Elimde zamanında xclip ile S-OFF edilmiş bir WFS var, sonra ben root işini halledip CWM kurarak custom rom yükledim. Yalnız son zamanlarda, telefonumda konuşma konusunda bir şikayetim var (konuşurken, sesim azalmaya başlıyormuş, sanki telefonu masaya koyup uzaktan konuşuyor gibi, bazı arkadaşlarım da direk sesin gelmiyor diyor, özellikle uzun telefon konuşmalarında, rom la alakalı mı bilemiyorum) bu yüzden stock rom'a dönüş yapayım dedim.
Stock rom'a nand backup ı kullanarak döndüm, ama o sırada telefon rootlu olduğu için cihazı güncelleyemedim (cihazda 2.3.3 vardı stock). Sonra internetten (RUU_Marvel_HTC_TUR_1.37.468.3_R3_Radio_47.10.35.3 029H_7.46.35.08_release_196383_signed.exe) dosyasını bulup, sanırım telefonun yazılımını bir önceki sürüme döndürdüm, bilgisayara telefonu bağlayıp, exe ye çift tıkladım ve cihaza kurdu. Cihaz direk güncelleme var diyerek, 5-6 kere güncelleme yaptı. Sonuç olarak 2.3.5 e çıktım ve yazılımım 2.26.468.4 oldu.
Şu anda power tuşu ve volume down ile giriş yaptığım ekranda yazanlar şu şekilde,
Daha önceden Locked olayı yoktu sanırım, artık ne zaman geldi bilmiyorum ama bootloader locked durumda, root yetkim yok, telefon stock romda. Sanırım en son versiyonda herşey.
Sorunum şu ki, önceden cihazda CWM vardı, ben telefonu servise verirsem, bu adamlar benim cihazı mıncıkladığımı anlamasınlar diye herşeyi stock şekline döndürmeye çalışıyorum. Stock recovery'e dönmek istiyorum, bu menüden RECOVERY seçeneğini seçince, önce güncelleme yapar gibi dönen yeşil ok ve telefon ikonu geliyor ekrana, sonra da kırmızı ünlem çıkıp öyle kalıyor.
Bu durumda, ben stock recovery'e nasıl dönebilirim? Bu sorunun kaynağı nedir?
Not: Aklıma gelen tek şey, acaba telefon recovery'i güncellemeye çalışıyor fakat bootloader locked olduğu için bu hatayı veriyor yönünde, bilgim yok çok fazla, o yüzden uyduruyor olabilirim.
Bir de telefonunu servise götürmüş olan varsa, içinde stock rom olsa dahi, bu cihaz s-on mu değil mi ya da recovery'si nasıl diye inceleyip kıllık çıkarıyorlar mı garanti konusunda?