Şimdi Ara

Windows 10 daki Anlamsız Yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Ben bundan önceki bilgisayarlarımda özellikle Windows 10 kullanmaktan kaçındım. Daha önce kullandığımda genel bir performans düşüklüğü yaşadım. Masaüstü bilgisayarımda (FX 6300, HD7870XT, 8GB) özellikle ilginç bir şekilde çokça FPS farkı bile yaşadım (Gerekli her türlü driver yüklemesini ve güncelemeyi yapmıştım.). Mecburen tekrar format atıp Windows 7 kurdum ve gözle görülür bir performans artışı yaşadım.

    Ancak geçenlerde yeni dizüstü bilgisayar aldım ve Linux Endless ile geldi. Ben de en güncel Windows sürümü olsun diye 10 yükledim(Microsoftun sitesinden indirdim). Bütün güncelleştirmeleri yaptım, güncel driverları yükledim. Ancak bilgisayarın normal performansını bilmediğim için Windows 10'dan dolayı bir kayıp var mı bilemiyorum. Ancak fotoğraflar uygulamasını falan açarken lüzumsuz bir bekleme yaşıyorum. Dediğim gibi bu cihaza da driverlarını yükledim (En güncel), Windows güncellemelerini yaptım. Acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var maksimum performansı almak için? Windows 7'ye geçmeyi düşünüyorum ancak açıkçası tekrar format bütün driverlar falan uğraşmak istemiyorum. Sizin bu konuda fikriniz tavsiyeniz nedir ?

    Dizüstü bilgisayarım:
    Acer A515-51G-388J
    i3 -6006U İşlemci
    4 GB DDR4 RAM
    Nvidia 940 MX Ekran Kartı
    Şimdiden teşekkürler.







  • merhaba

    sorunla ilgili olarak şu adımlaır öneririm windows 10 grafik özelliklerini çok kullanan işletim sistemi ayrıca arkaplanda çalışan bir çok uygulama mevcut bu yüzden işlemci hıznız ve ekran kartınızın iyi olması gerekir

    ▸▷ windows 10 donma ve porformans sorunlarını giderme hızlandırma :https://www.youtube.com/watch?v=JbzhnFjHHgE
    ▸▷ Bios nasıl güncellenir :https://www.youtube.com/watch?v=ZLUdhkX0DvU
    ▸▷ chipset nasıl güncellenir :https://www.youtube.com/watch?v=u-OiXiulpf8




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.