Şimdi Ara

Win7 , ses sorunu ve Z5500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Onboard Realtek ses kartı kullanıyorum xp'den win7 geçtiğimden beri kolonlardan aldığım ses xp'ye göre yarı yarıya azaldı.Sitelerden ve bloglardım okuduğum ve önerilen her ayarı yaptığım halde bir verim alamadım. 64 bit işletim sistemi kullanıyorum ve realtek'in sitesinden son driver kurulu. Z5500 eski xp günlerine nasıl geri götürebilirim?. Tabi muhtemelen ses karı almamı tavsiye edeceksiniz ama şu anda yeni bir ses kartı almayı düşünmüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma100 -- 21 Ekim 2012; 20:27:31 >



  • up
  • Arkadaşım xp deki directaudio özelliği vista ve sevenda yok xp deki sesin kalitesi sesin doğrudan ses kartına çözdürülmesinden kaynaklıdır(az yazılım çok donanım).Sevenda ses kartı ile onboard üzerindeki ses çipinin farkını bile anlayamayabilirsin çünkü işletim sistemi stabilite koruma adına doğrudan ses kartınadireck donanımsal ses çözdürme yapmaz(çok yazılım az donanım) bunun yerine yazılımsal sesi çözerki bu da bariz bir performans,kalite düşüklüğü yaşanır.Xp ve ubuntuda aldığım sesi vista,sevenda bir tülü alamadım(analoğ bağlantıda ve kulaklık bağlamada dac (digital analog converter-çipler)lar çok önemli yoksa sesi optikten ilettecekseniz pc nin bir işi kalmıyor..Xp de hem onboard tan hemde ses kartından çok daha güzel ses almaktayım.
    Herhangibi bir donanımsal sorunuz gene xp den gene güzel ses alabiilirsiniz.

    özetle hem xp hem seven kullanın hatta yer sorununuz yoksa birde ubuntu kurun açılışta seçersiniz istediğiniz sistem açılır onu kullanırsınız.
    sadece xp ve seven kuracaksanız önce xp sonra sevenı kurun kurulum sırası çok önemli (ubuntu da deneyecekseniz en son ubuntuyu kurun kurulumda diğer işletim sistemlerin yanına kurun deyin ilk seçenek ve nete bağlı olsun sistem güncellemeyide açın)

    umarım yazdıklarımın bir faydası olur.




  • Yazdıkarınızın faydası oldu tabiki teşükkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.