Şimdi Ara

win98 + XP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben de 2 tane işletim sistemi var fakat ikiside tam randımanlı çalışmıyor nedenini hiç anlayamadım
    sistemim : MSIKT4av board, amd 2500 , 512 ram , gf4 mx 440 , 80 GB HD fakat iki işletim sistemide doğru dürüst çalışmıyor. mesela XP de oyunlar çalışmıyor sürümünden kaynaklanmadığına eminim çünkü aynı sürüm olan arkadaşımda çok rahat oynanıyor (beklenmeyen hata veriyor)
    eğer yapabileceğim bir şey biliyorsanız yardım edin
    Defalarca format attım 98e atınca boot ekranı kayboluyor onu geri getiremiyorum taki XPye de format atıncaya kadar bunun bir çaresi varsa onuda öğrenebilirsem çok sevinirim



  • bence temiz bi format daha at. Sırf Xp'yi yükle, güncellemeleri falan yap. Ekran kartını da güncelle. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Olmadı WinMe yükle. 98 le falan uğraşma artık
  • iki işletim sistemini aynı partition a kurduysan sorun çıkması cok doğal
  • bence ilk önce Fdisk çek hdd'yi bölme formatını çek ve istediğin işletim sistemini (örneğin C=>win98) yükle sonra bir partition programı ile ( Partition Magic 7.0 veya 8.0 öneririm) windows üzerinden harddiskini isteğin şekilde böl sonra (örneğin D=> win XP) yükle.Sonra Boot programlarından birini C bölümüne yükle (Acronis OS Selector bu işi iyi yapıyor.) sonrası sana kalmış.ister 2- ister 3 işletim sistemini beraber kullan.ben 3 tane kullanıyorum şu an.

    Bilgisayarının tam istediğin gibi çalışması için bence XP'nin service packlerini yüklemen gerekiyor.Ayrıvca ekran kartının driverlarını da yüklemeni,kendi programının içinden direct3D ve openGL (örneğin PCI doku bellek boyutlarını falan arttırabilirsin) ayarlarını daha stabil çalışabilecek bir şekle getirmen gerekiyor. ve oyun içindeki graphic ayarlarınıda ekran kartının performansına göre belirlemen gerekiyor..

    Benim düşüncenm bu yani benim deneyeceğim ilk şey bu olurdu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.