Şimdi Ara

WEB TASARIMI SATIŞ VE YAPIMI HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Piyasada 2000 tl nin üzerinde site yapanda var google araştırdığımızda 50 tl ye sitede var

sorum şu

1- Piyasada bu ucuz modeli sitelerin avantajı dezavantajı ne acaba ?
    2- Web design tasarımıyla uğraşanlar için bu ucuz hazır siteler haksızlık değilmi
    3-hazır wordpress joomla tarzı siteleri almanın avantajı dezavantajı nedir??

teşekkür ederim

• Merhabalar;

3. Sorunuzdan başlayayım.

* Hazır scriptler her zaman avantajlı olmuştur web tasarımcılar için. Bir firma acil bir tasarım istediğinde wp scriptini kurup üzerine 2 3 günde isteğe özel tema giydirilebilir. Sistemi yormaz ve seo bakımından öndedir.

1. Sorunuza gelecek olursam. Tam olarak ne demek istediğiniz anlamadım lakin ben anladığım tarafıyla cevaplandırayım.
    (2000 TL site yapanda var 50 TL yapanda var)

* Yüksek meblağlara yapanlar genelde firma oluyorlar ve fatura keserek devlete vergisini ödüyor. Ucuz yapanlar ise sürümden kazanma derdinde çoğu vergisiz çalışır ve siteyi yaptığı gibi teslim eder devamına karışmaz.

Genelde yüksek meblağlarda site yapanları büyük firmalar tercih ederler, fatura kestiği için ve sürekli yaptırdıkları firmayla iletişime geçip yenilik ekleme bakım vs gibi ayarları yaptırırlar.

Ben böyle anladım. Yanlışım var ise affola, iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

Piyasada 2000 tl nin üzerinde site yapanda var google araştırdığımızda 50 tl ye sitede var

sorum şu

1- Piyasada bu ucuz modeli sitelerin avantajı dezavantajı ne acaba ?
    2- Web design tasarımıyla uğraşanlar için bu ucuz hazır siteler haksızlık değilmi
    3-hazır wordpress joomla tarzı siteleri almanın avantajı dezavantajı nedir??

teşekkür ederim

Ben web tasarımcı değilim ama aynı sektörde çalışan biri olarak diyebilirim ki

Eğer dost, akraba vb türünden ilişkiler dışında komik denecek paralara yapılan bir iş varsa o işden kesinlikle hayır gelmez. Ve bu tür işlerde tasarımdan kurumsallıktan, ciddiyetten bahsedemeyiz. Söz gelimi iş aradığım dönemlerde sitesinin ciddiyetsizliğinden dolayı başvuruda bulunmadığım haller olmuştur.

Yani 50 Tlye yapılan iş ile 2000 Tl'ye yapılan iş arasında zaten dağlar kadar fark vardır. Aynı iş değildir. Karşılaştırma garip olmuştur. Ki piyasa da idareten düzgün, kendine has tasarımla yapılacak bir sitenin maaliyeti zaten 500 - 750 Tl'den başlar. Ortalaması 1000 -2000 TL'dir. Gerçekten büyük ve iyi sitelerde çok çok daha pahalıya çıkar.

Bu dediğim fiyatlardan aşağı fiyat veren varsa büyük ihtimalle küçük yaşta ordan burdan kod, tasarım kopyalarak derme çatma firmanın görsel kimliğine (varsa) zarar verecek işe yaramayan şeylerdir.

Hazır tema giydirme olayı da çok farklı değil aslında eli yüzü düzgün bir temaya verilen para + giydirme ve tasarım işlemi bayağı tutacaktır yine de

Ucuz olması haksızlık değil aslında sonuçta her malın alıcısı var. Atıyorum Mercedesin alıcısı başka 124 muratın alıcısı başka. 124 ün fiyatının düşüklüğü mercedesin fiyatını nasıl etkilemiyorsa burda da böyle bir durum var. Ha tek kötü durum bilgi kirliliği işin aynı iş sayılması.

• Bizzat bu işlerle ilgilenen birisi olarak cevap vermek isterim.

Fatura konusunda arkadaşın dediklerine katılmakla beraber şunu da belirtmek isterim. Aracınız için yağ değişimini sanayide yaptırsanız 50 TL ise yetkili servis te 100 TL fiyat biçerler. Ayrıca şu önemlidir:

Fiyat yapılan işe göre değişmektedir. 3 - 5 sayfalık statik bir site yapımını 50 - 100 TL arasında çok rahat bulabilirsiniz. Ancak dinamik, özel isteklerinizi yerine getirecek çok sayfalı, bol değişkenli, bir sitenin yapımı 10.000 TL hatta daha fazla bile olabilir. Hazır scriptler konusunda arkadaşlara katılıyorum, yeni başlayanlar için idealdir. Ucuz hazır sitelerin haksızlık değil, eğer kaliteliyse rekabet olacağını düşünüyorum. Bir alıcının önce ne yaptıracağını iyi düşünmesi, az çok fikir sahibi olması ve daha sonrasında böyle bir iş konusuna girmesi, onun için daha uygun olacaktır kanaatindeyim.
  • cevaplar için teşekkürler.Sorularımın hemen hemen cevaplarını aldım

peki senelik standart giderleri ne kadardır? domain tescil ve hosting

herhangi bir şirkete yaptırdığımızda senelik ne tür meblalar alınıyor.bakım host domain vb......

teşekkür ederim
  • domain aşağı yukarı aynıdır. 15 - 20 TL arası. Host senin kullanacağın alt yapıya, alan büyüklüğüne ve trafik gereksimine göre değişiklik gösterir. Hosting sağlayan firmaların sitelerinde görebilirsin
  • Evet, fiyatlar arasında büyük farklar var. Bu hem yaptırdığınız siteye, hem de yaptırdığınız kişiye göre değişir. 50 liraya yaptırılan bir siteden hayır gelmez, karşınızda muhatap bile bulamazsınız. Ben ortalama bir web tasarımını 300TL'ye yapıyorum. Dediğiniz gibi bu işi 50 liraya yapanda var, 5000 liraya yapan ajanslar da var. İkisinden de kaçınmak lazım.

Wordpress gibi sitelerin, özel yapım sitelere göre bir çok dezavantajı vardır. Yaygın olarak kullanıldığı için, açıklar bilinir ve sitenin hacklenmesi kolaydır. Sadece bir işe ve amaca yönelik olmadığı için, kodları çok kapsamlı ve geniştir, bu da yavaş çalışmasına sebep olur. İstediğiniz ihtiyaçları karşılamayabilir.

Yıllık domain fiyatı .com'lu uzantılar için 15TL civarı oluyor. Hosting ise ihtiyacınıza göre değişebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KIZILÖTESİİ kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;
    Sorularınıza benim cevabım şu şekilde olacaktır.
    1-Piyasada ucuz model siteler var tabi.Ancak şöyle de biır durum var . Örneğin 100 liraya bir web sayfası yaptırdı bir firma ve bunu hazır sistemleri kurup çoklu olarak satışını yapan bir firmaya yaptırdı. Ve o aldığı paketi her firma alabilir değil mi ? Bu da gerçek bir firma için hoş bir durum değildir bence. Resmi sitesinin tasarımını kendi sitesinden başka bir çok sitede görmek.
    2-Hayır bence değil. Çünkü ben şahsım olarak her zaman için bilinçli bir müşteriyle çalışmak isterim ve çalışırım da . Şöyle söyleyeyim ben bir müşteriye örnek olarak 500+ fiyat verdiğimde o müşteri bana dışarda 100 liraya yapanlar var derse benim diyeceğim tek söz o zaman onlara yaptırın efendim kusura bakmayın size yardımcı olamayacığım sözüdür. Gerçek bir web tasarımcı her zaman için bilinçli müşteri ister.
    3-Hazır joomla ve wordpress siteler o kadar da kötü değil aslında. Sen o sistemlere firmanın istediği gibi bir tasarımı ve istediği bileşenleri kodladıktan sonra aksine özellikle wordpress bu konuda profesyonel bir sistem diyebilirim. Seo açısından da wordpress gerçekten başarılı ve açık kaynak kodlu bir yazılım.

• Kurumsal olarak bu işi ucuza yapanlarda var. Ellerindeki şablonları kurumlara satıyorlar. İçeriği alan kişiler dolduruyor. Bu tarz sitelerde uygun fiyat.
  • Ekmeğimi bu işten çıkarıyorum. Kısaca cevap vereyim. Güzel bir tasarım yapmak/satın almak, sonra içeriğini eklemek, seo ile ilgili çalışmalarını yapmak ve siteyi takip etmek az bir iş değildir. Ben, bana para ödeyen müşterimin o parayı çıkarması için çalışıyorum. Eğer o site iyi bir konumda olursa(SEO), insanlar beğenip, güven duyar ve formu doldurup bir şeyler sorarlarsa, iş dönüyordur. Bu oluyorsa, o web sitesi için para harcamak mantıklı.

50 TL' lik sitelerden potansiyel müşterileri yakalamak, ziyaretçilere ilk gördüğü anda güveni hissettirmek mümkün değil bana sorarsanız.

1500-2000 TL gibi rakamlardan başlayan fiyatlar var gördüğüm kadarıyla.

Dediğim gibi, alıcı, bu 2000 lirayı bu siteden çıkarıyorsa, o da siz de iyi iş yapmışsınızdır. Yoksa, 50 TL lik site bile çok pahalı bana sorarsanız :)
  • Soruna cevap olabilecek güzel bir makale okumanı tavsiye ederim Ucuz Web Tasarım Şirketleriyle Çalışmanın Sakıncaları

@ypilevne in dediklerine katılıyorum, getirebileceği kadar yatırım yapmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozy245 -- 11 Kasım 2013; 21:41:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.