Kendimi web tasarım konusunda eğitiyorum. Fakat iş bulma konusunda çok zorlanıyorum. Aşağıdaki resimde bir iş ilanı sitesinde "web tasarım" sorgusuyla listelenen sonuçları görebilirsiniz. Burada hep uzman arıyorlar. Alanında 2-3 yıl deneyimli kişiler arıyorlar. Ben daha önce hiç web tasarım işinde çalışmadım. Şimdi sizlere sorum şu; ben nereden iş bulacağım? Bir de hep bu web tasarımcıların ne iş yaptıklarını merak etmişimdir. Müşteriler nasıl bizi buluyor ve bizden ne yapmamızı istiyorlar? Yani ben ne üreterek para kazanacağım? Var mı aramızda web tasarımcı arkadaşlar?
Tam olarak bilmiyorum nasıl başladıklarını veya nasıl müşteri bulduklarını ama başlangıçta bilgin varsa kendi scriptlerini yaz ve sat.Misal mafya oyunun benzeri bir oyun hazırla php'de.İyi bir oyun,tasarım,mantık ve müşteriler için gelir kazanma olanağı sunarsan baya satacaktır oyun
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı
Tam olarak bilmiyorum nasıl başladıklarını veya nasıl müşteri bulduklarını ama başlangıçta bilgin varsa kendi scriptlerini yaz ve sat.Misal mafya oyunun benzeri bir oyun hazırla php'de.İyi bir oyun,tasarım,mantık ve müşteriler için gelir kazanma olanağı sunarsan baya satacaktır oyun
Arkadaş tasarımcıyım diyor ne alaka mafya oyun scripti?
Tasarımlarını yapıp themeforest a koyabilirsin. Özel olarak tasarım işleri alabilirsin. - uzmankirala.com gibi yerlerden. Kendini forumlarda tanıtabilirsin.
Bunlar freelance olarak yapılabilen işler. Düzenli bir işe girmek istiyorsan kendi yerini açmak veya iş aramaktan başka çaren yok. İnternette kendini kanıtlayabilirsen iyi işler yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: TaKKoZ
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı
Arkadaş tasarımcıyım diyor ne alaka mafya oyun scripti?
Tasarımlarını yapıp themeforest a koyabilirsin. Özel olarak tasarım işleri alabilirsin. - uzmankirala.com gibi yerlerden. Kendini forumlarda tanıtabilirsin.
Bunlar freelance olarak yapılabilen işler. Düzenli bir işe girmek istiyorsan kendi yerini açmak veya iş aramaktan başka çaren yok. İnternette kendini kanıtlayabilirsen iyi işler yapabilirsin.
Pardon ben web programcısı zannettim.Gerçi kendi seviyesinde bir web programcısı bulup onunla iş birliği yapabilir.
ben bir kaç ay web tasarım işinde çalıştım.
benden işe girerken istediği şey şuydu.
bu zamana kadar yaptığın web tasarım örneklerine bakayım.
adam beğenirse işe alıyor.
işte ne bileyim photoshopla iletişim alanı yapıp dreamviewer aktar.
şurada slider olsun resimleri kendin photoshopta hazırla menüde ne olacağına kendin karar ver yazıları kendin hazırla.
yani ben böyle olcağını bilseydim girmezdim.
adam gelmiş 1 sayfa yazı yazdırıyor hakkında bölümüne adamların ne iş yaptığını bile bilmiyorum.
dedim sizin vereceğiniz işin çıktım işten.
adam çok şey istiyor.
yani eğer web tasarımcısı olmak istiyorsan, hızlı olacaksın , iyi bir tasarım yeteneğin olacak , photoshop bileceksin , çoğu siteleri bileceksin onların tasarımlarını kendi sitende uygulucaksın(yani tasarımı uygula derken hepsini copy paste anlamında değil menüsünü beğenip onun menüsünü kullanmak gibi)
benden yönetim paneli kurmamıda istedi fakat ben bilmediğim için sadece web site yaptırdı.
bilgisayarında çoğu slider,jquery menüler gibi iyi olan şeyler bulundur ki , sana site verdiklerinde hangi menüyü kullansam diye internette dolanırsan çok vakit kaybı olur hemen istiyorlar siteyi.
quote:
Orijinalden alıntı: sekomeko35
ben bir kaç ay web tasarım işinde çalıştım.
benden işe girerken istediği şey şuydu.
bu zamana kadar yaptığın web tasarım örneklerine bakayım.
adam beğenirse işe alıyor.
işte ne bileyim photoshopla iletişim alanı yapıp dreamviewer aktar.
şurada slider olsun resimleri kendin photoshopta hazırla menüde ne olacağına kendin karar ver yazıları kendin hazırla.
yani ben böyle olcağını bilseydim girmezdim.
adam gelmiş 1 sayfa yazı yazdırıyor hakkında bölümüne adamların ne iş yaptığını bile bilmiyorum.
dedim sizin vereceğiniz işin çıktım işten.
adam çok şey istiyor.
yani eğer web tasarımcısı olmak istiyorsan, hızlı olacaksın , iyi bir tasarım yeteneğin olacak , photoshop bileceksin , çoğu siteleri bileceksin onların tasarımlarını kendi sitende uygulucaksın(yani tasarımı uygula derken hepsini copy paste anlamında değil menüsünü beğenip onun menüsünü kullanmak gibi)
benden yönetim paneli kurmamıda istedi fakat ben bilmediğim için sadece web site yaptırdı.
bilgisayarında çoğu slider,jquery menüler gibi iyi olan şeyler bulundur ki , sana site verdiklerinde hangi menüyü kullansam diye internette dolanırsan çok vakit kaybı olur hemen istiyorlar siteyi.
Peki nerden buldun işi? Günde ortalama kaç tane web sitesi işi alıyordun?