Şimdi Ara

WebServer kurmak için program

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. ben bilgisayarımı webserver olarak kullanmak istiyorum. kullandığınız veya bildiğiniz bir program var mı? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan da bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum



  • 98-me = PWS xp-2000 = IIS
    xp cdlerinin içinde bulursun
  • abriamerlin. ben onu kullanıyorum.
    apache + mysql + php yi otomatik kuruyo. bi iki edit yapınca cillop.
  • abria merlini ben de tavsiye ederim... eğer php kullanacaksan kesinlikle...
  • ben xp'nin IIS'ini kurdum. abria merlin ile karşılaştırırsanız aralarındaki farklar nelerdir? kullanılan programa göre erişim hızlarında değişme olur mu? son olarak abria merlin mysql'i destekliyor derken mysqli kurmam gerekmediğini mi kastediyor sunuz? teşekkür ederim...
  • => Oğuz Kaan Aslan
    forumuna girdim başarılı bir çalışma. forumu kendi bilgisayarından mı veriyorsun? ben de phpBB veya şu an kullandığımız snitz forums'dan birini sayfama eklemek istiyorum. biri php, diğeri asp; hangi yazılımı tavsiye edersin? bu yazılımların (asp ve php) avantaj ve dezavantajları nelerdir?
  • kamakcım; abria merlin apache(web sunucusu), mysql(database server) ve php yi otomatik olarak yüklüyor. yani zaten freeware olarak dağıtılan programları birleştirip bi tane setup oluşturmuşlar hepsini otomatik windows ortamına kuruyo. ki eğer php veya apacheyi windowsa tek başına kurmuşsan ne kadar zahmetli bi iş olduğunu görürsün.

    php mi asp mi dedin. ben kesinlikle php derim. neden? php nin kullandığı database sistemi çok daha kaliteli. kırılması zor. çünkü benim bildiğim kadarıyla aspde databse bilgilerini bi dosya altında tutuyo. ve bu dosyada genelde hostun internete açık kısmında saklanıyo. yani bi şekilde dosyanın url sini bulan bi şahis senin databaseini dosya olarak çekip tüm bilgilere bakabilir.

    php çok daha yaygın gibi hem bedava olması hemde dünyanın %90 ının anti-microsoftçu olamsı büyük bi avantaj.

    phpBB bence en kaliteli forum. çünkü dosyalarını editlemek çok kolay. nette bilyonlarca phpbb ile ilgili dosya ve döküman var(misalwww.phpbbhacks.com ) o yüzden phpbb derim.

    asp bilmediğim için snitz i hiç kurup editlemedim. yorum yapamıycam




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.