Şimdi Ara

Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim satın aldığım TP-Link Atcher VR2800'de Broadcom chip kullanıyor. Gerçekten internetten hattım çok stabil ve eski modemime göre daha fazla verim alıyorum.

    W-Fi performası ise efsane! İki katlı evimizde çekmediği cm2 yok. TP-Link bence piyasadakilerin en iyisi. Keenetic, Tenda, Airties filan hikaye.

  • kurunc kullanıcısına yanıt

    Bazıları cidden piyasa üzerinde. Ucuz ve piyasa altında fiyatı olanı bulup kapmak lazım. Benim gibi. :))

  • Amazon.com.tr'de TP-Link Archer VR2800 1,906 TL. Fiyat çok iyi. Düşünen kaçırmasın.


    Ben daha pahallıya aldım.

  • en iyi yol alttaki DSLAM cihazıyla uyumlu senkronizasyon yapabilen, yüksel desibellere ulaşabildiğiniz bir işlemciye(çoğu zaman BROADCOM işlemciler olur) sahip modem kullanıp bu modeme 400-500 tl bandındaki wifi6 router takıp bunun üzerinden wifi yayını yapmanızdır sevgili arkadaşlar. paranız fazlasıyla cebinizde kalır canavar gibi wifi kullanırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agmerhamto -- 29 Eylül 2022; 18:55:49 >
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt

    O yöntemi ben de düşündüm. Menzil genişletici olarak kullanınca performans düşüyor. En güzeli AccessPoint olarak kullanmak ama bunun için modeme ethernet kablosu ile bağlamak lazım. Alt kattan üst kata kablo çekmek ise fazlaca iş ve maliyet çıkarıyordu bize, Dekorasyon sorunları da cabası. O yüzden kablosuz performansı yüksek bir ürün araştırdım durdum. Airties, Tendo, Keenetic, Zyxel, Linksys v.b. gibi oldukça fazla sayıda alet denedim. (arkadaşlar sağolsun)

    En güzel performansı TP-Link Archer VR2800 ile aldım. Nazar değmesin diyelim. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Eylül 2022; 13:43:58 >
  • Selamlar,
    Bende uzun süredir modem arayış içindeyim tplink vr400 v3 modelini buldum sıfır baya uyguna ama başka forumda bir arkadaş çok olumsuz konuşmus keenetic extra dsl de ikinci ele gücüm yetiyor çok kararsızım açıkçası vr600 v3 içinde yorumlar gayet iyi çok kararsızım bu arada vdsl kullanıyorum 85 mpbs hızım var ileriye dönük gelişmiş bir modem almak istiyorum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    Hocam VDSL performansı için modemin kullandığı chipset çok önemli. Ben onu anladım. Broadcom chipset kullanan modemler daha verimli çalışıyor.

    W-Fi performansı için ise kullanılan antenler (en az 5dBi olmalı) ve teknolojisi önemli. Ayrıca tabiki sizin wi-fi ayarlarınız. Alet canavar gibi olsa da wi-fi ayarlarını düzgün yapmadıktan sonra bir verim alamazsınız.

    İnternette TP-Link'den memnun olmayanların çoğunun Wi-Fi anlamında sorunlarını yazdıklarını gördüm. Acaba doğru Wi-Fi ayarlarını yaptılarmı acaba?

    Aynı şekilde apartmanındaki veya evin içindeki telefon hattında sorunu olanlar ya da santrale uzak oldukları için veya santral ile aralarındaki hat da sorun yaşayanlar suçu modeme atıyorlar.

    Modem ayarları doğru ve santral ile aranızda hat bazında bir sorun yok ise (hat zayıflaması çok yüksek değil ise) broadcom chip'li TP-Link iyi modemdir.

    Keenetic'in yazılımı iyi ama donanımı kötü ve ucuz. Yazılım özellikleri göz boyuyor, onunla pazarlama yapıyorlar. Eşşeği ne kadar boyasanda eşşek yine eşşektir. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 2 Ekim 2022; 12:57:10 >




  • Hocam selamlar yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.

    Hat durumum aslında iyi bugüne kadar kopma yaşamadım ama gıbıra geçtiğim günden beridir ping sorunum var modemimde sarardı bu aralar iyide ısınıyor.

    İmkan varken bir modem aliyim dedim . vr400 v3 modelden vaz geçtim şok şikayet okudum başka forum olsun burası olsun kafam karıştı , hero dsl alayım dedim ondada olumsuz yorum çok ne yapacağımı şaşırdım anlayacağınız.

    Santral 50 Metre eve ama hangi chipseti kullanıyor açıkcası bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim dışında kod felan mı var acaba

    Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi 


    Hat değerlerim şu şekilde

    Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi




  • arkadaşlar vr600 modeli broadcom kullanıyor demiştim ama yeni sürümünde yani V3 de mediatek e geçmiş ucuzcu olmuş

    vr600 sürüm 1 ve sürüm 2 broadcom kullanıyor

    ne yazıkki tp-link de ucuzcular kervanına katılmış gözüküyor

    eğer broadcom kullanan tp-link bulursanız ve fiyat uygun gelirse kaçırmayın derim

    ne kullandığını internetten modem modeli ve yanına chipset yazarak bulabilirsiniz

    vr400 v3 chipset ... gibi

  • Hocam, maalesef yeni modemlerin çoğu MediTek chipsete geçti. Broadcom kullananlar çok az ve zaten daha pahallılar.

    Benim TP-Link Archer VR2800'den önceki modemim Zyxel VMG1312-B10D idi ve Broadcom chipset kullanıyordu ve hatta üreticisi TP-Link idi ve W9970 modeli ile tamamen aynı idi, kasa hariç. Ancak DSL hattımla ilgili en ufak bir şikayetim olmadı. Kesintisiz ve üst performansta çalıştı hep. Ama iş Wi-Fi'ye gelince evin üst katında sinyal gücü yetersiz geliyordu. 2x3 dBi anten kullanıyordu ve anlaşılan Wi-Fi tarafı zayıftı. Hatta daha üst modeli Zyxel VMG3312-T20'i alayım bari dedim, çünkü onda 2x5 dBi anten vardı ama chipseti Broadcom değil Mediatek idi. Yani, sadece TP-Link değil, başkaları da ucuzcu olmuş.

    Dediğin gibi, Broadcom chipseti olan kaliteli bir modem bulunca bütçeye uygunsa kaçırmamak lazım. Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi 





  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    Modemin marka ve modeli nedir? Hat değerlerin iyiymiş, DSL hattında kopma gibi sorunun oluyor muydu?

  • Yok kopma gibi bir sıkıntım yok ama internetim dalgalı gözüküyor testlerde ve ping 55 altı olmuyor ilginç şekilde netspeed de maximum 24 alıyordum kullandım modem w9970v3


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    Kopma yok ve hat değerlerin iyi ise demekki senin sorunun içerde. Ping hiç 55ms altında değilse bu iyi değil.

    Kablosuz bağlantı üzerinden mi yoksa kablolu bağlantı üzerinden mi bu ping değerlerini alıyorsun? Kablolu test yaptınmı?

    Ayrıca LAN ayarlarının doğru olduğuna eminmisin? Aynı LAN içinde aynı IP adresi alan iki client olabilir.

  • Lan üzerinden testler yapıyorum zaten hocam wifi sağlıklı olmayacağı için lan ayarlarında sorun olduğunu düşünmüyorum ya iss ile alakalı yada modem ile alakalı yarın kablo bağlantımı kontrol edeceğim tekrar kutudan gelen kabloya ek var acaba ondan dolayı mi diyeceğim ama kopma da olmuyor :) hero dsl kafama yatıyor ama bir yanım tp link diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt
    9770v3 köprü moduna al. keenetic speedster ve üstü modellere bak. Pppoe yi Routerda sonlandir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    Sizin sorununuz bence modemden kaynaklanmıyor. Santralden modeminize kadar olan hattın sağlıklı olup olmadığını bir kontrol ettirin. İkinci adımda ev içi LAN tarafında ters birşeyler olabilir.

    Arkadaşlarınızdan birinin modemini kısa bir süreliğine alıp onunla test yapın bakalım, sonuç ne olacak?

  • diğer yanın seni kandırıyor. Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi 

  • Aynen hocam kandırdı ve hero dsl aldım çok memnun kaldım :D

  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    eski modemin neydi acaba? modem yerine router tercihi de yapabilirdin.


    tplink'in versiyonu çok. almaya kalkışsan seçimde zorlanırsın. hatta internetden almaya kalksan, almadan önce versiyonunu sormak zorunda kalırsın. yoksa ne umdun ne buldun hesabı olur. çok bilindik bir marka, zyxel gibi ama kimi ne derece memnun eder ben bilmem.

  • iş duygusallığa varınca bir zamanlar lada ve tata nında birçok insanı mutlu ettiğini hatırlarım Wi-Fi performansı çok iyi VDSL2 Modem/Router önerisi 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.