Will, present continuous, going to kalıplarını bir cümlede nasıl kullanıyoruz? yani bir cümlede hangisini kullanıcağımızı nasıl beirliyoruz? Hatırladığım kadarıyla going to kesinleşmiş gelecek planlarımızı anlatırken kullanıyorduk, will ise kesinleşmemiş fakat muhtemel olan gelcekteki şeyleri anlatıyorduk. Fakat araya present continuous da girince karışıyor her şey.
Resimdeki örnekleri cevaplandırırsanız sevinirim.
present continuous'u be going to'dan ayıran özellik içerisinde zaman mekan gibi daha fazla ayrıntı oluyor..
1- be going to - çünkü radyoda hava tahminlerinde duymuş.. kafasına göre tahmin etse will olurdu.. 2- be going to - burda da planlanmış bir ziyaret. 3- will - bir nevi söz veriyor. 4- will - tahmin ediyor. ama bir kanıta göre değil. 5- present continuous - çünkü zaman belli. 6- be going to - orda bir yamuk hissediyor, o yüzden will olmuyor..
inşallah cevaplar yanlış değildir, fail olmam ben bahsettiğim gibi biliyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: gstrance
present continuous'u be going to'dan ayıran özellik içerisinde zaman mekan gibi daha fazla ayrıntı oluyor..
1- be going to - çünkü radyoda hava tahminlerinde duymuş.. kafasına göre tahmin etse will olurdu.. 2- be going to - burda da planlanmış bir ziyaret. 3- will - bir nevi söz veriyor. 4- will - tahmin ediyor. ama bir kanıta göre değil. 5- present continuous - çünkü zaman belli. 6- be going to - orda bir yamuk hissediyor, o yüzden will olmuyor..
inşallah cevaplar yanlış değildir, fail olmam ben bahsettiğim gibi biliyorum..
Dostum 2. si hariç hepsi doğru 2. de cevap present continuous ile kurulcakmış. Orada friday felan diyor sanırım o yüzden. Cevaplar için çok teşekkkür ederim
Cevap xok basit, kafa karistirici da degil. Going to uzun vadedeki planlar icin. Mesela im going to see a movie next weekend.
Will hemen cabucak yaotigin seyler icin.
Ill make a big sandwich cause im starving gibi
Present cont bunlarla alakali degil. Yaomaya basladigin su an ve devam eden bir fiil icin kullaniyorsun ama o isi henuz bitirmedin.