Şimdi Ara

Win7 64 bit mi 32 bitmi (Sistemimi Açıkladım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 64 bitmi yoksa 32 bitmi kurmalıyım? Ve hangi sürümü Önerirsiniz (Ultimate vb.) ? PC'min sistem özellikleri :

Intel Core 2 Duo e4500 2.20 Ghz çift çekirdek

2Gb ram dual channel + 1 gb Kingston 800 Mhz DIMM = Toplam 3GB Ram

Ekran Kartı : ATI Radeon 1950x Pro Sync Master WWDM 512 Mb 256 bit Paylaşımlı

Ben Win7 Home premium 32 bit kullanıyorum ve açıkcası pek memnun değilim.svchost.exe de baş belam zaten.Oyunlarda performans olarak 64 bit diyorlar..Oyun için soruyorum.Sizce Hangi bit ve hangi sürüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TayfunPCR -- 15 Temmuz 2016; 23:07:13 >

• hocam o bilgisayara farklı bir işletim sistemi kurmanız size bir artı kazandırmaz. yeni oyunları zaten oynayamazsınız o sistemle.
    yani bence farklı bişey yüklemenize gerek yok.
  • 64-bit yazılımlar nerdeyse 2 kat RAM tüketiyor, örneğin Windows Media Player 12'nin 32 BIT olanı boştayken 7 MB ram yiyor, 64-BIT olanı 14 MB ram tüketiyor, Windows'un kendiside öyle, örneğin sistem boştayken 64-BIT Windows en az 1 GB ram tüketiyor, 32-BIT olanı ise 600-700 MB'lerde ram tüketimi, bana sorarsan 4 GB ram lazım 64-bit için.
  • Eğer format atacaksanız, 32 bit yükleyin başınız ağrımasın. 2-3 gb ram için 32 bit idealdir.
  • çok sağolun yorumlarınız için teşekkürler. Fakat 32 bit kuracaksam hangi sürümü önerirsiniz? ultimatemi? @Canok @cparty69 @C_K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TayfunPCR -- 15 Temmuz 2016; 16:18:18 >
  • Windows 7 Home Basic 32 BIT olanı tavsiye ederim, fakat bitlocker gibi Windows Ultimate sürümüne özel yapılar bu sürümde mevcut değil, eğer bitlocker kullanıyorsan sorun yaşarsın ve arayüzüde aero'ya tam destek vermiyor, yani arayüzü biraz daha basit Ultimate sürüme göre, onun haricinde Home Basic sürümü çok hafif ve performanslıdır, ayrıca daha az sistem tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TayfunPCR

Windows 7 64 bitmi yoksa 32 bitmi kurmalıyım? Ve hangi sürümü Önerirsiniz (Ultimate vb.) ? PC'min sistem özellikleri :

Intel Core 2 Duo e4500 2.20 Ghz çift çekirdek

2Gb ram dual channel + 1 gb Kingston 800 Mhz DIMM = Toplam 3GB Ram

Ekran Kartı : ATI Radeon 1950x Pro Sync Master WWDM

Ben Win7 Home premium 32 bit kullanıyorum ve açıkcası pek memnun değilim.svchost.exe de baş belam zaten.Oyunlarda performans olarak 64 bit diyorlar..Oyun için soruyorum.Sizce Hangi bit ve hangi sürüm?

Windows 7 64 bit home basic tadından yenmez.Malum aero falan derken sistem yavaşlıyor.

Ayrıca bu sistem win 10'a uyumlu.Win 10'a da geçebilirsiniz tabii önce yükseltme yapın.Sizin kararınız win 10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 15 Temmuz 2016; 20:52:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vista 64 Bit Kullanlar Buraya!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    @Audi383848 Millet 32 bit demiş.Eğer bi tecrüben varsa cidden Windows 7 64 bit home basic 'i önerirmisin?Home basic tamam ama 32 bit mi 64 bit mi?
  • Yorumlarınız için teşekkürler @cparty69 ve @Audi383848. Home basic 32 bitmi 64 bitmi Cevaplarınızı bekliyorum millet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TayfunPCR

@Audi383848 Millet 32 bit demiş.Eğer bi tecrüben varsa cidden Windows 7 64 bit home basic 'i önerirmisin?Home basic tamam ama 32 bit mi 64 bit mi?

Evet şimdi yine başladı 32 bit mi 64 bit mi sorusu?

32 bit iyidir,harikadır.

64 bit de aynıdır.

Ancak bazı yazılımlar var ki 64 bit istiyor.Mesela vmware ya da premiere pro gibi profesyonel programlar.

Ben bir ara bir tane pc gördüm.Core 2 quad idi hatırlamıyorsam win 7 home basic bile değildi yüksek versiyonuydu ve 2 gb ram vardı.Bu pc ile tecrübem var.Boşta 800-1000 mb ram kullanıyor.Tabii aero olunca.Ama pc kasmıyordu.Sistem 64 bitti.

32 bit olsa 700-550 mb arası kullanır ki bu da iyi bir değer.Ancak yazılımlar artık 32 bit desteğini bitirir diye bir korkum var.

32 bit için gayet yeterli sistem.Ramini tam görer umarım.

Ancak 64 bit daha perfonmanslı diyorlar o da düşündürdü beni.

Kararımı verdim 32 bit olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 15 Temmuz 2016; 23:17:30 >

• Ramin 4 gb altinda oldugu icin kesinlikle 32 bit. Eger 4 e tamamlama imkanin varsa 64bit daha performasli calisacaktir. Win 7 senin icin idealdir. Hangi versiyon dersen home basic adi ustunde home basic :). Ultimate daha genis ileri duzey sistem ayarlarini degistirme imkani saglar ama bu konularda tecrubesi olmayan ben nette gezer oyunuma bakarim fazla kurcalamam diyenler icin basic uygundur.

Bir onerim daha var gorsellik benim icin cokda onemli degil daha performansli calissin diyosan

Bilgisayarim sagtik ozellikler - gelismis sistem ayarlari - gelismis sekmesi - performans bolumunde ayarlar - gorsel efektler sekmesinde - en iyi performans icin ayarla secip tamam diyosun . Farki gorursun begenmezsen eski haline getirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultimate 64Bit Kur Sıkıntı Olmaz 3Gb Ram Yeterlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.