Şimdi Ara

Win7 işletim sistemi Ağ problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İs yerinde 4 adet pc var 3 tane si win 7 kullanıyor fakat bir tanesinde zorunluluktan dolayı XP kullanmaya devam edip Win 7 ye geçemiyoruz...

Şimdi Xp olan makina 24 saat server gibi çalışmaktadır .. kamera kaydı vs. kullanılan yazılımlar ve diğer programlar XP işletim sistemi üzerinde yüklüdür...

XP yüklü makina herhangi bir karşılama ekranı gelmeden yani kullanıcı hesabı adı ve şifre sormadan direk sistem açılmakta, kamera kaydı, MSN vs. diğer programlar otomatikman açılıp çalışmaya başlamaktadır... sorunsuz...

Elimizde Güç kaynağı olsada, Xp yüklü bu makina olası bir elektirik kesilmesi vs. durumunda sistemi otomatikman biostan ayarladığım için güç geldigi anda power düğmesine basmadan açılıyor ve kamera kaydı vs. olaylar işlemeye başlıyor... Güvenlik açısından diyelim....

Win 7 yüklü makinalardan Ağda Xp yüklü bu makinaya bağlanmak istedigimde... çalışma grubundan xp yüklü makinayı görüp cift tıklıyorum kullanıcı adı ve şifre girmem gereken pencere karşıma geliyor... Daha onceden xp yuklu makinadan paylaşımı açıp Guest hesabına şifre tanımladığım için
    kullanıcı adı : guest Şifre:******* yazıp ağdan xp yüklu bilgisayara girip gerekli dosya aliş verişini çok rahat bir şekilde sorunsuz yapabiliyorum....

Gelelim esas sorunumuza:

Xp yüklü Ana pc ye Win 7 Ultimate 32 bit kurup, tüm ağ ayarlarını, çalışma gurubu ismini, paylaşımı Kamera kayıt programı vs. tüm ayarlamaları sorunsuz yapiyorum.

Win 7 kurduğum yeni pc ye, vermiş olduğum kullanıcı adını ve şifreyi girip açtıgımda diğer pclerden ağdan bu bilgisayara verilmiş olan kullanıcı adı ve şifreyi girerek Win 7 yuklü ana pc ye erişebiliyorum... dosya trasferi vs. tüm işlemlerimi sorunsuz yapabiliyorum ...

Yanlız benim istedigim şu: Win 7 Yüklü bu bilgisayar açılırken karşılama ekranı gelmesin, yani kullanıcı adı ve şifre girilmeden açılsın istiyorum çünkü karşılama ekranı geldiginde kullanıcı adı ve şifreyi girmeden pc açılmıyor ve kamera kaydı başlamıyor... Güvenlik açısından....

Aslında kullanıc adı ve şifre girmeden pc yi açabiliyorum her sey normal olarak açılıyor.... fakat bundan sonra diğer pclerden Win 7 yuklenen bu ANA bilgisayara kullanıcı adı ve şifresiz açıldığı için Bu pc ye bağlanmak dosya alışverişi yapmak mümkün olmuyor ... BAĞLANAMIYORUM...

Xp deki gibi Guest hesabı felan tanımlayıp girsemde Elektirik gidip geldiğinde pc açıldıgı halde kullanıcı adı ve karşılama ekranı geliyor ve sonra kulanıcı adı ve şifre girmeden tam açılmıyor kamera kaydı vs. başlamıyor

Şimdi karşılama ekranı gelmeden direk bu Win 7 yüklü pc açıılsın kamera kaydı başlasın ve ağdaki diğer pc ler Win 7 yuklu bu ana pc ye ağdan bağlanabilsin....

neyi nasıl yapayımki Xp deki gibi sistem direk açılsın Kamera kaydı başlasın ve Ağdaki diger pc ler bu makinaya paylaşıma açık bölüme erişebilip kullanabilsinler.......

Biraz uzun bir yazı oldu ama başka türlü anlatmam mümkün değildi

Umrarım bir çözümü vardır ...

Lütfen bilgisi olan arkadaşar cevap versin boş şeyler yazıp forum kirliliği yaratmayalım...

Yardımıcı olan arkdaşlardan Allah razı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muscal -- 25 Nisan 2012; 19:11:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.