Şimdi Ara

Wifi'da Hız Düşmesi ve Yüksek Ping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100 Mbps fiber internet kullanıyorum. Ethernet kablosu ile bağlandığım zaman 90-100 Arası hız alıyorum ama kablosuza geçtiğimde modemin dibindeyken 50'ye düşüyor. 15 metre ilerdeki odama geçince de 40'a. Hızdan yine memnunum ama sorun ping. Oyunlarda normal insanlar 20-30 arası ping alırken ben 75-90 arası ping alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim? Sıkıntı nedir? Bu internet modem konularında falan pek bilgili değilim yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhaba
    Muhtemelen kablosuz 2.4GHz ağ ile internete bağlanıyorsunuz. Adı üstünde kablosuz teknolojisi doğası gereği kablo kadar verimli çalışmıyor. Hele hele günümüzde çevremizdeki sinyal karmaşası düşünüldüğünde aldığınız hızın düşmesi ve ping süresinin artması olağan bir durum. Modemin yaydığı sinyal bilgisayara ulaşana kadar nesnelerin, duvarların vs içinden geçerek soğuruluyor, zayıflıyor bir anlamda engelleniyor.
    Buna çözüm olarak birkaç tavsiyede bulunabilirim. Wifi kanal ayarınızı çevredeki sinyallerle çakışmasını önlemek için değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Ya da ağınızı 5GHz network cihazlarına upgrade yapabilirsiniz. Veya powerline denilen evdeki elektrik tesistanı kullanarak internet ileten sistemi deneyebilirsiniz. En son olarak ve tabii ki en garanti çözüm olarak bilgisayar ve ağ cihazı(modem, router vs) arasına ethernet kablosu çekebilirsiniz. Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.