, yani bu konudada sana sormak istiyorum throttle stop programı ile oyunlarda mesela pubg'de herhangi bir işlemci kısıtlaması olmadan sürekli turbo modda 3,5 3,8 ghz arasında laptop'u kullanıyoruz bu da dolayısıyla işlemciyi 80-85 bir kere şahit oldum 1 saniyeliğine 90 dereceye kadar çıkarabiliyor diğer türlü dell'in kendi yaptığı birşey imiş işlemci 75 derecenin üstüne çıktığında çekirdek hızlarını düşürüp 2.2, 2,3 ghz'e sabitleyip sogutmasını sağlıyormuş belkide saçma düşünüyorum ama sizin düşüncelerini öğrenmek istedim. Standart bir temiz kurulum yapıp hiçbirşeye dokunmadan devam etmek mi ? yoksa dediğim gibi parti yazılımlar kullanarak ( DWS Lite ) ne bileyim güncelleştirmeleri kapatıp, kendin yükleme gibi tavsiye ettiğiniz ayar nedir hocam hangi windows sürümü ile hangi programlar ile neler yapmalıyız ben bide sizden tavsiye almak istiyorum çünkü dediğim gibi bilgili olduğunuzu düşünüyorum ilk ve son kez bunun cevabını alabilirsem çok memnun olurum.

    Teşekkürler.


    Hocam bu arada sizin nasıl bir yol izlediğinizi ben merak ediyorum bu arada onuda açıklayabilirseniz hangi sürümü kurduğunuzu, update yapıp yapmadığınızı, dws lite tarzı programlar kullanıyor musunuz ? birde bunu açıklarsanız çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UJohnLAue -- 31 Ocak 2018; 15:27:39 >
  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 10 yıllık bir kasa kullanıyorum. Ekran kartım 2 yıl boyunca bozuktu ve onboard ekran kartı ile bu kasayı kullandım. Bozuk olan ekran kartımı da 2 ay önce fırında 200 C derecede 7 dakika ısıttım ve bozuk kart düzeldi şuan çalışıyor.

    Benim PC'nin özellikleri Core 2 Duo 2.8Ghz İşlemci 4 GB DDR2 800Mhz RAM 512MB HD3870 ekran kartı.

    Şuan Windows 10'da izlediğim yol güncelleştirmeleri alan en eski sürümü kullanmak şeklinde yani şöyle.

    1507 ve 1511'nin güncelleştirme desteğini kesildiği için bu sürümleri önermiyorum.

    1607 Mart sonuna kadar kullanılabilir. Sonra 6 ay daha, 1703 sürümünün güncelleştirme desteği kesilen kadar 1703 sürümünü kullanıcam.

    Windows 10'u yükledikten sonra Pro sürüm kullandığım için güncelleştirmeleri tamamen kapatmıyorum. Çünkü Kalite güncelleştirmeleri hataları kapatıyor ve stabiliteyi arttırıyor. En önemlisi de güvenlik açıklarını kapatıyor.

    Windows'u kurduktan sonra Windows Defender'ı hemen kapatıyorum.

    Sonra güncelleştirmeleri yükleyip Sürücü güncelleştirmesi yapıyorum.

    Belli başlı sürücüleri yüklüyorum.

    Chipset sürücüsü
    Ekran kartı sürücüsü
    Ethernet sürücüsü
    Ses kartı sürücüsü

    Sürücü güncelleştirmelerini de yaptıkdan sonra kullandığım diğer programları yükleyip işlemi bitiriyorum.

    DWS Lite programını hiç kullanmadım. Onun hakkında yorum yapamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.