Şimdi Ara

Whirlpool AWM 8900 Rulman ve Amortisör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 yılından beri evimizde Whirlpool AWM 8900 model çamaşır makinası kullanıyoruz. Son bir haftadır sıkmaya geçtiği anda "tak tak" diye sesler çıkarmaya başladı. Bizde yetkili servisi olan Vestel'i aradık gelip baktılar. Kazan rulmanı ve amotisörlerinin değişmesi gerektiğini söylediler. İşçilik dahil toplam 500,00 TL fiyat çıkardılar(İşçilik 150+Malzeme). Bana bu fiyat çok yüksek geldi. Çamaşır makinası yedek parçası satan siteleri gezdiğimde diğer markalara ait aynı parçaların bu fiyatların çok çok daha altında olduğunu gördüm. Sizin tavsiyeniz nedir ne yapmam gerekir dışarıda bu makina'nın parçalarını bulabilirmiyim ? Yardımcı olursanız mutlu olurum.

• Whirlpool sizin de bildiğiniz üzere VESTEL bünyesinde ancak kendi üretiminde olmayan ürünlerdendir. Dönemsel anlaşmalar ile Ülkemizde satılan ürünlerdir bunlar. Aynen JVC gibi.
    kaliteli/ithal markalarda yaşanan genel sorunlardan birisi de yedek parçalarının pahalı olmasıdır. İşçilik bedeli normal o hizmet için. Yalnız bahsettiğim uygulama KAZAN değişimi için geçerli fiyatdır. Eğer rulman çakacaklarsa direkt müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz zira rulman dediğiniz şeyin en kalitelisi 50TL olsun (15Tl dolayındalar)
    VESTEL de işçilik statüleri NORMAL ONARIM - BÜYÜK ONARIM - EKSTRA ONARIM şeklindedir. Rulman çakma işlemi EKSTRA ONARIM işçiliğine girer bu nedenle yüksektir ancak bunda da yedek parça bedeli düşüktür. KAZAN komple değişirse BÜYÜK ONARIM işçiliği alırlar, Nispeten daha ucuzdur ancak bu uygulamada yedek parça yani KAZAN pahalıdır.

Bana özelden barkot resmi ulaştırabilirseniz size ödemeniz gereken tavan fiyat konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
    Tahminimce 200TL üzerinde bedel ödememeniz gerekiyor (Rulman için)

• özel mesajdan ulaştırdığınız barkottan ulaştığım bilgilere göre size yine özelden aşağıdaki mesajı yolladım. Aşağıya yapıştırıyorum ki ileride bu sorunu yaşayabilecek olası üyeler de konu hakkında bilgi sahibi olsun.

Merhaba. Sistemden baktım, size verilen fiyatlar tutarsız. haksız kazanç yani. belli ki bu adamlar sadece rulman çakacaklar. rulman çakarak sizden almaları gereken paranın 180TL yi geçmemesi gerekiyor bu nedenle müşteri hizmetlerini arayıp servisin size verdiği fiyatı teyit edebilirsiniz. Bu nedenle başka servisten hizmet talep edebilirsiniz. Şikayet üzerine yönlendirme ile gelecek olan bir servis olması ve üst birim tarafından takip edilmesi nedeniyle fahiş fiyat veremeyeceklerdir. Aşağıya yedek parça fiyatlarını yazdım.

KAZAN: 648.48TL
    RULMAN: 30.68 TL
  • İlginiz için teşekkür ederim. Değişecek parçalar içerisinde birde 4 tane amortisör var bunların fiyatı nedir. Bu parçalar piyasada bulunabilen parçalarmıdır ?
  • OKAN ÇELİK O kullanıcısına yanıt
    42.33TL amortisör adet.
    bende profilo çamaşır makinası vardı 2010 yılında rulman için 300 tl istediler
    ben kendim değiştirdeim 13 tl rulmanlar 7 tl amartisörleri almıştım haliyle içilikte bedava
    toplamda 300 tl istedikleri arızayı 20 tl ye hallettim

bence git 9 kg lık seg - altus falan al 900 tl falan fiyatı
    çünkü bugün bilyasını yaptıracan 500 tl ye yarın motoru çıkacak öbürsü gün başka bir şey...
    aynı makine bende de var, SEG vs bu makinenin yerini tutmaz. Servis yerine dışarıda da yaptırmayı deneyebilirsiniz. parça yurt dışı sitelerde de var, ben de yurt dışından almıştım makineyi zaten
    LİNK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ne yaptınız çözebildiniz mi sorunu?
  • Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonunda 100 lira daha indirim oldu. Bu sebeple servise yaptırmaya karar verdim. Malzemeleri yurt dışından bile satın alsam hemen hemen aynı paraya denk gelecekti artı birde işçilik ve servis yaptığı bu işle ilgili bir yıl garanti verdiğini söyledi.

Değişecek parçalar
    -Dört amortisör
    -iç ve dış keçe
    -iki adet rulman

Amortisörlerinin dördünün birden değişmesi ile ilgili benimde kafama soru işareti takıldı ve makineyi açıp baktım üçününde dışında hafif yağlanma ve diğerine göre mukavemet gücü daha azdı bende dördü birden değişsin istedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.