Şimdi Ara

<whatsapp grubu> YILDIZ TEKNİK ve ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ için soruları olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
6
Favori
3.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: walor

quote:

Orijinalden alıntı: henlekulpu

Hocam elektrik mühendisliği bölüm.

Elektrik Mühendisliği ise iş imkanları çok geniş, mezun olmadan önce çalışmak isteyeceğin dala zaten eğilim gösterebilirsin.Bizim elektrik-elektronik müh.lerine göre farkımız yüksek gerilim dersleri görüyoruz.Böylece elektrik mühendisliğinde kilit nokta biz mezun olduğumuz zaman Yüksek Gerilim imza yetkimiz olması.Yurtdışı, akademik kariyer, ya da farklı dallarda bu bizi baya bir öne geçiriyor.Mezun olduktan sonra saha mühendisi, bakım mühendisi, satış mühendisi, proje mühendisi gibi ek alanlarda da çalışabilirsin.
    Yukarıda yazdığımı tekrar aynısını yazmayayım bu yüzden sonofdionysos'un elektrikle ilgili sorusuna da bakarsan iyi olur.

Hocam merhabalar, birkac sorum olacak;

- Simdi EEM'lere gore farkimiz yuksek gerilim imza yetkimizin olmasi demissin. Simdi onlar okullarinda okurken elektrige yonelseler direk cikista bizimle ayni haklara sahip olurlar mi?

- Peki bu konu bizi yurt disi ve akademik kariyer konularinda baya bir one geciriyor demissin. Misal nasil one geciriyor? Ne gibi ek imkanlara sahip olabiliriz yurt disi olarak? Misal ben yurt disinda calisabilir miyim? Yahut akademik kariyer yaparken digerlerine nazaran nasil onde olurum?

- Mezun olduktan sonra ek alanlarda calisabilirim demissin. Bu ek alanlarin elektrik muhendisliginden farki nedir? Peki misal satis muhendisi proje muhendisi gibi seyleri sen onerir misin? Sen hangi alanda calismayi dusunuyorsun?

- Ustte bir mesajda lab imkanlarindan bahsetmissin? YTU lablari gercekten o kadar iyi mi? Hangi lablar diger universitelere nazaran iyi? ITU ile bir kiyaslama yapabilir misin?

- Proje yapmak isteyen arkadaslar icin imkanlar ne durumda? Kendini gelistirmek isteyen ogrenciler icin hangi etkinlikleri onerirsin?

- Bunun haricinde senin bolumle ilgili oz izlenimlerin nelerdir? Begendin mi mutlu musun demeyelim belli ki sevdigin icin bu konuyu acmissin. Soruyu soyle soralim, YTU elektrik muhendisliginin en cok hangi ozellikleri veya hocalarin en cok hangi yonleri seni rahatsiz etti? Begenmedigin yonleri nelerdir?

Simdilik aklima gelen sorular bu hocam, daha fazla gelirse yine sorarim. Burada konu acip yeni baslayacak ogrencileri bilgilendirmen gercekten hos bir davranis, tesekkur ediyorum. Umarim bolumde mutlusundur.

• 10.4k ile ytu bilgisayarlığa gidilir mi?
  • YTÜ'de dersler dışında öğrenci yaşamı nasıl? 1 senen nasıl geçti, iyiki yazmışım burayı dedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orijinalden alıntı: walor

quote:

Orijinalden alıntı: henlekulpu

Hocam elektrik mühendisliği bölüm.

Elektrik Mühendisliği ise iş imkanları çok geniş, mezun olmadan önce çalışmak isteyeceğin dala zaten eğilim gösterebilirsin.Bizim elektrik-elektronik müh.lerine göre farkımız yüksek gerilim dersleri görüyoruz.Böylece elektrik mühendisliğinde kilit nokta biz mezun olduğumuz zaman Yüksek Gerilim imza yetkimiz olması.Yurtdışı, akademik kariyer, ya da farklı dallarda bu bizi baya bir öne geçiriyor.Mezun olduktan sonra saha mühendisi, bakım mühendisi, satış mühendisi, proje mühendisi gibi ek alanlarda da çalışabilirsin.
    Yukarıda yazdığımı tekrar aynısını yazmayayım bu yüzden sonofdionysos'un elektrikle ilgili sorusuna da bakarsan iyi olur.

Hocam merhabalar, birkac sorum olacak;

- Simdi EEM'lere gore farkimiz yuksek gerilim imza yetkimizin olmasi demissin. Simdi onlar okullarinda okurken elektrige yonelseler direk cikista bizimle ayni haklara sahip olurlar mi?

- Peki bu konu bizi yurt disi ve akademik kariyer konularinda baya bir one geciriyor demissin. Misal nasil one geciriyor? Ne gibi ek imkanlara sahip olabiliriz yurt disi olarak? Misal ben yurt disinda calisabilir miyim? Yahut akademik kariyer yaparken digerlerine nazaran nasil onde olurum?

- Mezun olduktan sonra ek alanlarda calisabilirim demissin. Bu ek alanlarin elektrik muhendisliginden farki nedir? Peki misal satis muhendisi proje muhendisi gibi seyleri sen onerir misin? Sen hangi alanda calismayi dusunuyorsun?

- Ustte bir mesajda lab imkanlarindan bahsetmissin? YTU lablari gercekten o kadar iyi mi? Hangi lablar diger universitelere nazaran iyi? ITU ile bir kiyaslama yapabilir misin?

- Proje yapmak isteyen arkadaslar icin imkanlar ne durumda? Kendini gelistirmek isteyen ogrenciler icin hangi etkinlikleri onerirsin?

- Bunun haricinde senin bolumle ilgili oz izlenimlerin nelerdir? Begendin mi mutlu musun demeyelim belli ki sevdigin icin bu konuyu acmissin. Soruyu soyle soralim, YTU elektrik muhendisliginin en cok hangi ozellikleri veya hocalarin en cok hangi yonleri seni rahatsiz etti? Begenmedigin yonleri nelerdir?

Simdilik aklima gelen sorular bu hocam, daha fazla gelirse yine sorarim. Burada konu acip yeni baslayacak ogrencileri bilgilendirmen gercekten hos bir davranis, tesekkur ediyorum. Umarim bolumde mutlusundur.

-Onlar elektriğe yönelse bile elektrik makineleri, iletim sistemleri, dağıtım sistemleri, güç sistemleri, enerji sistemleri, elektrik tesisleri, koruma, yüksek gerilim tekniği gibi dersleri fark dersi olarak ilaveten almaları gerekir.Normal müfredatlarında yoktur.

-Yüksek gerilim dediğimiz zaman çok geniş bir alanı kapsıyor ama elektrik üretim tesisleri dediğimiz zaman daha somut bir şekilde alabiliriz.Kabul edelim ki yurtdışında elektrik üretimi konusunda bizden daha öndeler ve alternatif enerjili sistemlerde gerçekten çok fazla mühendise ihtiyaçları var.Tabi her şey yüksek gerilimde bitmiyor, biz daha elektrik mi elektronik mi diye karar vermeden elektrik üzerine dersler almaya başlıyoruz, yani direk hedefimiz belli elektrik.En başından bunun üzerine çalışmaya başladığın için diğer rakiplerine karşıda avantajlı oluyorsun.

-Çalışabilirsin dediğim ek alanlar aslında elektrik mühendisliğini alt alanları, misal satış mühendisi dediğim şey elektrikten anlayan ve firmalara elektrik ürünleri (jeneratör) satış işini yapan mühendisler.Yada proje mühendisi dediğimiz şeyde elektrik yada elektrik-elektronikçilerden binalar için elektrik projeleri çizen kişiler.Bunlar elektrik mühendisliğinin alt alanları gibi düşünebilirsin.Şuan için buna daha karar vermedim, bu sene hazırlık okuduğum için işin içine biraz daha girdiğim zaman yönelmeye başlayacağım.

-Aslında itü ile kıyaslayabileceğim lab olarak bilgim yok ama teknik üniversite olmasından dolayı, çoğu üniversitede olmayan lablar bizde mevcut.Doğru düzgün laboratuvarı olmayan üniversiteler var özellerde.Yine kendi bölümümden örnek vermem gerekirse.Bir üniversite Elektrik Mühendisliği bölümü açabilmek için Yüksek Gerilim ile ilgili laboratuvarları olması şartı lazım.Tahmin edersin ki bunlar gerek kurulum, gerek deney sürecinde çok maliyetlidir.

-Okulun çok güzel bir teknoparkı var.Projeni onlara sunarsın, kabul gördükten sonra sana çeşitli imkanlar, ofis vb. verirler.Ayrıca okul kulupleride çok güzel işler çıkarmakta.Geçen sene alternatif enerjili sistemler kulubü elektrikli araçta 3., hidrojende 2. olmuştu tubitak yarışlarında.(Bu sene teknik bir sıkıntıdan dolayı shell yarışlarına katılamadılar).Onun dışında Student Formula yarışında makine ekibi yaklaşık 110 üniversite arasında 34. olmuştur avrupada.Her yıl proje yarışmaları yapılmakta.Kısacası ortaya birşey çıkarmak isteyen herkes için imkan var.

-Son soruna şuan için vermem mümkün değil.Bu sene hazırlık okudum, daha yeni bölüm derslerine başlayacağım.Bu edindiğim kimi katıldığım kulupler, kimi okul destekli gittiğimiz fabrika gezileri, kimi kendi araştırmam, kimide sektör liderleriyle yapılan muhabbet havasında olan görüşmelerden edindiğim bilgilerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: antiretro

10.4k ile ytu bilgisayarlığa gidilir mi?

puanın çok rahat tutuyor, hatta 10-15 bin aralığındada galatasaray, agü, yıldız gözüküyor.AGÜ, YTÜ ve Galatasaray'da bilgisayar okuyan arkadaşlardan da tavsiye alırsan iyi olur, bilgisayarda kıyaslama yapabilecek kadar bilgim yok maalesef.

quote:

Orijinalden alıntı: Mortal-Gamer

YTÜ'de dersler dışında öğrenci yaşamı nasıl? 1 senen nasıl geçti, iyiki yazmışım burayı dedin mi?

Genel olarak etkinlikler Davutpaşadaki kampüste olmakta.Güz dönemi genellikle sakin, Bahar dönemi de çok hızlı geçer.Bahar zamanı konferanslar, sosyal etkinlikler, eğlenceler, konserler, standlar bayağı bi dolu geçmekte.Okulda çok sayıda kafe mevcut, ders çıkışı arkadaşlarınızla ister orada isterseniz de Orta Bahçenin çimlerine uzanarak vakit geçirebilirsin.Bu sene hazırlık okuduğum için kulüplere fazla zaman ayırabildim, böylece baya bir arkadaş edinebiliyorsun.İstediğin tarz kulubü bulabilirsin istersende teknik işler için, istersen sosyal etkinlikler, istersende eğlence için sayısız kulup var.Gelelim asıl soruya İyiki yazmışım dedim mi? Belli eksiklikleri gözüme batsa da iyiki yazmışım diyebiliyorum.

• hocam tekrar tekrar soruyorum ama kararsızım kusuruma bakmayın. metalurji ve malzeme mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz
  • sonofdionysos S kullanıcısına yanıt
    malzeme ve metalurji mühendisliği sanayi sektöründe ihtiyaç olan bölümlerden birisi, fabrikalarda çalışmaya göze alıcaksan tercih edebilirsin.Fakat elektrik mühendisliği bana daha artı geliyor..

istersen şunu konuyu okuyup, malzeme metalurji ile ilgili birisini açtığı konudan yeterince bilgilendirme alabilirsin http://forum.donanimhaber.com/m_41678073/tm.htm
  • Kocaeli nasildir beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen hazırlık okudun mu? okumak gerekir mi sence? ingilizcem iyi diyebiliirim o yüzden bir yıl harcamak istemiyorum ama direk 1.sınıftan başlarsak uyum sorunu çıkar mı diye endişeleniyorum?
  • İTÜ'ye yatay gecen biliyor musun ? Endüstri okumayı düşünüyorum %30
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

hocam sen hazırlık okudun mu? okumak gerekir mi sence? ingilizcem iyi diyebiliirim o yüzden bir yıl harcamak istemiyorum ama direk 1.sınıftan başlarsak uyum sorunu çıkar mı diye endişeleniyorum?

evet 1 sene hazırlık okudum, ingilizcenin iyi olduğunu düşünüyorsan geçebilirsin.Ama hazırlığın ingilizce dışında bir çok artısı var; okulu öğrenmek, arkadaş çevreni genişletmek, farklı bir şehirden geliyorsan istanbul'a uyum sağlamak gibi avantajları var.İlk acemiliğini hazırlıkta atabiliyorsun.Şöyle yapan arkadaşlarımda oldu, yarım dönem hazırlık okuyup.Ocakta yapılan sınavla Bahar dönemi için bölüme başladı.
    Kısacası direk hazırlığı atlayıp bölüme gelirsen başlarda uyum anlamında sorun yaşarsın ama aşılmıcak şeyler değil.

quote:

Orijinalden alıntı: Tonymontana92

Kocaeli nasildir beyler

kocaeli'de 90 döneminde yıldız teknikten ayrılmış bir üniversite, kendi sıralaması içinde kaliteli okullardan birisi

quote:

Orijinalden alıntı: Suleymanca

İTÜ'ye yatay gecen biliyor musun ? Endüstri okumayı düşünüyorum %30

Not ortalamanı yüksek tutarsan 1.sınıftan sonra yatay geçiş yapabilirsin.

• up up
  • hocam ytü endüstri müh. düşünüyorum. bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim. bir de puanım %30 ing. yi tutuyor, %100 ing. olan bölümle ne gibi farklılıklarımız olacak farklı sınıfarda mı eğitim alacağız vs. . tşkler.
  • reis ben de aynı durumdayım %30 gelicek haberleselim. İng durumun nasıl benim vasat şuan ing çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirim98

hocam ytü endüstri müh. düşünüyorum. bildiklerinizi aktarırsanız sevinirim. bir de puanım %30 ing. yi tutuyor, %100 ing. olan bölümle ne gibi farklılıklarımız olacak farklı sınıfarda mı eğitim alacağız vs. . tşkler.

Endüstri mühendisliği okulumuzda makine mühendisliğine bağlı ve asıl dersleri Beşiktaş kampüsünde.Tabi ilk iki yıl servis dersleri genelde Davutpaşa kampüsünde oluyor.
    İngilizce kısmına gelirsek, %30 ve %100 arasında mezun olduğunuz zaman diplomada karşınıza çıkıyor ama bence asıl önemli olan kısmı 4 sene boyunca bütün dersleri İngilizce görmüş birisinin İngilizce seviyesi.Tabi ki bunu kendin çalışarak da kapatabilirsin.Ayrıca %30 olupta tamamına yakınını da İngilizce alabilirsin, en az derslerin %30u İngilizce olmalı çünkü.Fakat diplomada bir fark olmuyor hepsini İngilizce alsanda.
    Yüzde yüzlerin Türkçe aldıkları bölüm dersi olmadığı için onlarla sadece İngilizce anlatılan derslerde beraber eğitim alabilirsiniz.

• Hocam mesela makine seçersek, ilk yıl dersleri fizik matematik gibi onlar beşiktaşta mı oluyor yoksa davutpaşada mı?

• Hocam öncelikle boyle bi konu acip yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim. Bikac sorum olacak. 25k siralamam var buyuk ihtimal makine muhendisligi gelir eger gelirse yildiz kampusunde ders göreceğimi dusunuyorum yildiz kampusunde yurt var mi ? Yani yurt isini napabiliriz bilgin var mi ? Bir de bolum turkce ama hazirlik olayi felan oluyomus nasil oluyo %30 ingilizce icin hazirlik mi var ? Ve varsa okumaya deger mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ztet

Hocam mesela makine seçersek, ilk yıl dersleri fizik matematik gibi onlar beşiktaşta mı oluyor yoksa davutpaşada mı?

fizik matematik gibi dersleri davutpaşadan alıyorsun, statik gibi bölüm dersleri beşiktaşta oluyor.İlk sene böyle bir sıkıntı oluyor, sonra bölüm dersleriyle beraber düzene giriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho40

Hocam öncelikle boyle bi konu acip yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim. Bikac sorum olacak. 25k siralamam var buyuk ihtimal makine muhendisligi gelir eger gelirse yildiz kampusunde ders göreceğimi dusunuyorum yildiz kampusunde yurt var mi ? Yani yurt isini napabiliriz bilgin var mi ? Bir de bolum turkce ama hazirlik olayi felan oluyomus nasil oluyo %30 ingilizce icin hazirlik mi var ? Ve varsa okumaya deger mi ?

Bildiğim kadarıyla okulun yurdu yok beşiktaşta, ama kyk veya özel yurtlar mevcut.Bu konuda çok detaylı bir bilgim yok ama konaklama sıkıntısı çekmezsiniz, rahat bulunur.
    İlk sene bir çok dersin davutpaşada olacak, o yüzden makine okuyup da davutpaşaya yakın yurtlarda kalan çok arkadaşım var. %30 İngilizce olsa bile hazırlık zorunluluğu var.Okumaya değer mi? İngilizcen iyinin üzerindeyse okumana gerek yok.Fakat çok iyi olduğunu düşünmüyorsan okursan sana artıları olur.En azından okulu tanımak, adapte olmak, farklı bölümlerden arkadaşlar edinme fırsatı bulursun.

• Hocam 26610 sıralamam var. Hacettepe otomativ ve ytü makine yazıcam ama gelmeme ihtimalleri var. Acaba ytü elektrik yazıp garantilesem mi diye düşünüyorum ama elektriği o kadar seven biri değilim. Şu tanıtım videolarındaki devreler ampermetreler falan bana hiç heyecan vermiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Elektronik haberleşme olsa bir ihtimal giderdim bana elektrikten daha yakın geliyor ama elektik diyince sadece devreden oluşuyor gibi düşünüyorum. Buradan mezuhin olunca nerelerde çalışıyor çoğunluk ?

• quote:

Orijinalden alıntı: theonur07

Hocam 26610 sıralamam var. Hacettepe otomativ ve ytü makine yazıcam ama gelmeme ihtimalleri var. Acaba ytü elektrik yazıp garantilesem mi diye düşünüyorum ama elektriği o kadar seven biri değilim. Şu tanıtım videolarındaki devreler ampermetreler falan bana hiç heyecan vermiyor. Sizce ne yapmalıyım ? Elektronik haberleşme olsa bir ihtimal giderdim bana elektrikten daha yakın geliyor ama elektik diyince sadece devreden oluşuyor gibi düşünüyorum. Buradan mezuhin olunca nerelerde çalışıyor çoğunluk ?

Eğer gerçekten makine'ye ilgin varsa İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünüde yazabilirsin.Ama ytü makinede tutabilir.
    Elektrik mühendisi diyince sadece aklına devreler gelmesin, elektronik ağırlıklı işleride vardır. (güç elektroniği).Genel olarak enerji iletimi, üretimi, dağıtımı, yüksek gerilim hatları, elektrik makinaları, inşaatlar için elektrik tesisat projeleri gibi yerlerde çalışır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.