Şimdi Ara

Wi-Fi 6 ile Yüksek Hız Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Türk Telekom'un yeni çıkan 1000 mbps pakedine geçtiğimden dolayı Wi-Fi 6 destekli modem olarak Tp-Link Archer AX53 almıştım. Ancak Wi-Fi ve hız problemleri yaşıyorum. Kablolu bağlantıda 700 mbps'e kadar çıkarken Wi-Fi 6 ile 350-400 mbps'i geçmiyor cihazlar.


    Kablolu:



    Wi-Fi 6 ile Yüksek Hız Alamıyorum


    Kablosuz, Wi-Fi 6 ile bağlı



    Wi-Fi 6 ile Yüksek Hız Alamıyorum



    Forumdaki 1000 mbps konusunda kullananlar genellikle 900-950 mbps hız alabiliyor kablo ile. Telekom teknik ekibi geldi, evin içindeki sarı fiber kabloyu değiştirdi ve bina kutusunu da kontrol etti. Sorun olmadığını belirttiler. Kablosuz hız testi yaptığım cihaz Wi-Fi 6 destekliyor, ağa bağlandığımda da desteklediği hızı 1 - 1,1 Gbps gösteriyor zaten. Ancak hız testinde dediğim gibi 350-400 mbps'i geçmiyor.


    Yardımcı olabilecek ya da fikir belirtebilecek var mı?








  • Sizin muhtemelen bulunduğunuz bölgede gigabit internet için santral güçlendirmesi yapılması lazım kabloluda 700 hız çok düşük.


    Kablosuz içinde başka wireless kanlları denediniz mi belki etrafta aynı kanalda bir sürü cihaz vardır kanal çakışması yapıyor olabilir

  • mahmutuslu kullanıcısına yanıt

    Modemi iade ettim hocam farklı bir marka model ile tekrar deneyeceğim geldiğinde. Wi-Fi kanalındaki tek ağ benim hattı, kontrol ettim. Zaten çevrede sadece 3-4 tane 5Ghz ağ var onların da sinyali baya düşük. Farklı kanallar ve genişlikler (80, 160Mhz) denememe rağmen birşey fark etmemişti.


    Santral meselesini nereye iletebilirim acaba? Müşteri hizmetleri daha paketlerin olduğundan haberi yok. Eve gelen "teknik" ekip ise ne gerek vardı da aldınız çok gereksiz gibisinden bir cümle kurduğundan tekrar onlara işim düşsün istemiyorum. Bölge telekom müdürlüğüne mi iletmem lazım durumu?

  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

    Gelen ekibin zevzekliği onları ne ilgilendiriyorsa şöyle yapın bence tt nin kendi modemi ile kablolu test edin şimdi başka modem ile arıza kaydı açarsanız direk modeme suçu atarlar.


    Onların modemi ile kablolu düşük hız aldığınızda mecbur yapacaklar.

  • mahmutuslu kullanıcısına yanıt

    Turktelekom elemanı 4 yıl 100 Mbit kullandığım hatta Haziran ayında sorun yaşayınca, saha dolabının 50 Mbit desteklediğini söylemişti.


    İnanıp hız düşürtsem boşu boşuna olacaktı. şu an 100 Mbit sorunsuz kullanıyorum.


    Gerçekten sizinde bahsettiğiniz gibi herkes bir şey tutturmuş, desteksiz atıyor.Wi-Fi 6 ile Yüksek Hız Alamıyorum 

  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Evet bu dediğinizi gpon fiberde yapamıyorlar yapamayıncada zevzeklik yapıp ne gerek var bu kadar hıza falan diye konuşuyorlar :-)

  • Kablolu bağlantıda eğer 700 mbps gibi hız alıyorsanız TT ile irtibata geçiceksiniz. Wifi 6 ürünü elimde olsa sizi yönlendireceğim bilgi olurdu. Bende 802.11 ac ile max wifi de 250 320 mbps hızlar alabiliyorum. Onda max 80 mhz yayın yapıyor. Unutmayın 5 ghz yakın ve engelsiz alanlarda iyi performans verir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.