Şimdi Ara

Wifi Adaptor Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wn8200Nd nin Bır Tık Üstü Veye Aynı Civarda Bir Wifi Adaptor Arıyorum Ama Mutlaka Linux Desteği Olması Lazım Ne Önerirsiniz ?
    Bağlantı Kuracağım Mesafe Uzak Tp-Lınk Wn8200Nd İle Bağlanabiliyorum Ama Sadece Windowsta Çalışıyor Bu Cihaz , Linux İçin Wifi Adaptor Lazım Kalite Ve Sinyal Olarak Wn8200Nd den Düşük Olmasını İstemiyorum Ne Önerirsiniz ? Bütce Sıkıntı Değil 100 Liraya Kadar Çıkabilir.

Yücel Hocam , Siz Bu İşlerden Anlıyorsunuz Yardımcı Olur musunuz ?

• tl-wn7200nd önerebilirim. panel anten takarsanız daha da iyi çekim kalitesi elde edersiniz. ralink chipset kullanıyor. linux ile çalışıyor bizzat denemiştim.
    8200nd realtek8192cu chipset kullanıyor. linux ile çalışması gerekiyor ama siz de neden çalışmadı anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

tl-wn7200nd önerebilirim. panel anten takarsanız daha da iyi çekim kalitesi elde edersiniz. ralink chipset kullanıyor. linux ile çalışıyor bizzat denemiştim.
    8200nd realtek8192cu chipset kullanıyor. linux ile çalışması gerekiyor ama siz de neden çalışmadı anlamadım.

wifi buluyor ama bağlanmıyor
    https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51078.0 sorunumu bunun aynısı , araştırdım aynı sorunu yaşayan hiçkimse çözememiş

• hocam bir de şu çözümü deneyin

https://adamscheller.com/systems-administration/rtl8192cu-fix-wifi/

olmaz ise bir de kali linux ile çalıştırmayı deneyin. kali linuxu, usb ye kurup kullanabilirsiniz. bir deneyin orda da aynı hatayı verecek mi bakalım.
  • 100 değilde 200tl varsa sana tplink 7210n almanı öneririm. Kocaman, ayak kadar birşeydir. Kablosuz u kabloluya çevirir. Aslında bunun dışında da başka bisütü işi yapabilir. Bunun anlamı drivermiş işletim sistemiymiş uğraştırmaz. ister linux olsun ister mac yada webos işletim sistemine sahip tv farketmez. Yeterki cat5 yada cat6 kablolu ağ girişi olsun.
    Ayrıca usb lerden kıyaslanamayacak kadar daha performanslıdır. Kötü yönü yarı profesyonel olmasının getirdiği kurulum için ağ bilgisi lazım olması, kocaman olması, kendi adaptörü var elektrik prizi lazımdır, kendi işlemcisi olduğu için wi-fi hack vb.de kullanılamamasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olgunisik

100 değilde 200tl varsa sana tplink 7210n almanı öneririm. Kocaman, ayak kadar birşeydir. Kablosuz u kabloluya çevirir. Aslında bunun dışında da başka bisütü işi yapabilir. Bunun anlamı drivermiş işletim sistemiymiş uğraştırmaz. ister linux olsun ister mac yada webos işletim sistemine sahip tv farketmez. Yeterki cat5 yada cat6 kablolu ağ girişi olsun.
    Ayrıca usb lerden kıyaslanamayacak kadar daha performanslıdır. Kötü yönü yarı profesyonel olmasının getirdiği kurulum için ağ bilgisi lazım olması, kocaman olması, kendi adaptörü var elektrik prizi lazımdır, kendi işlemcisi olduğu için wi-fi hack vb.de kullanılamamasıdır.

7210n kullandım. Performans olarak güzel cihaz ama yazılımsal olarak sıkıntıları var sanırım.
    AP Client Router, Access Point, Repeater modlarında kendi oluşturduğumuz ağın yanında bir de gizli olarak bir ağ daha oluşturuyordu nedenini çözemedim.
    Superonline nın vermiş olğu HG253 modeme bağlanmaya çalıştığımda modemi kullanılmaz hale getiriyordu. modemi resetleyince kendine gelebiliyordu.
    Belki benim 7210 da sıkıntı vardı bilemiyorum. Bu şekilde sıkıntılar yaşamıştım.

• Tp link yazılım tarafındaki sıkıntıları hâlâ aşabilmiş değil
    Bu işi daha iyi yapan markalar var
    Adaptör konusuna gelince
    Arkadaşın dediği gibi realtek chipset linuxda sorunsuz diye biliyorum
    Ama sunu belirteyim 7200nd 8200 e gore daha iyi is çıkarıyor yazılıp çizilenlere bakılırsa
    İki cihazda 500 mw
    Onun haricinde alfa ürünlerine bakabilirsiniz
    Anten olarakda ihtiyaca gore yüksek kazançlı omni veya panel anten kullanırsınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi adaptör tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Wi-Fi Adaptörü Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olgunisik

100 değilde 200tl varsa sana tplink 7210n almanı öneririm. Kocaman, ayak kadar birşeydir. Kablosuz u kabloluya çevirir. Aslında bunun dışında da başka bisütü işi yapabilir. Bunun anlamı drivermiş işletim sistemiymiş uğraştırmaz. ister linux olsun ister mac yada webos işletim sistemine sahip tv farketmez. Yeterki cat5 yada cat6 kablolu ağ girişi olsun.

7210n kullandım. Performans olarak güzel cihaz ama yazılımsal olarak sıkıntıları var sanırım.
    AP Client Router, Access Point, Repeater modlarında kendi oluşturduğumuz ağın yanında bir de gizli olarak bir ağ daha oluşturuyordu nedenini çözemedim.
    Superonline nın vermiş olğu HG253 modeme bağlanmaya çalıştığımda modemi kullanılmaz hale getiriyordu. modemi resetleyince kendine gelebiliyordu.
    Belki benim 7210 da sıkıntı vardı bilemiyorum. Bu şekilde sıkıntılar yaşamıştım.

7210N ile ilgili birsürü sıkıntı yazılıp çiziliyor. Ben birçok yerde kullanım çalışıyor ve kesin 7210n den kaynaklı sorun oldu diyebileceğim bir iş olmadı. Şu anda 7210n ile yaklaşık 4 km mesafeden 2,7mb/sn ile bağlantı sağlıyorum.

• olgunisik O kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 1 yıl önce alıp kullanmıştım. yeni üretilen ürünlerde hataları düzeltmiş olabilirler. ben gördüklerimi söylemek istedim sadece.
  • quote:

hocam bir de şu çözümü deneyin

https://adamscheller.com/systems-administration/rtl8192cu-fix-wifi/

olmaz ise bir de kali linux ile çalıştırmayı deneyin. kali linuxu, usb ye kurup kullanabilirsiniz. bir deneyin orda da aynı hatayı verecek mi bakalım.

Zaten Kali kullanıyordum sorunu da kalide yaşıyordum dediğinizi yine yaptım ama işe yaramadı sorun hala devam ediyor .
    Birde Tp-Lınk Wn7200Nd mi Önerirsiniz yoksa alfa Awus051Nh mi ?
    Birde alfa ürünlerini hangi internet sitesinden alabilirim ?

• tabiki alfa öneririm. iki cihazda ralink chipset kullanıyor. değerleri hemen hemen aynı. alfanın her iki band da çalışması artı özellik. ayrıca alfa ürünleri daha uzun ömürlü oluyor. 2012 de aldığım alfa hala stabil durumda çalışıyor herhangi bir sıkıntı yaşatmadı.
    2012 de alfa awus036nha + ALFA APA-M04 7db panel anten ücretsiz kargo ile ebay.com dan kur dönüşümleri falan filan toplam 85 TL ye getirmiştim. o zamanlar türkiyede pek fazla satan yoktu ve satanların da orijinalliğinden şüphe ettiğim için ebay i tercih etmiştim. şuan bir iki site var ve ürünlerin orijinal olduğunu söylüyorlar. 2 yıl garanti de veriyorlar. ürünün mac adres ve seri no bilgilerini sales@alfa.com.tw adresine göndererek ürünün orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz diye açıklamaları var. bahsettiğim sitehttps://www.wirelessdestek.com/ . ne kadar güvenilirdir bilemiyorum bir inceleyin. diğer bir site dehttp://www.wirelesssistem.net . benim bildiklerim bunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.