Şimdi Ara

Windows 10'da 0xc000000d hatası (ve Legacy Booting sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo Y500 GT650m Sli laptop sahibiyim.
    Makine ilk aldığımda Windows 8 idi. Önce 8.1e, ardından da 10a yükseldi.

Bilgisayarı resetlerken makine 10 dakika boyunca dondu kaldı. Ben de en son güç düğmesine basarak kapattım. Açmaya çalıştığımda ise şöyle bir hata aldım;

Recovery
    Your PC needs to be repaired

The Boot Configuration Date file is missing some required information.
    File:\BCD
    Error Code: 0xc000000d

You'll need to use the recovery tools on your installation media. If you don't have and installation media, contact your system admin or PC manufacturer.

Bu sorunu arattığımda, karşıma çıkan sonuçlara göre harici bir kaynaktan Windows 7 veya 8 diski ile boot yapıp, sistem onarma ile sorunun giderilebileceği söyleniyordu. Ama ben format atma işini Lenovo'nun kendi Onekey Recovery'si ile yaptım hep ve elimde ya da yakınımda kurulum diski yok.

Onekey Recovery'yi açıp baktım, sistem kurtarma var mı diye, dümdüz formata giriyor o.
    Recovery'de aradığımı bulamayınca biraz BIOS'u kurcalayayım dedim. O esnada boot seçeneklerindeki bir ayarı UEFI'den Legacy'ye çevirdim. Şimdi ekrana komple görüntü gelmiyor. Ne Recovery'ye girebiliyorum ne BIOS'a.

1- Ekranda hiçbir şey göremezken boot ayarını nasıl eski haline getiririm?
    2- Harddiskteki dosyalarımı kaybetmek istemiyorum. Sistemi en azından sıfır kurulum yapmadan önce açayım ki yedeğimi alıp sıfır kuruluma başlayayım. 0xc000000d hatasına rağmen makineyi nasıl açabilirim?

Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.