Şimdi Ara

window açılış ve kapanışta neden bu kadar bekler????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows açılışta bar 14 sayıyorcok fazla deilmi? eski makinem 9 sayıyordukapanışta da cabası
    yeni makine:
    -amd3700
    -epox 9npa ultra
    -1024 corsair dual ddr400
    -radeon x800gto fireblade
    -western 250 gb sata2
    -nec3550a

eski:
    msi a266
    amd athlon 1700
    128+256 oem ram
    samsung 30 gb ide
    lg writer
    mx 440 64 mb

• prefect klasörünü boşalt açılış çok önemliyse senin için
  • hocam sistemi yenile belki fazla yükleniyorsundur ama bilgisayar format atmadan windows cd sini tak ve sistemi yenile de tekrar kursun bilgi kaybı fan olmuyo sadece bir saat falan beklersin. ben de norton kurmuştum kaldıramadım her yerden dosyalarını sildim açılırken 4 dk bekliyordu şimdi tamam oldu ben de de 2.8 p4 750 mb ram var
  • peki kapanırken bu kadar beklemesini neye baglıyorsunuz?
  • açılış Süresini Kısaltın

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

XP'nin hızlı kapatılması

Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:
    HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş.Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir değeri 20000'den 200 yap

Alıntıdır. Ama nerden alah bilir. Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: imp_hea_tus

açılış Süresini Kısaltın

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

dostum bu bolumu anlamadım nereye ne yazacam yaw

• bu ayki chip dergisinde vardı kapanış ve reset sürelerini inanılmaz hızlandırıyor ben kullandım sonuç çok çok iyi. sisteme zarar verdiğini de sanmıyorum. tek dikkat etmen gerekn bu kısayollara tıkladığında word, excel gibi kaydetmediğin uygulama olmayacak. yoksa gider yaptıkların.

http://www.xp-smoker.com/freeware.html

superfast shutdown programın adı. denemeni tavsiye ederim.

açılış sürende kesinlikle arkadaşların söylediği prefech klasörünü disable et. msn den bana ulaşırsan bunun için hazırlanan ufak programcıklar var onu yollarım sana. daha sonra cdromlara bak. muhtemelen 2 tane sende dvd ve cd gibi bunların jumper ayarlarını değiştirip master slave olarak değiştirerek dene göreceksin çok farkedecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: OrJun

quote:

Orjinalden alıntı: imp_hea_tus

açılış Süresini Kısaltın

dostum bu bolumu anlamadım nereye ne yazacam yaw

Satrat menü çalıştır regedit yaz HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters

• SİSTEMİN BAYAĞI İYİ.BU SİSTEMLE 14 BAR SAYMASI DONANIMLA ALAKALI DEĞİL.%100 İŞLETİM SİSTEMİN YIPRANMIŞ.AÇILIŞI VE KAPANIŞI HIZLANDIRMAK İÇİN REGEDİTTEN BAZI AYARLAR YAPILABİLİYOR AMA BU DA O KADAR BÜYÜK BİR YARAR SAĞLAMAZ.ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ WİNDOWS===PREFECT KLASÖRÜNÜ BOŞALT BU BİRAZ HIZLANDIRIR.AMA DAHA DA İYİ OLMASINI İSTİYOR İSEN XP CD'SİNİ TAK ONAR DE.PC'İN FORMAT ATMIŞ GİBİ OLUR.EMİNİM O 14 BAR.8 E DÜŞECEKTİR
    quote:

windows açılışta bar 14 sayıyorcok fazla deilmi? eski makinem 9 sayıyordukapanışta da cabası
    yeni makine:
    -amd3700
    -epox 9npa ultra
    -western 250 gb sata2
    -nec3550a

eski:
    msi a266
    amd athlon 1700
    128+256 oem ram
    samsung 30 gb ide
    lg writer
    mx 440 64 mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 29 Ocak 2006 11:36:41 >

• eyw dostum dediğni yapıorumregeditden den kapanması ıcın olanı yaptımama bu sistem nası azar gordu yaa daha 2 gün oldu windows u kuralı
    quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim171

SİSTEMİN BAYAĞI İYİ.BU SİSTEMLE 14 BAR SAYMASI DONANIMLA ALAKALI DEĞİL.%100 İŞLETİM SİSTEMİN YIPRANMIŞ.AÇILIŞI VE KAPANIŞI HIZLANDIRMAK İÇİN REGEDİTTEN BAZI AYARLAR YAPILABİLİYOR AMA BU DA O KADAR BÜYÜK BİR YARAR SAĞLAMAZ.ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ WİNDOWS===PREFECT KLASÖRÜNÜ BOŞALT BU BİRAZ HIZLANDIRIR.AMA DAHA DA İYİ OLMASINI İSTİYOR İSEN XP CD'SİNİ TAK ONAR DE.PC'İN FORMAT ATMIŞ GİBİ OLUR.EMİNİM O 14 BAR.8 E DÜŞECEKTİR
    quote:

windows açılışta bar 14 sayıyorcok fazla deilmi? eski makinem 9 sayıyordukapanışta da cabası
    yeni makine:
    -amd3700
    -epox 9npa ultra
    -western 250 gb sata2
    -nec3550a

eski:
    msi a266
    amd athlon 1700
    128+256 oem ram
    samsung 30 gb ide
    lg writer
    mx 440 64 mb

peki bu onarma işlemini ingilizce bi winxp uzerine eski surum molan bi türkce wincdsi ile yapabilirmiyim?_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrJun -- 29 Ocak 2006 11:46:49 >

• Başlat-çalıştır-defrag
  • ee yaptım bişi geldi kayboldu hızlıca tüm yapmam greken bu mu hajuacemiyim bu konularda kusura bakma
    quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Başlat-çalıştır-defrag
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.