Şimdi Ara

win 7 il e ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum Xp çöktüğü zaman onarma işlemleri işe yaramazsa devreye Mini XP, Hiren Boot gibi çözümler oluyordu. Fakat Win 7'de bunlar haklı olarak bir işe yaramıyor. bildiğiniz Win7'de bu tarz program varmı? Önemli olan Win7 boot esnasında mini xp gibi devreye girip içindeki datalara ulaşılabilecek bir boot program.. isteyen arkadaşlar pm de atabilir.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: bycompworld

Arkadaşlar selam,

Malum Xp çöktüğü zaman onarma işlemleri işe yaramazsa devreye Mini XP, Hiren Boot gibi çözümler oluyordu. Fakat Win 7'de bunlar haklı olarak bir işe yaramıyor. bildiğiniz Win7'de bu tarz program varmı? Önemli olan Win7 boot esnasında mini xp gibi devreye girip içindeki datalara ulaşılabilecek bir boot program.. isteyen arkadaşlar pm de atabilir.

teşekkürler

Selam
    Hen var mı diye soruyor, hem de isteyen arkadaşlar PM atabilir diyorsunuz. Anlaması zor bir mesaj.

Böyle bir işletim sistemi istiyorsanız, kendi hazırladığım hem USB, hem de CD'den çalıştırabileceğiniz, Win7 Enterprise PE 32-bit işletim sistemi mevcut. Aynı zamanda internete girebilir, dosyalarınızı kurtarabilir, sürücü indirebilir veya istediğiniz işi görebilirsiniz.

İstiyorsanız PM gönderin, size linkini vereyim..
    Kolay gelsin..

• tşk ederım sımdı pm atacam..

bazı arkadaslar forumda okuyup yazmıor pm takılıyorlar ondan oyle yazmıstım :D
  • işletim sistemi çöktüğü zaman mini xp ile bilgisayarınızı başlatıp içindekileri zaten kurtarabilirsiniz. xp için ayrı windows 7-8 için ayrı cd ye gerek yok. bu tarz programlar zaten cd üzerinden çalışır sizin çökmüş işletim sistemiyle işi olmaz. bilgisayarınızın işletim sistemi ne olursa olsun açılır...
  • evet doğru soyluorsun fakat mini xp ile actıgında win7deki dosyalara ulaşamıyorsun ;) 2.hdd olarak baska pcye bağlayıp dataya ulaşıp kurtarabildim. fakat bu cıhaz bır notebook ve hdd sokmek resmen ızdırap oluyor.. mni xp veya xp tabanlı bir cd ıle actıgında win7de deki dosyaları göremezsiniz..

ondan dolayı boyle bir program arıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elebasi7102

işletim sistemi çöktüğü zaman mini xp ile bilgisayarınızı başlatıp içindekileri zaten kurtarabilirsiniz. xp için ayrı windows 7-8 için ayrı cd ye gerek yok. bu tarz programlar zaten cd üzerinden çalışır sizin çökmüş işletim sistemiyle işi olmaz. bilgisayarınızın işletim sistemi ne olursa olsun açılır...

Selam
    Haklısınız ama disk birimi biçimlendirmek gerekiyor ve bunu XP ile biçimlendirirseniz, blockları bölerek biçimlendirir XP.. Oysa bu Win7-8 de blocklar tam kullanılarak biçimlendirilir.. Bu nedenle de daha hızlı kopyalama işlemi gerçekleşir..
  • Arkadaşlar belki yanlış yerlere bakıyorsunuzdur yada başka bir sürüm mini xp kullanıyorsunuzdur. benim alet çantamda bir adet mini xp bulunuyo. ve makinem çöktüğü zaman hiç sıkıntı yaşamadan bilgisayar içindekileri bir usb harddisk yada flash disk bağlayarak alabiliyorum.

Diski biçimlendirme felan da gerekmiyor. zaten biçimlendirdikten sonra ne anlamı kaldı nasıl verileri alacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elebasi7102 -- 17 Ocak 2013; 13:09:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elebasi7102

Arkadaşlar belki yanlış yerlere bakıyorsunuzdur yada başka bir sürüm mini xp kullanıyorsunuzdur. benim alet çantamda bir adet mini xp bulunuyo. ve makinem çöktüğü zaman hiç sıkıntı yaşamadan bilgisayar içindekileri bir usb harddisk yada flash disk bağlayarak alabiliyorum.

Diski biçimlendirme felan da gerekmiyor. zaten biçimlendirdikten sonra ne anlamı kaldı nasıl verileri alacaksınız ?

Selam
    Bir konuda mutabık olalım.
    1. Sistem açılıyorsa, mini XP ile sitem açmaya ne gerek var! Dosyalarınızı zaten kopyalayabilirsiniz.
    2. Sistem açılmıyorsa, mini XP ile açarak dosya kopyalama işlemi yapılabilir.
    3. Demek ki sistemde bir sorun var ve o nedenle mini XP ile açıldı ve dosyalar kopyalandı. Format atılacak ve dosyalar tekrar yüklenecek.
    4. Yukarıda yazdığım gibi XP blockların yarısını kullanarak dosya yazar. Bkz. hazırladığım şema(resim).
    5. Win7-8 ile formatlamak en mantıklı yöntemdir.

Kolay gelsin..

win 7 il e ilgili bir soru

• yazdığınız doğru olabilir. adam orda windows çöktükten sonra içinden veri alabilmek için yol-yordam sormuş. format nasıl atılır diye sormamış...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.