Quantum fiziği ve tantı-hayat-insan ilişkisiyle ilgili belgesel tadında insanın aklını allak bullak edebilecek bir film\belgesel...Kimi kesimleri çok bayabilir izlemeden önce uyarıyorum...ama quantumla, yaratılışla v.s ile ilgilenen kişilerin kesin ilgisini çekebilecek bir yapım...
izlerken 3 seçenek var
1-bu ne saçma bir şey der ve 10.dakikada kapatırsınız 2-15 dk ya tv başında uyursunuz.. 3-yada gözleriniz faltaşı bir şekilde izlersiniz ve ben acaba gerçekten hayattamıyım, yaşıyorsam hangi boyuttayım ben kimim neyim diye sorgulamaya başlarsınız...
Aslında arşivimde mevcut ama izleyememiştim. Açıksası unutmuştum, hatırlatmış oldun.
quote:
Orjinalden alıntı: feylesof
Konuyu görünce redstorm'un açtığını düşünmüştüm.
Aslında arşivimde mevcut ama izleyememiştim. Açıksası unutmuştum, hatırlatmış oldun.
valla bende geçenlerde izledim..dayımları ziyarete gitmiştim orda 3 kişi izledik...ben normal bir film bekliyordum ama karşımda çok değişik birşey buldum..film desem değil belgesel desem değil kategori koyamıycam o yüzden...başlarda sıktı sonradan olayı kavrayınca oha, çüş, nasıl yani!! tarzı laflar sıkça çıkmaya başladı ağzımdan...biran için gerçekten yaşayıp yaşamadığımı sorgulamaya başladım..matrixvari triplere girdim anlıycağın...
ben izledim
fena değildi,özellikle yerliler kısmı ilginçti:P
Güzel gibi görünen bir belgesel . Fakat olaya sadece "olabilirlikler" şeklinde yaklaşıyor . "Herşeyi yapabilirsiniz" , "herşey olabilir" gibi yaklaşarak , insanları gaza getiren bir belgesel sadece . Aslında ilk seyrettiğim zaman aklımdan ; "tüketim artsın diye insanları güdülemişler" diye geçirmiştim .
Özellikle teknik ve sunum olarak çok güzel bir belgesel ama gazına gelmemek lazım .
Ben izlemek istiyorum ama bunu nereden temin edebilirim bilmiyorum. İnternetten indirebilir miyim? Bu konuda yardımcı olmak isteyen arkadaşlar PM yoluyla bana ulaşabilir mi?
emule ye ekleyelim bakalım. Umarım kısa sürede iner. Kuantun fiziği her zaman ilgi çeken bir konu.
Evet izledim güzel. Ama unutmamak gerekir ki sonuçta bu bir sinema filmi. Her ne kadar belgesel tarzında olsa da bir sinema filmidir. O açıdan değerlendirmek gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: kaotika
Evet izledim güzel. Ama unutmamak gerekir ki sonuçta bu bir sinema filmi. Her ne kadar belgesel tarzında olsa da bir sinema filmidir. O açıdan değerlendirmek gerekir.
İzlemedim ama gerçek olmayan şeyler mi barındırıyor?
iyi bir belgesel-film olmadığını düşünüyorum. başlangıç bölümü iyi olsa da sonradan içinden kendisinin de çıkamadığı bir mecraya giriyor. daha önce bu filmi konuşmuştuk ama nerde hatırlayamadım. redstorm açmıştı topiği sanırım.
2 bölüm ama ikiside uzun bir filmgesel. Bir kere uzun bir ders sonrasında eve gelip bugün yorgunum ders çalışmaycam bari film izleyim diyip izlemeye başladıktan 15 dakika sonra uyuduğum filmsel. Birkere izlemek için zihninizin açık olması lazım, ayrıca film içinde geçen şeyleri anında arayıp bulup filmi anlaşılır kılmak lazım, yani safari belgeseli izler gibi izlenince pek anlaşılabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Chi of love kısmıda güzel. (Bkz. imza.)
quote:
Orjinalden alıntı: .C.O.
quote:
hayır şimdi şöyle. Konuyu canlandırabilmek için içinde yaşadığımız makro dünyadan örnek verilmiş. makro dünyadaki tanıdık nesneler ile canlandırılmaya çalışılmış. Oysa ki kuantum dünyasındaki olaylar makro dünyada geçerli değildir. Kuantum dünyası farklı, makro dünya farklı. Bir elektron bir basketbol topu değildir.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: .C.O.
quote:
hayır şimdi şöyle. Konuyu canlandırabilmek için içinde yaşadığımız makro dünyadan örnek verilmiş. makro dünyadaki tanıdık nesneler ile canlandırılmaya çalışılmış. Oysa ki kuantum dünyasındaki olaylar makro dünyada geçerli değildir. Kuantum dünyası farklı, makro dünya farklı. Bir elektron bir basketbol topu değildir.
evet katılıyorum. mesela bir arabayı görmemiz ele alınmıştı ve bunun üzerinden yine birkaç bin yıllık idealist önermelerle geçilmişti.
"Down The Rabbit Hole" aslında ilk filmden çıkartılmış bölümlerin ve birkaç eklentinin olduğu versiyon. Yani devam filmi gibi değil, uzun versiyon. Filmin ilk (kısa) versiyonunu seyrettiğimde fizikle ilgili kısımlarından dolayı ilgimi çektiğini ve seyredilmesini tavsiye etmiştim. Ancak o dönemde de belirttiğim gibi, kuantum fiziğinin bilimsel boyutundan daha çok, her yöne çekilen(!) felsefi boyutu öne çıkarılmaktadır. Bu durum, bazılarının maddi durumlarında değişiklikler yaptığı gibi (bkz. kuantum kişisel gelişim kitapları, kuantum zayıflama, kuantum loto, kuantum hede v.s.), birtakım düşünce akımlarının da daha geniş kitlelere aktarılabilmesi için çok uygun ve çekici bir zemin oluşturmaktadır...aynen bu filmde aktarılmaya çalışılan New Age akımı ve aslında daha temelinde İdea da olduğu gibi.
Filmde bazı fiziksel konuların anlatılış şekli görsel açıdan hoş olabilir ancak genel olarak ne kısası ne de uzun versiyonu belgesel niteliği taşımakta.
quote:
Orjinalden alıntı: redstorm
"Down The Rabbit Hole" aslında ilk filmden çıkartılmış bölümlerin ve birkaç eklentinin olduğu versiyon. Yani devam filmi gibi değil, uzun versiyon. Filmin ilk (kısa) versiyonunu seyrettiğimde fizikle ilgili kısımlarından dolayı ilgimi çektiğini ve seyredilmesini tavsiye etmiştim. Ancak o dönemde de belirttiğim gibi, kuantum fiziğinin bilimsel boyutundan daha çok, her yöne çekilen(!) felsefi boyutu öne çıkarılmaktadır. Bu durum, bazılarının maddi durumlarında değişiklikler yaptığı gibi (bkz. kuantum kişisel gelişim kitapları, kuantum zayıflama, kuantum loto, kuantum hede v.s.), birtakım düşünce akımlarının da daha geniş kitlelere aktarılabilmesi için çok uygun ve çekici bir zemin oluşturmaktadır...aynen bu filmde aktarılmaya çalışılan New Age akımı ve aslında daha temelinde İdea da olduğu gibi.
Filmde bazı fiziksel konuların anlatılış şekli görsel açıdan hoş olabilir ancak genel olarak ne kısası ne de uzun versiyonu belgesel niteliği taşımakta.
ben ikinci bir film olduğunu farketmemişim.bunu izlemeden yorum yapmış gibi olmayım.
ama ilki için @redstorm un dediklerine katılıyorum. adamlar bu konuyu güncel ihtiyaçlarına uygun pragmatist bir şekilde ele almış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme