Şimdi Ara

Windows 10 Ekran Parlaklığı Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Windows 10 en son güncelleştirmeden sonra ekran parlaklığı her açılışta "Önerilen" ayarda açılıyor. Her açılışta 2 kere tıklayıp "En parlak" ayara getiriyorum. Bir süre sonra sıkmaya başladı. Laptop kullanıyorum. Laptopta ortam ışığını ölçen bir donanım yok ama bilgisayarda böyle saçma bir özellik var şuanda. Sadece bu da değil. Prize takılıyken En parlak yaptığım zaman ekran ışığını prizden çıkarıp pil moduna geçince tekrardan Önerilen ayara düşüyor ekran parlaklığı. Ben de tekrardan ayarlamak zorunda kalıyorum.

Bahsettiğim ayar şu:

İnternette çözümü bulamadım. Şu özelliği nasıl kapatacağımı bilen varsa yardım edin lütfen. Her açılışta "En parlak" ayarda açılsın istiyorum sadece.

• Sorun devam ediyor...
  • Şimdi baktımda bende o buton yok yerine gece ışığı butonu var. Garip.
  • Oradaki butonlar, dizilimi vs ayarlanabiliyor diye biliyorum hocam. Ama sonuç olarak sizin En parlak modda açılıyor belli ki ihtiyaç duymamışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animetrk -- 9 Temmuz 2017; 12:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

Oradaki butonlar, dizilimi vs ayarlanabiliyor diye biliyorum hocam. Ama sonuç olarak sizin En parlak modda açılıyor belli ki ihtiyaç duymamışsınız.

Ben sağ alttan batarya simgesinin ordan %50 ye ayarlı hiçde değişmiyor yani kendi kendine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın açılıştaki hızlı başlatma ayarları ile ilgili bir duruma benziyor. Hızlı başlangıcı kapatarak bu sorunu giderebilirsiniz. Detaylı anlatımhttp://tvtekno.net/2017/07/09/windows-10-ekran-parlakligi-sorunu/ mevcut.
  • denetim masasından güç seçenekleri sekmesinden planlar var. Ordan ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hızlı başlat seçeneği sorunu çözmedi. Denetim masasındaki güç ayarlarında yüksek performans ve en yüksek ekran parlaklığı seçili.

• Güç seçeneklerinde DENGELİ seç. gelişmiş ayarları tıkla, aşağıdakileri değiştir. Sorun çözülecek.

EKRAN ayarı menüsünde aşağıdakileri değiştir.

Karan ekran parlaklığı ayarlarını pilde ve prizde %20 yap.

"Uyarlamalı ekran parlaklığı" ayarlarını pilde ve prizde KAPAT, sorunun çözülmüş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 2 Ekim 2018; 11:36:35 >
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Eski bir konu hocam, bu bilgisayarı sattım yenisini kullanıyorum şuanda ama teşekkür ederim cevabınız için

Sanırım yine bir Windows güncellemesiyle kendi kendine çözülmüştü problemim.

Benzer bir sorun bende de var.
    Ve bu resimdeki ayar bende yok.
    Dell 3542 notebook. intel 4400 ve nvidea 840M var.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    windows güncellemesi ile adı v eyeri değişmiş olabilir, güç seçenekleri menüsüne gir, ayarların hepsini oku.

Kararan ekran, otomatik ekran aydınlatma falan yazanı bul KAPAT işaretle.
    İnan defalarca okudum her gelişmiş ayarını ama maalesef.
    Yine de teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.