Şimdi Ara

Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
48.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Bundan Yaklasık 6 Ay Önce WD MyBook II 2 TB Aldım.Kendsnden Cok Ama Cok Memnundum Derken Salak Kardesim Dun Minibookun Adaptorunu Harddiske Baglamıs.MyBook II 12 V Kullanırken Minibook 20 V Kullanıyo.Tabi Doal Olarak Harddisk Artk Calısmıyo.Yorumları Okudum Aynı Sorunu Bi Kac Sene Önce Yasamıs Olan Arkadasa Servis Ya Sıfır Harddisk Verelim Yada 360$ Karsılıgında Bilgileri Kurtaralım Ama Harddisk Vermeyelim Demisler.Smdi De Buna Benzer Bi Durumla Bende Karsılasıcam Sanırım.Szce Ne Yapmalıyım? Harddiskte Yaklasık 500 Gb Bilgim Var.Cogunlugu Dizi Film Oyun Ama Genede Zor Geliyo.Hem Bilgiyi Hem Harddiski Kurtarmanın Bi Yolu Varmıdır?
  • yanlışlıkla WD mybook essential disk içindeki extras klasörünü sildim.bu klasörü upload edebilirmisiniz?şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha5

yanlışlıkla WD mybook essential disk içindeki extras klasörünü sildim.bu klasörü upload edebilirmisiniz?şimdiden teşekkürler.
  • Herkese selamlar,

Öncelikle bende bir WD World Edition II alma gafletinden bulundum ama bütün sorunlara rağmen inatla çalıştırmaya çalışıyorum. Öncelikle sorunum Mionet ve sonra networkten düşme üzerine. Mionet kullanmaya çalışan bütün "Türkçe" Regional Settings yapan arkadaşlara sesleniyorum. Mionet için yapılası gereken aslında adım adım şu:

1) bilgisayarınızın Regional Settings ini İngilizce ye çevireceksiniz.
    2) wd diskinizin adı orjinalinde olduğu gibi MyBookWorld olacak.
    3) mionet sayfasına webden login olacaksınız.
    4) login'den yaklaşık 30 saniye sonra size bir pencere açılıp bu cihazı mionet account unuza ekleyip eklemek istemediğinizi soracak.

1 Gbps ve network'ün gidip gelmesi ile ilgili sorunlarımız çözer çözmez onları da size anlatırım.

İyi günler,
  • merhaba

benim de şöyle bir sorunum var ( bu arada sahip olduğum cihaz WD 3,5" 2TB My Book® World Edition™ II Gigabit ETH. Harici Disk)

cihazı ev network ağına bağladım (linksys wag320 gigabit modem), kurulum aşamasında cihazın ayarları ve ip si atandı ve cihaz üzerinde download ve puclib olarak iki ayrı drive oluştu (bu arada raid 0 olarak kullanıyorum), public altında ise music, pictures ve movies alt direktoryleri otomatik olarak yerini aldı, cihaz dnla destekli cihazlarla ve itunes ile uyumlu zira, mevcut ağ üzerinde 2 adet bilgisayar, 1 ps3 ve 3 adet linux tabanlı eternet bağlantılı uydu alıcı var

sonuç olarak her iki bilgisayar cihazı network ağı olarak gördü ve sorunsuz olarak bağlanıyor, yine aynı şekilde ps3 de cihaza bağlanıp dosya okuyabiliyor,

ancak diğer 3 adet uydu alıcıda sorun var, wd yi hiç bir şekilde uydu alıcıdan göstermek mümkün olmadı, halbuki 3 ayrı uyduda ağ üzerinden birbirini görüyor ve içlerindeki hdd den dosya okuyup medya playeri üzerinden oynatabiliyor

wd ise hiç bir şekilde ağ üzerinde yok gibi davranıyor, modem üzerinden baktığımda ise hepsinin ip aldığını bir çakışma vs olmadını görüyorum, yine aynı şekilde
    wd içinde yer alan twonkymedya yazılımı içinde de diğer 3 uydu alıcının ip olarak görülmekte yani wd cihazları görüyor ama paylaşım vermiyor ?

sorum eternet üzerinde bu 3 alete cihazı nasıl göstereceğim ???

• merhaba

Benim şöyle bir sorunum var;

WD MYBOOK LIVE 2 TB hdd aldım, bütün yedeklemelerimi yaptım, pc de herhangi altyazılı bir film açtım, bir problemle karşılaşmadım, daha önce aldığım LG42LW5500 TV ile aynı işlemi yapmaya çalıştımi, yani tv de altyazı herhangi bir filmi MYBOOK a bağlanarak açmaya çalıştım ama altyazılardan eser yok, Tv ağ bağlantılı, aynı filmi pc den tv ye aktardım sorun yok, yine aynı filmi başka bir hdd ile açtım yine sorun yok, bu nasıl bir saçmalık anlamadım, Tv ile Mybook a bağlandığımda filmin altyazılarını göstermiyor ama üste bahsettiğim diğer şekillerde açıyorum, böyle bir sorunla karşılaşan veya fikri olan varsa yardımcı olabilirmi.
  • Merhaba,bende 1 senedir aynı wd world 2 tb kullanıyorum.Medya oynatıcım wd live.
    Medya oynatıcı üzerinden medya server sekmesini seçersem wd nin twonky medya sunucusu görülüyor ve oynatıyor ancak altyazı yok.
    Bu sefer network shares sekmesini seçersem bu kez wd world ü görüyor ve içindeki filmi altyazısı ile oynatıyor.
    Twonky medya forumundaki incelememde bu sorundan bahsedildiğini farkettim.
    Bence sorun server programının sadece bir tek dosyayı eş zamanlı olarak yayınlamasından kaynaklanıyor.Yani film derseniz size sadece video dosyasını stream ediyor.Nitekim klasör içindeki afişide server modunda göremiyorsunuz.
    Sizin tv nin medya oynatıcısıda twonky server üzerinden oynattığı için bu sorun oluşuyor.ben network shares sekmesinden wd world e ulaştığım için fazla dert etmedim.bu sorunu çözmek için filmin altyazısı film dosyasına gömülebilir.
  • biliyorsunuzdur belki ama yinede yazayım film ile altyazı aynı isimde olmalı, ayrıca unix ve uft8 seçenekleri seçilmiş olmalı diye biliyorum, yada kalıcı çözüm altyazıyı film içen gömün
  • alt yazıcı filme gömmek uğraşacağıma usb ye yükler açarım yada pc den bağlanırım, alt yazı ve filmler aynı isim ve farklı uzantıda, sanırım bunun bir çaresi yok, böle devam, tşk
  • bende wd mybook world edition 2 satın aldım kendi ağımda ve ipad cihazımda problemsiz bir şekilde kullanıyorum fakat filezilla programı ile bir türlü bağlantı kuramadım.

ipad de 3. parti uygulamalarla ftp serverda ip ve sifremi yazarak hdd ulaşabiliyorum.

mybook cihazımın ayarlar bölümüne tarayıcımda 192.168.x.x yazarak bağlanıyorum bu ip aynı zamanda mybook cihazımın ip adresi mi oluyor ?

tarayıcımda aynı ip adresini başına ftp:\\ yazarakta bağlanabiliyorum fakat aynı ip yi filezilla programında yazdığımda bağlanmıyor.

kısacası mybook’a uzaktan nasıl bağlanarak dosya download ve upload edebilirim.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhaba Arkadaşlar Bende Western digital My Book World edition external 2x1 toplam 2 harddisk 2 TB raid 0 ethernet network üzerinden çalışan var fakat hiç görmüyor bunun dosya sistemi linux disklere normal pcde bakıyorum 4 tane partition görünüyor raid olduğu için kurtarma zor başka bir tane satın aldım fakat bire bir aynı değil yazılım farklı verilerim var kurtarmam gerekli kullanan varsa bundan arızalı yanık veya verileri kurtarılacak kendi cihazımı ve sizdekinide kurtarabiliriz yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diskveri -- 7 Mayıs 2012; 1:54:45 >
  • Arkadaşlar burda sorduğunuz soruların %99'ın cevabı "http://mybookworld.wikidot.com" sitesinde mevcut. Biraz linux birazda ingilizce biliyorsanız burda yazılan problemlerin %99'unu çözersiniz. Tabii hızlı hızlı okurken gözüme çarpan yanlış voltajlı fiş takma vs olayları gibi hardwaresel problemler hariç!
    Benim problemim ise özellikle iyi linux kullanıcısı arkadaşlara yönelik! Elimde 2 adet WD My Book World Edition II (blue ring) var. Bunların bir tanesi pislikten dolayı fanının durması sonucu hdd kartını yaktı. Bende bütün hddleri değiştirdim ve 2x1tb hddler yerine 2x2tb hdd taktım. Oldum olası WD hddlerden haz almadığım için WD hdd ler yerine seagate aldım ve aleti kurulumunu yaptım. Tabii seagate için hacklemek de gerekti, onuda yaptım. İlk önce raid1 kullanayım dedim, sorun olmadı, ama yer lazım! Yalnız alet mirroring(raid1) formatında az bir kayıpla 2x2tb hddleri 1,86TB gösterirken, linear modda 1.73TB gösteriyor. Tabii bu MBR yüzünden. Şimdi bunu nasıl GPT ile halledeceğim. Aletteki hddler tek partition olsa veya ilk 3 partitionda kendi sistemini raid 1 üzerinde tutmasa GPT ile normal bir tek partitionluk hdd gibi partition tablosunu yazıp 4tb olarak formatlıyacağım. Ama gelin görün ki, GPT yi tüm hdd üzerinde yapmak gerektiği için, sistem dosyalarında bulunduğu partitionları da formatlamak gerekiyor. İki hdd den birinin partitionlarını GPT tablosuna çevirdiğinizde aletin diğer hddsindeki sistem ben bu aleti tekrardan yazacağım diyor. Eh onuda silemiyorsunuz, silerseniz alet çalışmaz. Bir şekilde her iki hdd deki partition tablosunu içindekileri silmeden MBR den GPT ye döndürmek lazım. Hddleri dışarı alıp linux altında sadece 4. partionlarını(md4) Gparted da GPT ye çevirip formatlayayım dedim oda olmadı, olduda hddleri geri takınca gene görmüyor 4.raid partitionunu, formatlıyacağım ben bunu diye tutturuyor, illa bütün tablo GPT veya MBR olacak herhalde...Bu iş nasıl olacak? Bir uzman?????

• Yada WD nin içindeki "busybox"linux OS temelli WD için modifiye edilmiş "WD-World-NAS-v02.00.18-GPL" yi OS olarak nasıl elle kurabileceğimi bana anlatabilecek olan var mı?
  • Merhaba arkadaşlar, bende WD My Book World Edition II beyaz 1TB var, 2 partition var ama birinin kullanıcı adını ve şifresini unuttum. Resetleme yaptım ama yine olmadı. (admin,admin) ne yapmam gerekiyoryardımcı olabilecek varmı?
  • öncelikle herkese merhaba,

kullamakta olduğum (western digital my book world edition ii) yi, bir kaç talihsizlik sonucunda cihazın içinde bulunan iki diski de formatladım. (talihsizlikleri anlatıp konuyu uzatmayayım) ancak linux tan hiç anlamadığım için cihazın işletim sistemini toparlayamıyorum. doğal olarakta cihaz hiçbir şekilde açılmıyor. sitenin destek bölümünden isletim sistemi dosyalarını bulup indirsem bile bunları diske nasıl kurabilirim hiç bir fikrim yok. sizlerden ricam eğer mümkün ise harddisk in içindeki isletim sistemi bölümlerin imaj görüntüsü varsa bana link vererek yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mynameisuns -- 28 Mayıs 2013; 1:28:05 >
  • admin admin olarak giremiyorsan reseti yapamamışsındır tekrar dene
  • fabrikanın verdiği 3 yıllık garantiyle değişime gönderdim, şuan yapılacak birşey kalmadı, yine de teşekkürler
  • Selamlar,
    bende bir adet 3TB Ethernet girişli cihaz aldım. sorunum cihazı kullandım diyelim. 1 film izledim, cihazı öyle bıraktım. 2 saat sonra geldim tekrar kullanmak istiyorum ama cihaza bir türlü ulaşamıyorum, wd discovery ne de ip adresi girerek ancak cihazın elektriğini kesip açtıktan sonra bağlanabiliyorum. bunun başka çözümü var mı?.
  • konuyu hortlatayım World Edition / World Edition II WD nin en başarısız modelidir. hem hız olarak çok yavaş hem de mühendislik olarak üretim teknolojisi sorunludur. son çıkanları nasıldır düzeltmişler mi bilmiyorum ancak 4 tane hdd bozduğumu bilirim. ve sistemde ups var. bu arada tek bölüm raid 0 değil ama diskin biri bozulunca tüm veri gidiyor. çok sevmedim bu modeli, QNAP pahalı olduğundan MYCLOUD aldım, 2 yıldır sorun yaşamıyorum ancak kapatıp açmayı denediğimde çok yavaş açılıyor doluluk oranı %60 larda. RED disk var içerisinde ancak teknik özellik olarak donanımsal değil sanırım firmware olarak wd farklı özellikler veriyor. kısacası green den bir farkını göremedim.
    Aman dikkat World Edition mı uzak durun derim. 2 olanı iki disk destekler. bir bakmışsınız ağ üzerinde hata vermiş, ve diski hiç görmüyor. beslemesi yada adaptörü sorunlu sanırım bu aletin.
  • Merhabalar herkese sorum su benim
    Ben wd my world 2 beyaz isik modelinden alicam
    Sorum su usb baglantisi var gozukuyor
    Usb den pc ye baglasam normal harici hard disk gibi kullanabilirmiyim
    Arsivlerimi yukleyip geri alabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.